Σουαχίλι Βασικά και χρήσιμες φράσεις για τους ταξιδιώτες στην Ανατολική Αφρική

Εάν προγραμματίζετε ένα ταξίδι στην Ανατολική Αφρική , σκεφτείτε να μάθετε μερικές βασικές φράσεις του Σουαχίλι πριν πάτε. Είτε ξεκινάτε ένα σαφάρι μια φορά στη ζωή είτε σχεδιάζετε να δαπανούν πολλούς μήνες ως εθελοντές , μπορείτε να συζητήσετε με τους ανθρώπους που συναντάτε στη δική τους γλώσσα πηγαίνει πολύ μακριά προς τη γεφύρωση του πολιτισμικού χάσματος. Με μερικές από τις σωστές φράσεις, θα διαπιστώσετε ότι οι άνθρωποι είναι πιο φιλικοί και πιο εξυπηρετικοί παντού.

Ποιος μιλάει Σουαχίλι;

Το Σουαχίλι είναι η πιο ευρέως διαδεδομένη γλώσσα στην υποσαχάρια Αφρική και ενεργεί ως lingua franca για το μεγαλύτερο μέρος της Ανατολικής Αφρικής (αν και δεν είναι η πρώτη γλώσσα πολλών ανθρώπων). Στην Κένυα και την Τανζανία, το Σουαχίλι μοιράζεται τον τίτλο της επίσημης γλώσσας με τα αγγλικά και τα παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης συνήθως διδάσκονται στο Σουαχίλι. Πολλοί Ουγκάντες καταλαβαίνουν κάποια Σουαχίλι, αν και σπάνια λέγεται έξω από την πρωτεύουσα, την Καμπάλα.

Αν ταξιδεύετε στη Ρουάντα ή στο Μπουρούντι, οι Γάλλοι θα σας πάρουν πιθανώς περισσότερο από το Σουαχίλι, αλλά μερικές λέξεις εδώ και εκεί θα πρέπει να κατανοηθούν και η προσπάθεια θα εκτιμηθεί. Το Σουαχίλι ομιλείται επίσης σε μέρη της Ζάμπια, της ΛΔΚ, της Σομαλίας και της Μοζαμβίκης. Εκτιμάται ότι περίπου 100 εκατομμύρια άνθρωποι μιλούν Σουαχίλι (αν και μόνο ένα εκατομμύριο θεωρούν ότι είναι η μητρική τους γλώσσα).

Προέλευση του Σουαχίλι

Το Σουαχίλι μπορεί να χρονολογείται αρκετές χιλιάδες χρόνια, αλλά σίγουρα εξελίχθηκε στη γλώσσα που ακούμε σήμερα με την άφιξη αραβικών και περσικών εμπόρων στις ακτές της Ανατολικής Αφρικής μεταξύ 500-1000 μ.Χ.

Το Σουαχίλι είναι μια λέξη που οι Άραβες χαρακτήριζαν "την ακτή" και μόνο αργότερα έφτασε να ισχύει για τον ξεχωριστό παράκτιο πολιτισμό της Ανατολικής Αφρικής. Στο Σουαχίλι, η σωστή λέξη που περιγράφει τη γλώσσα είναι το Κισαχάλι και οι άνθρωποι που μιλάνε το Κισβαχίλι ως μητρική τους γλώσσα μπορεί να αποκαλούν Waswahilis . Παρόλο που οι αραβικές και οι αυτόχθονες αφρικανικές γλώσσες είναι η κύρια πηγή έμπνευσης για το Σουαχίλι, η γλώσσα περιλαμβάνει λέξεις που προέρχονται από τα αγγλικά, τα γερμανικά και τα πορτογαλικά.

Μαθαίνοντας να μιλήσετε Σουαχίλι

Το Σουαχίλι είναι μια σχετικά απλή γλώσσα που μαθαίνουμε, κυρίως επειδή οι λέξεις εκφωνούνται όπως γράφονται. Αν θέλετε να επεκτείνετε το Σουαχίλι σας πέρα ​​από τις βασικές φράσεις που αναφέρονται παρακάτω, υπάρχουν αρκετοί εξαιρετικοί πόροι στο διαδίκτυο για να το κάνετε αυτό. Ελέγξτε το Kamusi Project, ένα τεράστιο online λεξικό που περιλαμβάνει έναν οδηγό προφοράς και μια δωρεάν εφαρμογή Swahili-English dictionary για Android και iPhone. Το Travlang σάς επιτρέπει να κατεβάζετε ηχητικά κλιπ βασικών φράσεων Σουαχίλι, ενώ το Swahili Language & Culture προσφέρει μαθήματα μαθήματος που μπορείτε να συμπληρώσετε ανεξάρτητα μέσω CD.

Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να βυθιστείτε στον πολιτισμό της Σουαχίλι είναι να ακούσετε τη μετάδοση σε γλώσσα από πηγές όπως το BBC Radio στη Σουαχίλι ή τη φωνή της Αμερικής στη Σουαχίλι. Εάν προτιμάτε να μάθετε το Σουαχίλι κατά την άφιξή σας στην Ανατολική Αφρική, θεωρήστε ότι παρακολουθείτε μαθήματα γλωσσικού σχολείου. Θα τα βρείτε στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της Κένυας και της Τανζανίας - ζητήστε απλά από το τοπικό τουριστικό κέντρο πληροφοριών, τον ξενοδόχο ή την πρεσβεία σας. Ωστόσο, επιλέγετε να μάθετε το Σουαχίλι, βεβαιωθείτε ότι έχετε επενδύσει σε ένα βιβλίο φράσεων - ανεξάρτητα από το πόσο σπουδάζετε, είναι πιθανό να ξεχάσετε όλα όσα μάθατε την πρώτη φορά που βάζετε επί τόπου.

Βασικές φράσεις Σουαχίλ για ταξιδιώτες

Εάν οι ανάγκες σου σουαχίλι είναι πιο απλές, περιηγηθείτε στον παρακάτω κατάλογο για μερικές φράσεις που πρέπει να κάνετε πριν περάσετε στις διακοπές σας.

Χαιρετίσματα

Δραστηριότητες

Τριγυρίζω

Ημέρες και αριθμοί

Φαγητό και ποτά

Υγεία

Των ζώων

Αυτό το άρθρο ενημερώθηκε από την Jessica Macdonald στις 8 Δεκεμβρίου 2017.