Οι πρωτεύουσες της Σκανδιναβίας

Τα πρωτεύοντα της Σκανδιναβίας αξίζουν πάντα μια επίσκεψη.

Ποιες είναι οι σκανδιναβικές πρωτεύουσες; Λοιπόν, εδώ είναι ο κατάλογος. Οι σκανδιναβικές πρωτεύουσες είναι θαυμάσιοι προορισμοί ταξιδιού για όλους όσους έχουν τη διάθεση για ενδιαφέρουσα ζωή στη Σκανδιναβία.
Οι πρωτεύουσες των σκανδιναβικών χωρών είναι:

Στοκχόλμη :

Η Στοκχόλμη είναι η πρωτεύουσα της Σουηδίας και επίσης η μεγαλύτερη πόλη της. Ο πληθυσμός αυτής της πόλης είναι πάνω από 776.000 (ολόκληρη η περιοχή της Στοκχόλμης έχει πληθυσμό κοντά στα 2 εκατομμύρια) και βρίσκεται σε υψόμετρο μόλις 200 μέτρων (61 μέτρα)!

Η Στοκχόλμη είναι το οικονομικό, μεταφορικό, διοικητικό και πολιτιστικό κέντρο της Σουηδίας με πολλά να προσφέρει στους ταξιδιώτες. Εις βαθος:

Όσλο, Νορβηγία :

Η πρωτεύουσα της Νορβηγίας είναι το Όσλο. Το κέντρο της πόλης του Όσλο βρίσκεται στο τέλος του Όσλοφγουορντ από όπου η πόλη ξετυλίγεται τόσο στα βόρεια όσο και προς τα νότια και στις δύο πλευρές του φιόρδ που δίνει στην περιοχή της πόλης ένα ελαφρύ σχήμα U.

Η περιοχή του Μεγάλου Όσλο καλύπτει πληθυσμό περίπου 1,3 εκατομμυρίων. Αν και ο πληθυσμός της πόλης είναι μικρός σε σύγκριση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, καταλαμβάνει μια μεγάλη έκταση που καλύπτεται από δάση, λόφους και λίμνες. Εις βαθος:

Κοπεγχάγη, Δανία :

Η Κοπεγχάγη είναι η πρωτεύουσα της Δανίας και με 1,7 εκατομμύρια κατοίκους είναι η μεγαλύτερη πόλη αυτής της σκανδιναβικής χώρας. Η Κοπεγχάγη είναι μια σύγχρονη πόλη, αλλά εξακολουθεί να δείχνει πλούσια ιστορία.

Το μακρινό λιμάνι αντιμετωπίζει το Øresund, την ευρεία πλωτή οδό μήκους 10 μιλίων (16 χλμ.) Που χωρίζει τη Δανία από τη Σουηδία.

Η Κοπεγχάγη ξεκίνησε ως ένα ψαροχώρι τον 12ο αιώνα και σήμερα είναι μια πολύ ανοιχτόμυαλη πόλη για όλους τους επισκέπτες. Αυτό το κεφάλαιο είναι επίσης ένα από τα καλύτερα στον κόσμο από την άποψη του σχεδιασμού και της αρχιτεκτονικής.Σε Βάθος:

Ρέικιαβικ, Ισλανδία :

Η πρωτεύουσα της Ισλανδίας Reykjavik είναι η βορειότερη πρωτεύουσα του κόσμου, κοντά στον Αρκτικό Κύκλο . Η περιοχή Greater Reykjavik έχει περίπου 200.000 κατοίκους.

Λόγω της βόρειας θέσης της πόλης, το ηλιακό φως είναι αραιές το χειμώνα (βλέπε Polar Nights ) αλλά άφθονο το καλοκαίρι (δείτε το Midnight Sun ), προσφέροντας στους ταξιδιώτες πολύ περισσότερες ώρες ηλιοφάνειας για να εξερευνήσετε την Ισλανδία και τη μεγαλύτερη πόλη της. Η γεωθερμική ενέργεια χρησιμοποιείται στο Ρέικιαβικ και αυτό είναι τόσο φθηνό που το χειμώνα, μερικά πεζοδρόμια στο Ρέικιαβικ είναι θερμαινόμενα! Εις βαθος:

Ελσίνκι, Φινλανδία :

Το Ελσίνκι είναι η πρωτεύουσα της Φινλανδίας και έχει πληθυσμό 555.000 κατοίκων. Ολόκληρη η μητροπολιτική περιοχή με κωμοπόλεις έχει πάνω από ένα εκατομμύριο κατοίκους.

Το Ελσίνκι βρίσκεται στα νότια της Φινλανδίας, από τη Βαλτική Θάλασσα (Φινλανδικός Κόλπος). Εις βαθος:

Επισκόπηση: Πρωτεύουσες της Σκανδιναβίας

Σουηδία Στοκχόλμη Pop: 2 εκατομμύρια
Νορβηγία Άσλο Pop: 1,3 εκατ
Δανία Κοπεγχάγη Pop: 1,7 εκατ
Ισλανδία Ρέικιαβικ Ποπ: 200.000
Φινλανδία Χέλσινκι Ποπ: 555.000