Κανόνας 3-1-1 για τα υγρά σε σακούλες μεταφοράς

Μάθετε τι επιτρέπετε πριν να συσκευάσετε

Όταν περνάτε από την ασφάλεια του αεροδρομίου στις επόμενες διακοπές ή την επαγγελματική σας πτήση, ίσως παρατηρήσετε ότι υπάρχει ένας δημοσιευμένος κανόνας από τη Διοίκηση Ασφάλειας των Μεταφορών που ονομάζεται Κανόνας 3-1-1, η οποία υπαγορεύει πόσο υγροί ταξιδιώτες επιτρέπονται στη μεταφορά τους , στις τσάντες , αλλά ίσως να μην καταλάβετε ακριβώς τι σημαίνει αυτός ο κανονισμός για τις ταξιδιωτικές σας ανάγκες.

Ο κανόνας 3-1-1 αναφέρεται σε τρία βασικά συστατικά που καθορίζουν πόσα υγρά μπορείτε να φέρετε στις σακούλες μεταφοράς: Κάθε υγρό πρέπει να βρίσκεται σε δοχείο μήκους 3,4 ουγκιά (3), πρέπει να τοποθετούνται όλα τα δοχεία μέσα σε μία σαφή πλαστική σακούλα μεγέθους τετραγώνου ("1"), και σε κάθε επιβάτη επιτρέπεται μόνο μία πλαστική σακούλα ("1").

Εν ολίγοις, ο Κανόνας 3-1-1 δηλώνει ότι μπορείτε να μεταφέρετε τόσο πολύ υγρό όσο μπορεί να ταιριάζει μέσα σε δοχεία των 3,4 ουγκιών που ταιριάζουν μέσα σε μια πλαστική σακούλα τετραγωνικού μεγέθους. Ωστόσο, μπορείτε να μεταφέρετε τόσο πολύ υγρό όσο αισθάνεστε άνετα να μεταφέρετε τις ελεγμένες σακούλες σας, αρκεί τα υγρά αυτά να μην παραβιάζουν άλλους κανονισμούς της TSA που υπαγορεύουν τι μπορείτε και δεν μπορείτε να πετάξετε γενικά.

Πώς να συσκευάσετε τα υγρά σας στο Carry-Ons

Είτε ελπίζετε να φέρετε το αγαπημένο σας σαμπουάν ή κοντίσιονερ για το ταξίδι σας το Σαββατοκύριακο είτε πρέπει να πάρετε την επαφή μαζί σας στην πτήση σας, θα πρέπει να συσκευάσετε σωστά τα υγρά για να τα περάσετε μέσα από το σημείο ελέγχου ασφάλειας TSA χωρίς ταλαιπωρία.

Θα θελήσετε να ξεκινήσετε είτε αγοράζοντας μπουκάλια μεγέθους ταξιδιού των αγαπημένων σας προϊόντων είτε αγοράζοντας κενά μπουκάλια τριών ουγγιών, τα οποία μπορείτε να βρείτε στα περισσότερα καταστήματα σούπερ μάρκετ και καταστήματα εγχώριων προϊόντων και συμπληρώνοντάς τα με αρκετά από τα αγαπημένα σας προϊόντα για να σας πάρουν μέσω του ταξιδιού σας.

Στη συνέχεια, συσκευάστε κάθε ένα από αυτά μέσα σε μια πλαστική σακούλα μεγέθους τετραγώνου (ή άλλης σφραγιζόμενης) - θα πρέπει να μπορείτε να χωρέσετε τέσσερα ή πέντε.

Συνιστάται να συσκευάσετε αυτήν την τσάντα με μπουκάλια στη μάρκα σας τελευταίος, πάνω από τα ρούχα σας και άλλες φορές, επειδή θα χρειαστεί να τραβήξετε την τσάντα και να την τοποθετήσετε σε έναν από τους κάδους ασφαλείας για να περάσετε μέσα από Μηχάνη ακτίνων Χ.

Μπορείτε επίσης να το αποθηκεύσετε εύκολα σε εξωτερική τσέπη για εύκολη πρόσβαση.

Υγρά που είναι και δεν επιτρέπονται

Ενδεχομένως να εκπλαγείτε να μάθετε ότι μπορείτε να φέρετε μπουκάλια αλκοολούχων ποτών με το μέγεθος του ταξιδιού σας ή ότι δεν μπορείτε να μεταφέρετε κρεμώδη βάμματα ή να απλώσετε σαν σνακ στη μεταφορά σας εάν υπερβαίνει τις 3,4 ουγκιές, οι κανόνες θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τον πρόσθετο έλεγχο στο σημείο ελέγχου της TSA.

Μπορείτε να φέρετε μπλέντερ (με αφαίρεση λεπίδων), αλκοολούχα ποτά λιγότερο από 3,4 ουγγιές που δεν υπερβαίνουν το 70 τοις εκατό σε αλκοολούχα ποτά, παιδικές τροφές, μερικά κονσερβοποιημένα τρόφιμα και ακόμη ζωντανούς αστακούς, αλλά δεν μπορείτε να φέρετε τα μαξιλάρια θέρμανσης, υπερβαίνει τις 3,4 ουγγιές, το παγωτό οποιασδήποτε ποσότητας ή τα πυροβόλα όπλα οποιουδήποτε τύπου.

Για μια πλήρη λίστα όλων των αντικειμένων που απαγορεύονται και επιτρέπονται μέσω των σημείων ελέγχου ασφαλείας της TSA στα αεροδρόμια, φροντίστε να ελέγξετε τον ιστότοπο της TSA πριν από την πτήση σας - μπορείτε ακόμη και να τραβήξετε μια εικόνα ενός αντικειμένου που διερωτάτε και να τον ρωτήσετε σχετικά με το TSA Facebook σελίδα αν είναι ή όχι επιτρέπεται.