Το καλύτερο των νοτιοαφρικανικών ποτών

Ξέρετε το Mampoer από το Mahewu σας;

Εντάξει, σας προσκαλούν σε ένα braai. Είστε όμορφα εγκατασταθεί με μια μπριζόλα impala ή ίσως ένα potjiekos, αλλά τι πιείτε με αυτό; Οι Νοτιοαφρικανοί είναι γνωστοί ως ενθουσιώδεις πότες μπύρας . Παράγουν επίσης μερικά από τα καλύτερα κρασιά του κόσμου (άξια μιας ολόκληρης εγκυκλοπαίδειας). Αλλά αυτό δεν είναι καθόλου όλη η ιστορία. Όπως και με τα τρόφιμα της χώρας , τα ποτά της Νότιας Αφρικής έχουν επηρεαστεί από τους διαφορετικούς πολιτισμούς που έχουν αποικίσει τα χρόνια.

Αλκοόλ

Amarula Cream: τοπικό λικέρ κρέμας, συνήθως μεθυσμένο μετά το δείπνο. Είναι φτιαγμένο από τον καρπό του δένδρου Marule (Sclerocarya Birrea), ένα από τα αγαπημένα των ελεφάντων, μπαμπουίνων και μαϊμούδων που λέγεται ότι καταναλώνουν και γιορτάζουν όπως τα σάπια φρούτα σε άγρια ​​φύση.

Μπύρα: Η μπύρα της Νότιας Αφρικής είναι συνήθως αμερικανικού τύπου. Το κάστρο Lager είναι ο διαδεδομένος μεγαλύτερος πωλητής όλων, αλλά οι τοπικοί ζυθοποιίες ζυθοποιίας, οι ζυθοποιίες της Νότιας Αφρικής παράγουν επίσης Carling Black Label, Grolsch και διάφορες άλλες μάρκες. Lion lager και Namibian Windhoek lager είναι επίσης δημοφιλή.

Mahewu / mechow / umqombothi: με διαφορετικά ονόματα σε όλες τις διάφορες τοπικές γλώσσες, η παραδοσιακή αφρικανική μπύρα είναι φτιαγμένη από πολτοποιημένο καλαμπόκι ή σόργο, βύνη, ζύμη και νερό. Είναι παχύ, βαρύ, κρεμώδες, ελαφρώς κοκκινωπό, ελαφρώς ξινό, με σχετικά χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Παραδοσιακά έγινε από τις γυναίκες και μεθυσμένος σχεδόν αμέσως. Στις παλιές αίθουσες μπύρας, ήρθε από το bucketload.

Αυτές τις μέρες, μπορείτε επίσης να το αγοράσετε σε χαρτοκιβώτια - αναζητήστε την μπύρα Joburg. Είναι πολύ φθηνότερο από τις «καθαρές» μπύρες του δυτικού τύπου.

Dop (dawp): Γενικός όρος Αφρικάανς για οποιοδήποτε αλκοολούχο ποτό: "Θα θέλατε ένα dop?"

Mampoer (mum-poo-er) / witblitz (vit-blitts, κυριολεκτικά «λευκό αστραπές»): Ισχυρό σπιτικό μπράντυ / πυροσβεστικό νερό, παρόμοιο με το αμερικανικό φεγγάρι, φτιαγμένο από διάφορα φρούτα.

Εκπληκτικά, είναι συνήθως οι φοβισμένοι από το Θεό Αφρικανοί νοικοκυρές που είναι υπεύθυνοι για αυτό το θανατηφόρο βραστό. Αντιμετωπίστε το με φειδώ.

Το λικέρ Van der Hum: αυτό το θαυμάσιο αρωματικό λικέρ είναι ένα μείγμα φραμπουλιών, κρασιού, καραμελών και μπαχαρικών. Αποστάχθηκε εδώ εδώ και αιώνες από τις νοικοκυρές προτού εμφιαλωθεί επισήμως. Ονομάστηκε από τον ναύαρχο Van der Hum του ολλανδικού στόλου της Ανατολικής Ινδίας, ο οποίος λέγεται ότι «το λάτρευε στο σημείο της απόσπασης της προσοχής».

Κρασί: Ο ολλανδός ιδρυτής της αποικίας του Ακρωτηρίου Jan van Riebeeck, έδωσε το πρώτο δισκογραφικό κρασί το 1659. Οι πρώτοι Γάλλοι Huguenots έφθασαν 20 χρόνια αργότερα και από εκείνη τη στιγμή τα κρασιά της Νότιας Αφρικής άρχισαν να κάνουν το σημάδι τους στον κόσμο. Το κρασί Constantia ήταν το αγαπημένο στο γεωργιανό δικαστήριο της Αγγλίας, το οποίο ανέφερε η Jane Austen. Στα καλά κρασιά δίνεται μια ετικέτα WO (Wine of Origin), με περίπου 60 συνοικίες. Είναι αδύνατο να μπω σε λεπτομέρειες εδώ - αλλά υπάρχουν μερικές τοπικές σπεσιαλιτέ για να προσέξετε.

Hanepoot ( haa -nah-poort) - ένα γλυκό κρασί φτιαγμένο από το σταφύλι Muscat blanc d'Alexandrie.

Hanerood - ένα γλυκό κρασί από μείγμα κόκκινων σταφυλιών

Pinotage (Pee-no-targe) - που βρίσκεται μόνο στη Νότιο Αφρική, αυτή η κόκκινη ποικιλία είναι ένας σταυρός ανάμεσα στον pinot noir και το cinsaut (σκήνωμα), που παράγουν ξεχωριστά πλούσια, γήινα, καπνιστά κρασιά.

Τα ονόματα των οινοποιείων που κάνουν τα νέα αυτή τη στιγμή περιλαμβάνουν τα Meerlust, Kanenkop, Veenwouden, Hamilton Russell, Klein Zalze, Vergelegen και Morgenster. Υπάρχουν πολλά άλλα εξαιρετικά κρασιά και οινοποιεία στη χώρα, ωστόσο, ώστε να καθοδηγείται σε τοπικό επίπεδο.

Μη αλκοολούχο

Amasi / maas (προφέρεται um-ah-see): ένα ποτό παχύρρευστο γάλα, παρόμοιο με το γιαούρτι και ομοίως λέγεται ότι είναι πολύ καλό για την πέψη. Παραδοσιακά, είναι παστεριωμένο και ζυμωμένο σε καλαμπά (κολοκύνθη), αλλά τώρα επίσης πωλείται σε παστεριωμένη μορφή. Το Amasi είναι το όνομα Zulu, maas οι Αφρικανοί.

Cooldrink, colddrink: οποιαδήποτε σόδα, όπως η Coca-Cola ή η Fanta. Η σόδα προορίζεται αποκλειστικά για σόδα club. Μεταξύ των τοπικών σπεσιαλιτέ, προσέξτε για την μπύρα Ginger Beer του Stoney και το Schweppes Granadilla Twist (φρούτα πάθους) που είναι και τα δύο νόστιμα.

Mageu / mahewu / amarhewu / amahewu: η μη αλκοολική έκδοση του maheu, αυτό είναι ένα χυλό αλεύρου για κατανάλωση αλεύρου (καλαμποκιού ή σόργου).

Παραδοσιακά φτιαγμένο στο σπίτι τη νύχτα πριν από την κατανάλωση, είναι επίσης διαθέσιμο και εμπορικά αυτές τις μέρες.

Rock shandy: μια τοπική σπεσιαλιτέ που είναι μια υπέροχη δίαιτα-σβήνει εναλλακτική λύση για υπερβολικά γλυκές σόδες - η μισή λεμονάδα (π.χ. Sprite), μισό νερό σόδα, με μια παύλα του Angostura bitters (το ροζ στο ροζ gin), μια φέτα λεμόνι και πάγου πάγου.

Rooibos (roy-boss): Αφρικανικά για τον κόκκινο θάμνο . Τώρα υιοθετημένος σε όλο τον κόσμο ως ποτό υγείας, ο rooibos έχει μεθυσθεί ως τσάι στη Νότιο Αφρική για γενιές, συνήθως σερβίρεται μαύρο με λεμόνι ή μέλι. Ο κυκλικός κυκλόπιος γεφυροειδής είναι εγγενής στα βουνά Cederberg του Δυτικού Ακρωτηρίου και λέγεται ότι είναι απαλλαγμένος από καφεΐνη, με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά με πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε ταννίνη.