Τέσσερις εύκολες λύσεις για την κοινή έκτακτη ανάγκη ταξιδιού

Η διατήρηση της ασφάλειας αρχίζει με το σχεδιασμό για το χειρότερο σενάριο

Ενώ το ταξίδι μπορεί να είναι μια ανταμείβοντας και συναρπαστική εμπειρία, δεν κάθε περιπέτεια τελειώνει με τέλειες αναμνήσεις. Αντ 'αυτού, πολλοί ταξιδιώτες κάθε χρόνο βιώνουν μία (ή αρκετές) έκτακτες ανάγκες ταξιδιού, μακριά από το σπίτι. Αυτές οι έκτακτες ανάγκες ταξιδιών μπορούν να τρέξουν από το ενοχλητικό και κοσμικό (όπως το να χάσουν ένα πορτοφόλι) σε απειλητικές για τη ζωή (όπως να πάρουν σε ένα ατύχημα). Ανεξάρτητα από τη σοβαρότητα, ο χρόνος είναι ουσιαστικός όταν αντιμετωπίζετε έκτακτη ανάγκη ταξιδιού - και η γρήγορη δράση μπορεί να βοηθήσει τους ταξιδιώτες να ανακτήσουν την περιουσία τους ή ακόμα και να σώσουν μια ζωή.

Όπως και με οτιδήποτε στη ζωή, ο σωστός σχεδιασμός είναι κρίσιμος για την επιτυχή πλοήγηση σε μια έκτακτη ανάγκη ταξιδιού. Οι πλούσιοι ταξιδιώτες φροντίζουν να είναι έτοιμοι για οποιαδήποτε κατάσταση που μπορεί να συμβεί σε όλο τον κόσμο. Ακολουθούν τέσσερις εύκολες λύσεις σε ορισμένες από τις πιο συνήθεις καταστάσεις που αντιμετωπίζουν οι ταξιδιώτες.

Απώλεια πιστωτικών καρτών ή διαβατηρίου: επικοινωνήστε άμεσα με τις αρχές

Η απώλεια πιστωτικής κάρτας ή διαβατηρίου μπορεί να συμβεί σε όλους μας. Σύμφωνα με την BBC News, περισσότεροι από 160.000 Βρετανοί ταξιδιώτες έχασαν τα διαβατήριά τους από το 2008 έως το 2013. Ανεξάρτητα από το πώς συμβαίνει - από την κακή χρήση προσωπικών ειδών, μέχρι να πέσουν θύματα σε ένα πορτοφόλι - η απώλεια πιστωτικής κάρτας ή διαβατηρίου μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε, το φύλο και την ευημερία.

Όταν χάνονται διαβατήριο ή πιστωτική κάρτα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε με τις τοπικές αρχές και να καταθέσετε μια έκθεση της αστυνομίας για τα χαμένα αντικείμενα. Στην αναφορά, λεπτομέρειες για το πού χάθηκε το στοιχείο και τι ακριβώς χάθηκε.

Από εκεί, η απάντηση σε μια χαμένη πιστωτική κάρτα ή διαβατήριο διαφέρει.

Για χαμένες πιστωτικές κάρτες , επικοινωνήστε αμέσως με την τράπεζά σας για να απενεργοποιήσετε την κάρτα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η τράπεζα ενδέχεται να είναι σε θέση να στείλει μια αντικατάσταση κατά τη διάρκεια της νύχτας στο ξενοδοχείο σας. Για χαμένα διαβατήρια , επικοινωνήστε αμέσως με την τοπική πρεσβεία.

Οι Αμερικανοί που υποβάλλουν αίτηση για ταξιδιωτικό έγγραφο έκτακτης ανάγκης θα κληθούν να συμπληρώσουν το έντυπο DS-64 (Δήλωση σχετικά με το χαμένο ή κλεμμένο διαβατήριο) μαζί με μια νέα αίτηση διαβατηρίου. Για όσους έχουν ένα κιτ ταξιδίων έκτακτης ανάγκης για έκτακτες ανάγκες , μια φωτοτυπία του χαμένου διαβατηρίου μπορεί να βοηθήσει στην απόκτηση νέου διαβατηρίου γρήγορα και αποτελεσματικά.

Ενοικίαση τροχαίου ατυχήματος: καταθέστε αμέσως έκθεση αστυνομίας

Τα αυτοκινητιστικά ατυχήματα είναι μια από τις πιο συνήθεις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι κάθε χρόνο. Ακόμα και οι καλύτεροι οδηγοί κινδυνεύουν να μπουν σε ατύχημα κατά την οδήγηση. Παρόλο που οποιοδήποτε αυτοκινητιστικό ατύχημα είναι ένα συναισθηματικά φορτισμένο γεγονός, είναι κρίσιμο να παραμείνει ήρεμος και να συλλεχθεί κατά τη διάρκεια και μετά το ατύχημα.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να καταθέσετε αμέσως μια έκθεση αστυνομίας, αναφέροντας όλα όσα συνέβησαν πριν και κατά τη διάρκεια του ατυχήματος. Η αστυνομία μπορεί να βοηθήσει τους ταξιδιώτες να συλλέξουν πληροφορίες σχετικά με το ατύχημα, καθώς και να συλλέξει μαρτυρίες σχετικά με το πώς συνέβη το ατύχημα. Στη συνέχεια, επικοινωνήστε με τον προμηθευτή αυτοκινήτων ενοικίασης για να τους ενημερώσετε για την κατάσταση και να συνεργαστείτε μαζί τους για τις επιλογές για το υπόλοιπο ταξίδι σας. Αν έχετε αγοράσει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο μέσω αυτών, ενδέχεται να έχετε τη δυνατότητα να υποβάλλετε αξίωση ως μέρος της διαδικασίας.

Τέλος, επικοινωνήστε με τον πάροχο αυτόματης ασφάλισης, τον παροχέα ασφάλισης ταξιδιών και την εταιρεία πιστωτικών καρτών σας . Παρόλο που οι πάροχοι αυτόματης ασφάλισης μπορεί να μην μπορούν να βοηθήσουν όσους ταξιδεύουν εκτός της χώρας προέλευσής τους, ο πάροχος πιστωτικών καρτών ή ο πάροχος ασφάλισης ταξιδιών μπορεί να προσφέρει κάποια κάλυψη για το ατύχημα.

Έκτακτη ιατρική φροντίδα: ζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια

Οι ιατρικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού είναι ανησυχητικές για όλους όσους εμπλέκονται στην κατάσταση - ειδικά εκείνοι που αλιεύονται στη μέση τους. Για άλλη μια φορά, είναι απαραίτητο να μην πανικοβληθείτε, αλλά να απαντήσετε μεθοδικά στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε ιατρική κατάσταση κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας, αναζητήστε αμέσως τοπική ιατρική βοήθεια. Εάν η ιατρική βοήθεια δεν είναι προφανώς διαθέσιμη , τότε επικοινωνήστε με τις τοπικές ιατρικές υπηρεσίες μέσω του τοπικού ιατρικού αριθμού έκτακτης ανάγκης.

Εάν ένα τηλέφωνο δεν είναι διαθέσιμο, οι ταξιδιώτες πίσω από ένα γλωσσικό φράγμα μπορεί να είναι σε θέση να χρησιμοποιούν σήματα χειρός για να μεταδώσουν τα προβλήματά τους μέχρι να ανταποκριθεί η τοπική βοήθεια έκτακτης ανάγκης.

Εάν το επεισόδιο δεν είναι μια απειλητική για τη ζωή κατάσταση, τότε οι ταξιδιώτες μπορεί να είναι σε θέση να λάβουν βοήθεια μέσω της ταξιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρείας τους. Επικοινωνώντας με τον αριθμό βοήθειας της ταξιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρείας, οι ταξιδιώτες μπορούν να πάρουν οδηγίες στην πλησιέστερη αίθουσα έκτακτης ανάγκης και να λάβουν βοήθεια μετάφρασης.

Κολλημένος σε ένα αεροδρόμιο: καταφύγιο στη θέση του

Η παραμονή σε ένα αεροδρόμιο είναι στην πραγματικότητα μια κοινή κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ταξίδια, με μια εξίσου απλή θεραπεία. Ενώ κανείς δεν θέλει να κολλήσει σε ένα αεροδρόμιο κατά τη διάρκεια της νύχτας - αλλά συνήθως συμβαίνει κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας , καθυστερήσεων σε όλο το σύστημα και άλλων καταστάσεων. Αν κολλήσετε σε ένα αεροδρόμιο, θυμηθείτε: υπάρχουν πολύ χειρότερα μέρη για να είστε μόνοι στον κόσμο .

Η πρώτη κλήση που πρέπει να κάνετε είναι ένας πάροχος ασφάλισης ταξιδιών. Σε περίπτωση καθυστέρησης ταξιδιού καθ 'όλη τη διάρκεια της νύχτας , η κάλυψη καθυστέρησης ταξιδιού μπορεί να καλύψει ένα δωμάτιο ξενοδοχείου και άλλα παρεπόμενα. Σε περίπτωση που η κατάστασή σας δεν πληροί τις προϋποθέσεις, επικοινωνήστε με το τμήμα εξυπηρέτησης επιβατών του αεροδρομίου, καθώς πολλά αεροδρόμια διαθέτουν προσωρινά καταφύγια για τη χρήση επιβατών.

Όπου κι αν πάτε, ο κίνδυνος είναι πάντα μια επικρατούσα απειλή για τους ταξιδιώτες. Μέσω φροντίδας και προετοιμασίας, οι ταξιδιώτες μπορούν να βρεθούν για επιτυχία, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει κατά τις περιπέτειές τους.