Τρία Pickpocket Κόλπα Οι ταξιδιώτες πρέπει να ξέρουν

Μείνετε μπροστά από τους κλέφτες γνωρίζοντας αυτά τα κόλπα τσέπης

Ανεξάρτητα από τον κόσμο περιπέτειας ταξιδιωτών, οι κλέφτες ψάχνουν πάντα έναν εύκολο τρόπο να κερδίσουν χρήματα με δικά τους έξοδα. Σύμφωνα με το Γραφείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας του Ηνωμένου Βασιλείου, περισσότερα από 20.000 βρετανικά διαβατήρια κηρύσσονται χαμένα ή κλαπούνται κάθε χρόνο, αναγκάζοντας τους ταξιδιώτες να αγωνίζονται να αντικαταστήσουν τα σημαντικά έγγραφα τους μακριά από το σπίτι τους. Εάν εξαφανίζονται περισσότερα από 20.000 βρετανικά διαβατήρια κάθε χρόνο, φανταστείτε πόσα αμερικανικά διαβατήρια έχουν αφαιρεθεί από τους άγνωστους τουρίστες.

Αν και τα σύγχρονα διαβατήρια περιέχουν μικροτσίπ με βιομετρικές πληροφορίες ταξιδιώτη, πολλοί κλέφτες δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν ένα κλεμμένο διαβατήριο για να δουν τον κόσμο. Αντ 'αυτού, ένα διαβατήριο είναι ένα από τα πολλά έγγραφα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κλέψουν μια ταυτότητα. Όταν κλέβεται ένα διαβατήριο μαζί με ένα πορτοφόλι ή μια τσάντα, ένας κλέφτης ταυτότητας έχει όλα όσα χρειάζονται για να φορτώσει τις χρεώσεις στους λογαριασμούς του ταξιδιώτη πολύ πριν φτάσουν στο σπίτι τους .

Όπως συμβαίνει με πολλά πράγματα στον κόσμο, η γνώση είναι δύναμη. Όταν επισκέπτεστε τον επόμενο προορισμό σας, να είστε επιφυλακτικοί για αυτά τα κοινά κόλπα τσέπης.

Pickpocket Trick: Το μπουκάλι

Δεν είναι μυστικό ότι οι πορτοφολάδες θέλουν να δουλεύουν σε ομάδες και πλήθη. Επιπλέον, οι πορτοφολάδες βγαίνουν από το δρόμο τους για να στοχεύσουν τους ανυποψίαστους τουρίστες σε δημοφιλείς προορισμούς . Όταν τα πάντα ευθυγραμμίζονται, οι κλέφτες έρχονται μαζί για να ολοκληρώσουν ένα κλασικό τέχνασμα pickpocket που ονομάζεται: "το pickleck pick."

Αυτό το τέχνασμα τσέπης λειτουργεί με τουλάχιστον δύο κλέφτες.

Αφού έχουν ξεκαθαρίσει έναν στόχο, ο πρώτος κώλος θα σταθεί σε ένα στενό και γεμάτο μέρος, όπως η είσοδος σε μια κυλιόμενη σκάλα. Πριν από την είσοδό του, ο θρήνος θα αλλάξει ξαφνικά το μυαλό του, στηρίζοντας και "τυχαία" χτυπώντας στο πρόσωπο μπροστά του. Αυτό επιτρέπει στον δεύτερο μάγουλο να παραλάβει κρυφά την τσέπη του στόχου χωρίς να προκαλέσει καχυποψία.

Μέχρι τη στιγμή που ο στόχος συνειδητοποιεί τι συνέβη, το διαβατήριο και το πορτοφόλι του έχουν φύγει.

Το κλειδί για την επιτυχία είναι το στοιχείο της έκπληξης και ενός στόχου που δεν δίνει προσοχή στο περιβάλλον τους. Πριν εισέλθετε σε ένα κλειστό χώρο, φροντίστε να σημειώσετε τα πάντα γύρω, συμπεριλαμβανομένου όποιος μπορεί να είναι πολύ προσεκτικός στο βλέμμα τους. Καθώς εισέρχεστε, κρατήστε τα χέρια σας σε κρίσιμα αντικείμενα σε τσέπες ή πορτοφόλια και βεβαιωθείτε ότι το δικό σας είναι το μόνο χέρι που τους αγγίζει.

Pickpocket Trick: Ο αγκάθις-θανάτου

Δεν υπάρχει τίποτα λάθος να ζείτε τη ζωή του κόμματος ενώ βρίσκεστε στο εξωτερικό. Στην πραγματικότητα, πολλοί νέοι τουρίστες σακίδιο σε όλο τον κόσμο και να μείνουν σε ξενώνες μόνο για την εμπειρία, ή να αναζητήσουν φεστιβάλ για να γιορτάσουν τον διεθνή πολιτισμό . Οι έξυπνοι δολοφόνες το γνωρίζουν αυτό - και χρησιμοποιούν τα παμπ ως το ιδανικό μέρος για να αναζητήσουν στόχους χωρίς εμπόδια.

Ένα από τα πιο έξυπνα τεχνάσματα για τα pickpocket είναι ο αγκαλιάρης . Αυτό το τέχνασμα λειτουργεί ως ένας ανυποψίαστος προστάτης εισέρχεται σε μια παμπ. Όταν ο σκώρος σκοντάφτει έξω, θα προσπαθήσουν να γίνουν φιλικοί με το άτομο που εισέρχεται - συνήθως αγκαλιάζοντάς το με μια αγκαλιά. Όταν μπαίνουν μέσα, ο κλέφτης χρησιμοποιεί την ευκαιρία να πάρει μαζί τους ένα διαβατήριο ή ένα πορτοφόλι.

Αυτή είναι μια εύκολη απάτη για να πάρει και προσέξτε για. Αν κάποιος πάει για την αγκαλιά, απλά βγείτε μακριά.

Είναι πάντα καλύτερο να αποχωρήσετε και να είστε αγενείς παρά να κλέψετε ένα διαβατήριο ή πορτοφόλι.

Pickpocket Trick: Το Cover-Up

Ακόμη και με τη σχεδόν παγκόσμια διαθεσιμότητα ψηφιακών χαρτών, ορισμένοι εξακολουθούν να επιλέγουν τους διαθέσιμους πάντοτε αναλογικούς χάρτες χαρτιού, ειδικά όταν τα δεδομένα δεν είναι εφικτά. Αυτό επιτρέπει επίσης στους muggers μια εύκολη ευκαιρία να πάτε καταδύσεις σε μια τσάντα χρησιμοποιώντας το κάλυμμα-up τέχνασμα pickpocket.

Το τέχνασμα λειτουργεί όταν ο κλέφτης προσεγγίζει έναν στόχο. Ο κλέφτης θα "υποθέσει" ότι ο στόχος ξέρει το δρόμο της γύρω από την πόλη και να τους παρουσιάσει έναν χάρτη. Ο «στόχος» τους είναι να πάρουν οδηγίες για τον προορισμό τους, αλλά ενώ ο στόχος διαβάζει το χάρτη, ο κλέφτης θα το τοποθετήσει απευθείας πάνω από μια τσάντα ή μια τσέπη. Επειδή η τσάντα είναι καλυμμένη, ο στόχος δεν μπορεί να δει τη δεξαμενή που λαμβάνει χώρα. Μόλις ο κλέφτης του πορτοφολάφου έχει κλέψει από τον στόχο, θα ξυπνήσουν ξαφνικά εκεί που πηγαίνουν και πηγαίνουν στο δρόμο με τα έγγραφα του στόχου.

Αν και δεν κοστίζει τίποτα για να βοηθήσει έναν ξένο, να γνωρίζει το κόλπο τους πριν χτυπήσουν. Εάν ένας ξένος έρχεται με ένα χάρτη, βεβαιωθείτε ότι μια τσάντα είναι πάνω και μπροστά από οποιοδήποτε χάρτη, καθιστώντας το πιο ορατό. Εάν ο κωπηλάτης γίνει πιεστικός, βγείτε από την κατάσταση όσο πιο γρήγορα μπορείτε.

Δεν έχει σημασία πού πάτε, οι κοινά θύτες θα ψάχνουν πάντα έναν τρόπο να διαχωρίσουν τους ταξιδιώτες από τα αντικείμενα τους . Γνωρίζοντας αυτά τα κόλπα τσέπης, όλοι μπορούν να σιγουρευτούν ότι μένουν ασφαλείς από ανεπιθύμητες πρόοδοι και κρατούν διαβατήρια και πορτοφόλια στα σωστά χέρια.