Τρεις τρόποι για να μείνετε ασφαλείς σε μια τρομοκρατική επίθεση

Σε μια κατάσταση που απειλεί τη ζωή, θυμηθείτε: Εκτέλεση, Απόκρυψη, Καταπολέμηση και Ενημέρωση

Από τις 11 Σεπτεμβρίου, οι ταξιδιώτες θεωρούνται συχνά ως στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων σε όλο τον κόσμο. Από τις βόμβες και τις επιθέσεις πυροβολισμών, σε εκείνους που διαπράττονται με αυτοκίνητα, η απειλή της βίας παραμένει μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τους σύγχρονους τυχοδιώκτες.

Ενώ κανείς δεν σχεδιάζει να παγιδευτεί σε μια τρομοκρατική επίθεση, ο κίνδυνος είναι πάντα παρών. Προετοιμάζοντας το χειρότερο πριν την αναχώρηση, ο καθένας μπορεί να σιγουρευτεί ότι μένει ασφαλής στα χειρότερα σενάρια.

Σε περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης, οι εμπειρογνώμονες της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας της Τρομοκρατίας (NCTSO) της Βρετανίας και του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών των ΗΠΑ υπενθυμίζουν στους ταξιδιώτες να τρέχουν, να κρύβουν, να παλεύουν και να λένε.

Εκτέλεση: ξεφύγετε από τον καθαρό και παρόντα κίνδυνο μπροστά σας

Στις πρώτες στιγμές μιας τρομοκρατικής επίθεσης, ο μαζικός πανικός και η σύγχυση μπορούν γρήγορα να συγκρατηθούν. Αυτή τη φορά είναι καθοριστικής σημασίας για να καθορίσουν την καλύτερη δυνατή ευκαιρία για να παραμείνουν ασφαλείς, και αν η λειτουργία ή όχι είναι μια επιλογή.

Οι ειδικοί στην προσωπική ασφάλεια συνιστούν την αξιολόγηση της κατάστασης όπως συμβαίνει. Ο Michael Wallace, διευθυντής των σπουδών εσωτερικής ασφάλειας στο Πανεπιστήμιο Tulane, συνιστά την εξεύρεση όλων των εξόδων κατά την είσοδο σε ένα νέο χώρο. Γνωρίζοντας πού βρίσκονται οι εξόδους μπορεί να θέσει ένα σχέδιο πριν αρχίσει μια τρομοκρατική επίθεση.

Αν συμβεί μια επίθεση, το FBI συνιστά αμέσως να κινείται για τις εξόδους και να ενθαρρύνει τους άλλους να κινηθούν μαζί τους. Η παρακράτηση από άλλο άτομο που δεν επιθυμεί να μετακινηθεί θα μπορούσε να αφήσει τους ταξιδιώτες εκτεθειμένους σε περιττό κίνδυνο.

Το NCTSO προειδοποιεί ότι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να επιχειρούν μόνο να εκτελέσουν τρομοκρατική επίθεση εάν υπάρχει μια ασφαλή επιλογή και αν τα άτομα μπορούν να φτάσουν εκεί χωρίς να εκτίθενται σε ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο. Εάν είναι αδύνατο να τρέξει κανείς χωρίς να γίνει κινούμενος στόχος, η επόμενη επιλογή είναι να κρυφτεί και να προετοιμαστεί να πολεμήσει.

Απόκρυψη και καταπολέμηση: καταφύγιο στη θέση του μέχρι να περάσει ο κίνδυνος και να καταπολεμήσει αν είναι απαραίτητο για να επιβιώσει

Ενώ μερικοί ταξιδιώτες έχουν φέρεται να είναι σε θέση να ξεφύγουν από τον κίνδυνο "παίζοντας νεκρός", οι ειδικοί της προσωπικής ασφάλειας προειδοποιούν ότι αυτή η τακτική μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερο κίνδυνο τραυματισμού ή θανάτου.

Εάν δεν μπορούν να βγουν έξω, όσοι έχουν αλιευθεί στη μέση μιας τρομοκρατικής επίθεσης θα πρέπει να βρουν αμέσως ένα ασφαλές καταφύγιο και καταφύγιο στη θέση τους.

Οι κατευθυντήριες γραμμές του NCTSO συνιστούν να βρεθεί ένας οχυρωμένος χώρος, συμπεριλαμβανομένων των δωματίων από τούβλα ή με άλλον ισχυρά ενισχυμένους τοίχους. Η κάλυψη απλά δεν είναι αρκετή, καθώς τα όπλα υψηλής δύναμης μπορούν να διεισδύσουν σε γυαλί, τούβλα, ξύλο και ακόμη και μεταλλικές επιφάνειες. Αντ 'αυτού, βρείτε ένα ασφαλές μέρος μακριά από τους κινδύνους, τις πόρτες οδόστρωμα, και να απομακρυνθούν από οποιαδήποτε σημεία εισόδου. Μόλις ασφαλιστούν στη θέση τους, το επόμενο βήμα είναι η ησυχία - συμπεριλαμβανομένης της σίγασης των κινητών τηλεφώνων.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η απόκρυψη μπορεί να μην είναι αρκετή. Εάν η προσωπική ασφάλεια διακυβεύεται και δεν υπάρχουν άλλες επιλογές, εμπειρογνώμονες από το FBI συνιστούν να αγωνίζονται οι επιτιθέμενοι ως έσχατη λύση για να μένουν ζωντανοί. Τα καθημερινά αντικείμενα, όπως πυροσβεστήρες και καρέκλες, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως όπλα αν χρειαστεί. Το FBI συνιστά την όπλιση με οτιδήποτε διατίθεται, επιτίθεται με φυσική επιθετικότητα και δεσμεύεται για τις ενέργειες για να προσφέρει τις καλύτερες πιθανότητες επιβίωσης.

Πείτε: επικοινωνήστε αμέσως με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης

Οι αρχές που λένε σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση ξεπερνούν "δείτε κάτι, πείτε κάτι". Αντ 'αυτού, οι λεπτομέρειες που οι ταξιδιώτες μπορούν να δώσουν σχετικά με την κατάστασή τους μπορούν να βοηθήσουν τις αρχές να σχεδιάσουν και να ολοκληρώσουν μια επιχείρηση διάσωσης γρήγορα και αποτελεσματικά.

Πριν φθάσουν σε μια χώρα προορισμού, οι ταξιδιώτες θα πρέπει ήδη να έχουν τους αριθμούς έκτακτης ανάγκης για τον τοπικό προορισμό τους προγραμματισμένο στο τηλέφωνό τους. Όταν είναι ασφαλές να το πράξουν, όσοι σε τρομοκρατική επίθεση θα πρέπει να καλέσουν τον τοπικό αριθμό έκτακτης ανάγκης και να δώσουν όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες. Οι σχετικές λεπτομέρειες περιλαμβάνουν τη θέση της επίθεσης, τις περιγραφές των εισβολέων, την κατεύθυνση του ταξιδιού των εισβολέων και αν γνωρίζουν αν υπάρχουν ομήροι ή θύματα. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να βοηθήσουν τις αρχές να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις καθώς αντιδρούν, εξοικονομώντας τελικά ζωές.

Από εκεί, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να προετοιμαστούν για την ανταπόκριση της αστυνομίας. Το NCTSO προειδοποιεί ότι οι ταξιδιώτες μπορούν να εντοπίσουν τα πυροβόλα όπλα κατά τη διάρκεια της διάσωσης και να τα μεταχειριστούν σθεναρά. Παρόλα αυτά, οι ταξιδιώτες πρέπει να είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν τις οδηγίες και να εκκενωθούν όταν είναι ασφαλείς.

Τέλος, η διατήρηση του αριθμού της τοπικής πρεσβείας ή του προξενείου προγραμματισμένου σε κινητό τηλέφωνο μπορεί επίσης να βοηθήσει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ενώ η πρεσβεία δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει στρατιωτικά περιουσιακά στοιχεία για να εκκενώσει τους ταξιδιώτες, η πρεσβεία μπορεί να βοηθήσει τους ταξιδιώτες να συνδεθούν με τους αγαπημένους τους και να επιβεβαιώσουν την ασφάλειά σας στις αρχές.

Προετοιμάζοντας το χειρότερο πριν από την αναχώρηση, οι διεθνείς ταξιδιώτες μπορούν να κρατήσουν τον εαυτό τους ασφαλή σε απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις. Παρόλο που ελπίζουμε ότι ποτέ δεν θα αντιμετωπίσετε τρομοκρατική επίθεση, γνωρίζοντας ότι αυτές οι συμβουλές για προσωπική ασφάλεια μπορούν να σώσουν μια ζωή.