Ο οδηγός σας για το αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ

Οδηγός Αεροδρομίου

Το αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ ήταν το 14ο πιο πολυσύχναστο (και πέμπτο) αεροδρόμιο στον κόσμο, εξυπηρετώντας 58,4 εκατομμύρια ταξιδιώτες το 2015, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που συνέταξε η Airports Council International, η οργάνωση που επιβλέπει τις παγκόσμιες εγκαταστάσεις. Το αεροδρόμιο, ο κόμβος για την KLM και την Corendon Dutch Airlines και ένας ευρωπαϊκός κόμβος για τις αεροπορικές εταιρείες Delta Air Lines και EasyJet, έχει πτήσεις σε 322 προορισμούς.

Το αεροδρόμιο άνοιξε το Σεπτέμβριο του 1916 ως στρατιωτική αεροπορική βάση κατά τη διάρκεια του Α Παγκοσμίου Πολέμου

Μέχρι το 1940 ήταν ένα εμπορικό αεροδρόμιο με τέσσερις διάδρομους. Καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά ξαναχτίστηκε το 1949, όταν έγινε ο κύριος αερολιμένας για τις Κάτω Χώρες. Έχει τώρα πέντε διάδρομους.

Το Schiphol στεγάζεται σε ένα μεγάλο τερματικό, χωρισμένο σε τρεις αίθουσες αναχώρησης με 90 πύλες. Προσφέρει υπηρεσίες από 108 παγκόσμιους μεταφορείς.

Τοποθεσία:
Evert van de Beekstraat 202, 1118 CP Schiphol, Κάτω Χώρες
νότια του κέντρου της πόλης

+31 900 0141

Κατάσταση πτήσης

Αυτή η λειτουργία στον ιστότοπο είναι αρκετά βασική. οι ταξιδιώτες μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση της πτήσης τους πληκτρολογώντας έναν αριθμό πτήσης. Αν αυτό δεν είναι διαθέσιμο, ο ιστότοπος ζητά την προέλευση και το όνομα της αεροπορικής εταιρείας. Όλες οι πληροφορίες δίνονται σε πραγματικό χρόνο.

Πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο Schipol του Άμστερνταμ

Χώρος στάθμευσης στο αεροδρόμιο AMS

Το αεροδρόμιο προσφέρει άπειρες επιλογές στάθμευσης για κάθε σημείο τιμής. Προσφέρει μια κεντρική τοποθεσία στην ιστοσελίδα του, όπου οι ταξιδιώτες μπορούν να εισάγουν τις ημερομηνίες τους σε ένα σύστημα κρατήσεων και να αναθεωρήσουν όλες τις επιλογές στάθμευσης. Όσο νωρίτερα ένας χώρος είναι κρατημένος, τόσο περισσότεροι ταξιδιώτες μπορούν να σώσουν.

Χάρτης του αεροδρομίου AMS

Σημεία ελέγχου ασφάλειας

Το 2015, ο αερολιμένας συγκέντρωσε τα σημεία ελέγχου για να προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία για τους επιβάτες. Τώρα υπάρχουν πέντε τμήματα: δύο για επιβάτες που ταξιδεύουν σε χώρες εκτός Σένγκεν, ένας για χώρες Σένγκεν και δύο για επιβάτες με πτήση προς τα έξω από το Άμστερνταμ.

Αερογραμμές στο αεροδρόμιο Schipol του Άμστερνταμ

Ο αερολιμένας πραγματοποιεί πτήσεις χωρίς χρέωση σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, της Βόρειας και Νότιας Αμερικής, της Αφρικής και της Ασίας. Το χειρίστηκε 63,6 εκατομμύρια επιβάτες το 2016, οι οποίοι πέταξαν σε 81 αεροπορικές εταιρείες που εξυπηρετούσαν το αεροδρόμιο.

AMS Αεροδρόμιο

Το αεροδρόμιο προσφέρει υπηρεσία VIP για ταξιδιώτες. Οι πελάτες μπορούν να βρουν την καλύτερη εξυπηρέτηση από τη στιγμή που φτάνετε στο αεροδρόμιο μέχρι την ώρα που αποβιβάζεστε. Το προσωπικό της υπηρεσίας VIP φροντίζει τον έλεγχο εισιτηρίων, τη μεταφορά αποσκευών και τις διατυπώσεις διαβατηρίων, ενώ οι ταξιδιώτες κάθονται σε ένα ιδιωτικό σαλόνι. Ακριβώς πριν από την ώρα αναχώρησης της πτήσης, το προσωπικό συνοδεύει τους ταξιδιώτες σε ειδική επιταγή ασφαλείας που προορίζεται για τους επισκέπτες του VIP Center, και στη συνέχεια σας μεταφέρει απευθείας στο αεροσκάφος σας.

Ξενοδοχεία

Το αεροδρόμιο φιλοξενεί περίπου 200 ξενοδοχεία στη γενική περιοχή. Τα ξενοδοχεία στο ξενοδοχείο περιλαμβάνουν:

Ασυνήθιστες υπηρεσίες

Το Schiphol φιλοξενεί το Ολλανδικό Πολιτισμό, μια σειρά καταστημάτων και εστιατορίων που έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν στους ταξιδιώτες μια γεύση από την Ολλανδία.

Το ολλανδικό μπαρ προσφέρει κοκτέιλ από έναν επαγγελματία μπάρμαν που διαθέτει ολλανδικά gins, λικέρ και μπύρες. Η ολλανδική κουζίνα επιτρέπει στους πελάτες να τρώνε τρόφιμα, όπως ωμές ρέγγες, μινιατούρες κροκέτες, μικροσκοπικές τηγανίτες και stroopwafels.


Το σπίτι των Τουλίπες έχει πρόσοψη που χαρακτηρίζει ένα χαρακτηριστικό αρχοντικό του Άμστερνταμ και ένα θερμοκήπιο. Οι ταξιδιώτες μπορούν να αγοράσουν τα εικονικά λουλούδια της χώρας. Τέλος, παραλάβετε γνήσια αναμνηστικά από το κατάστημα NL +.

Ενδιαφέρον γεγονός - Υπάρχει αρκετά συλλογή έργων τέχνης σε αυτό το αεροδρόμιο, ως τμήμα του Rijksmuseum Amsterdam Schiphol. Το αεροδρόμιο έχει επίσης κερδίσει το «Καλύτερο αεροδρόμιο στην Ευρώπη» του Business Traveler του Ηνωμένου Βασιλείου , για 26η συνεχή χρονιά το 2015.