Στο δρόμο: Από τη Σεβίλλη έως το Φάρο

Ιστορία, παραλίες, φυσικά θαύματα περιμένουν

Η μακρινή νοτιοδυτική γωνία της Ανδαλουσίας είναι κάπως μακριά από την πεπατημένη διαδρομή, αλλά όσοι μπαίνουν εκεί είναι για ένα μεγάλο παλάτι της ιστορίας, ένα γραφικό εθνικό πάρκο, ήσυχες και όμορφες παραλίες και φρέσκο ​​θαλασσινό φαγητό. Η ακτογραμμή των 75 μιλίων στον Ατλαντικό ονομάζεται Ακτή του Φωτός ή Costa de la Luz . Η απόσταση από τη Σεβίλλη , την Ισπανία, το Faro, την Πορτογαλία, είναι περίπου 125 μίλια και μπορεί να οδηγήσει σε περίπου δύο ώρες.

Αλλά θα χάνατε πολύ εάν μόλις οδηγήσατε κατευθείαν από το ένα μέρος στο άλλο. Εδώ μπορείτε να περιμένετε να βρείτε στο δρόμο.

Σεβίλλη, Ισπανία

Η Σεβίλλη είναι η πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας και είναι γνωστή για την αφθονία της μαυριτανικής αρχιτεκτονικής. Οι Μαυριδοί έλεγαν την Ανδαλουσία από τον 8ο έως τον 15ο αιώνα και η ιστορία αντηχεί σε όλη τη Σεβίλλη. Αλλά πριν από αυτό, οι Ρωμαίοι ήταν εκεί. Είναι γνωστό για το ηλιόλουστο κλίμα και τη σύγχρονη προοπτική ενάντια στις αρχαίες ρίζες του.

Εθνικό Πάρκο Ντόνανα

Το εθνικό πάρκο Donana, στον ποταμό Γουαδαλκιβίρ, όπου ρέει στον Ατλαντικό, είναι διάστικτη με έλη, λιμνοθάλασσες, αμμόλοφους και δασώδεις δασώδεις εκτάσεις. Είναι ένα ιερό για πτηνά και υδρόβια πτηνά. Είναι 36 μίλια από τον κεντρικό δρόμο προς το Φάρο, νοτιοδυτικά της Σεβίλλης, αλλά αξίζει τον κόπο.

Huelva

Huelva, στα μισά του δρόμου μεταξύ Σεβίλλης και Φάρο, κάθεται στο βάλτο. Μεγάλο μέρος της μακρόχρονης ιστορίας του χάθηκε όταν η πόλη κατέρρευσε κατά τη διάρκεια σεισμού το 1755.

Αλλά είναι ενδιαφέρον, παρ 'όλα αυτά. Οι Βρετανοί ήρθαν και το κατέστησαν αποικία το 1873 όταν ίδρυσαν την Rio Tinto Mining Company. Όπως κάνουν πάντα οι Βρετανοί, έφεραν μαζί τους τον πολιτισμό τους: ιδιωτικούς συλλόγους, βικτοριανό διάκοσμο και ατμόσφαιρα. Οι ντόπιοι εξακολουθούν να είναι ένθερμοι παίκτες μπιλιάρδου, μπάντμιντον και γκολφ.

Ο Francisco Franco έστειλε τη συσκευασία των Βρετανών το 1954, αλλά παραμένουν λείψανα.

Η Isla Canela και η Ayamonte

Η Isla Canela είναι ένα νησί νότια του Ayamonte, και τα δύο βρίσκονται στα σύνορα της Ισπανίας με την Πορτογαλία. Αν θέλετε να χαλαρώσετε στην παραλία και να φάτε μερικά νόστιμα θαλασσινά, αυτό είναι το μέρος. Το Ayamonte έχει μια παλιά συνοικία με τα απαιτούμενα στενά δρομάκια που αποπνέουν γοητεία και έκκληση. Οι πλαζ είναι διάσπαρτοι σε αυτούς τους δρόμους και θα βρείτε πολλά μπαρ και εστιατόρια διασκέδασης που κάνουν μια ευχάριστη περίπατο το απόγευμα. Αυτά τα δύο σημεία κάνουν μια ενδιαφέρουσα στάση στο δρόμο προς το Φάρο.

Φάρο, Πορτογαλία

Το Faro είναι η πρωτεύουσα της περιφέρειας Algarve της Πορτογαλίας, και όπως η Ανδαλουσία είναι σχετικά ανεξερεύνητη από τους ταξιδιώτες. Η παλιά περιτοιχισμένη πόλη γεμίζει με μεσαιωνικά κτίρια και αποπνέει τη συνήθη γοητεία, μαζί με καφετέριες και μπαρ με καθίσματα alfresco που εκμεταλλεύονται το ήπιο έως θερμό και ηλιόλουστο κλίμα. Το Faro βρίσκεται κοντά στις παραλίες του Ilha de Faro και του Ilha de Barreta.

Οδήγηση από τη Σεβίλλη στο Faro

Ακολουθήστε τα A22 και A-49 για αυτή την εύκολη και ενδιαφέρουσα κίνηση. Χρειάζονται περίπου δύο ώρες εάν οδηγείτε κατευθείαν. Μπορείτε να σταματήσετε για μια σύντομη επίσκεψη σε οποιοδήποτε από τα ενδιαφέροντα σημεία κατά μήκος της διαδρομής ή να διανυκτερεύσετε για να πάρετε περισσότερες από την ακτή του φωτός μεταξύ Σεβίλλης και Faro.

Εδώ είναι πώς να ενοικιάσεις αυτοκινήτων στην Ισπανία .