Ευυπόληπτες επιλογές κοινής χρήσης στην Ισπανία

Γνωρίστε τους ντόπιους με αυτές τις επιλογές καταλύματος «οικονομίας κοινής χρήσης»

Για να καταλάβετε πραγματικά μια πόλη, πρέπει να συναντήσετε τους ντόπιους. Ένας από τους πιο αυθεντικούς τρόπους για να γίνει αυτό είναι να μείνετε στο σπίτι κάποιου. Σε πολλούς ξενώνες, το κάνετε ακριβώς αυτό, αλλά είναι ακόμα φθηνότερο και μια πιο επωφελής εμπειρία για να μείνετε σε ένα τοπικό άτομο ή στο σπίτι της οικογένειας.

Ξαπλώστε στον καναπέ κάποιου ή στο ανταλλακτικό κρεβάτι για δωρεάν

Παρόλο που συχνά αναφέρεται ως «couchsurfing» (λόγω της διάσημης τοποθεσίας με το ίδιο όνομα), οι περισσότεροι που προσφέρουν ένα «καναπέ» για τη νύχτα έχουν στην πραγματικότητα ένα κρεβάτι για να κοιμάστε μέσα.

Σπάνια χρεώνουν τίποτα και είναι επίσης πολύ πρόθυμοι να σας δείξουν γύρω από την πόλη. Τι περισσότερο θα μπορούσατε να ζητήσετε;

Ακόμη και αν δεν χρειάζεστε ένα μέρος για ύπνο, οι καγιάκ συχνά επιθυμούν να ενεργούν ως ξεναγούς, που σας δείχνουν γύρω από την πόλη που επισκέπτεστε.

Αλλά βεβαιωθείτε ότι θα δώσετε κάτι πίσω

Σημειώστε ότι πολλοί couchsurfers δεν θέλουν να χρησιμοποιηθούν ως δωρεάν διαμονή. Το Couchsurfing είναι ένα κοινωνικό πράγμα - οι επισκέπτες που φεύγουν νωρίς το πρωί και επιστρέφουν αργά τη νύχτα και δεν αλληλεπιδρούν με τους οικοδεσπότες τους δεν εκτιμούνται. Υπάρχουν τρεις κύριοι ιστοχώροι couchsurfing:

Πληρώστε για να μείνετε στο σπίτι κάποιου με Airbnb και περισσότερο

Μερικές φορές είναι πιο επιθυμητό να πληρώνετε μόνο για ένα δωμάτιο. Γιατί; Επειδή, όπως προαναφέρθηκε, το Couchsurfing θεωρείται κοινωνική δραστηριότητα από εκείνους που σας προσφέρουν ένα κομμάτι του χώρου διαβίωσης: το 99% αυτών θέλει να αλληλεπιδράσετε μαζί τους. Αλλά εάν έχετε μια πολυσύχναστη διαδρομή και δεν θέλετε να ασχοληθείτε με τέτοιες ευχαρίστησεις, η ενοικίαση ενός δωματίου στο διαμέρισμα κάποιου μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.

Παίρνετε ακόμα τα πλεονεκτήματα της διαμονής σε ένα κατοικημένο τμήμα της πόλης, με όλα τα πλεονεκτήματα της διαμονής με τους ντόπιους και όχι σε ένα ξενοδοχείο χωρίς ψυχές, χωρίς όμως να χρειάζεται να είστε φιλικοί. Εκτός από την Airbnb, υπάρχει το VRBO και ένας συγκεντρωτής όλων των μικρότερων ανταγωνιστών τους που ονομάζονται Tripping.com.

Μια παρόμοια υπηρεσία, αλλά με στόχο τη μεγαλύτερη παραμονή, είναι η υπηρεσία Nestpick.

Επί του παρόντος, μόνο σε 30 πόλεις (συμπεριλαμβανομένων μερικών στην Ισπανία), το Nestpick είναι ιδανικό για όσους δεν θέλουν ένα ακριβό ποσοστό ανά διανυκτέρευση. Μια επιλογή όπως αυτή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη αν σκοπεύετε να μάθετε ισπανικά στην Ισπανία .

Ανταλλαγή στο σπίτι: Couchsurfing για ενήλικες

Αν το Couchsurfing ακούγεται πολύ «φοιτητικό» για εσάς, δοκιμάστε αντ 'αυτού σπίτι ανταλλαγή. Για μια μικρή χρέωση (σχετικά με την τιμή διαμονής μιας διανυκτέρευσης σε ξενοδοχείο με μεσαίες τιμές), ο ιστότοπος Home Exchange σάς επιτρέπει να επικοινωνείτε με ανθρώπους στη χώρα σας και να οργανώνετε μια βραχυπρόθεσμη ανταλλαγή - έρχονται και παραμένουν στο σπίτι σας, μένετε στο δικό τους. Συνήθως, αυτό γίνεται ταυτόχρονα, αλλά αν και τα δύο σπίτια διαθέτουν ελεύθερους χώρους, θα μπορούσατε να ταξιδέψετε σε διαφορετικές χρονικές στιγμές και να φιλοξενήσετε τους νέους φίλους σας αυτοπροσώπως. Επιπλέον, αφού πληρώσετε το τέλος εγγραφής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία όσο συχνά θέλετε.

NightSwapping: Ένα Couchsurfing-Home Exchange Hybrid

Μια άλλη υπηρεσία παρόμοια με την Couchsurfing είναι NightSwapping. Η έμφαση δίνεται εδώ στην απομάκρυνση των freeloaders επιμένοντας ότι προσφέρετε το δωμάτιό σας ή το διαμέρισμά σας για να κερδίσετε βραδιές στα σπίτια άλλων ανθρώπων. Η υπηρεσία λειτουργεί τόσο για ολόκληρα διαμερίσματα όσο και για δωμάτια.