Θάνατοι κατά την εκτέλεση των ταύρων

Από τον πρώτο θάνατο το 1922, 15 άτομα έχασαν τη ζωή τους στο Παμπλόνα Τρέξιμο των Ταύρων . Ο Ντάνιελ Jimeno Romero, ο οποίος πέθανε κατά τη διάρκεια της Παμπλόνα Τρέξιμο των Ταύρων το 2009, είναι ο πιο πρόσφατος άνθρωπος που θα πεθάνει κατά την ετήσια γιορτή.

Η Fermin Etxeberría Irañeta υπέστη θανάσιμα τραύματα από το να πληγεί από ένα κέρατο ταύρων το 2003, αλλά ο υψηλότερος προφητικός θάνατος ήταν ο θάνατος του Matthew Tassio, 22χρονου Αμερικανός που απεβίωσε το 1995.

Ο θάνατος του Tassio κέρδισε τη διεθνή προσοχή γιατί ήταν ο μόνος αλλοδαπός που πέθανε κατά τη διάρκεια ενός αγώνα από τότε που ο Gonzalo Bustinduy του Μεξικού σκοτώθηκε στο θάνατο το 1935.

Αν και οι θάνατοι είναι αρκετά σπάνιοι, 50 με 100 άτομα τραυματίστηκαν ετησίως στο τρέξιμο. Η εκτέλεση με τους ταύρους στο φεστιβάλ San Fermin στην Παμπλόνα είναι μια πολύ επικίνδυνη δραστηριότητα που δεν συνιστάται για τους περισσότερους τουρίστες.

Το πέρασμα υψηλού προφίλ του Matthew Tassio

Από τους 15 δρομείς που έχουν πεθάνει στο τρέξιμο των ταύρων στην Παμπλόνα, 13 από αυτούς ήταν από την Ισπανία, εκ των οποίων 11 από την κοντινή πόλη της Ναβάρας. Ωστόσο, ο θάνατος που έλαβε την μεγαλύτερη προσοχή σε παγκόσμια κλίμακα ήταν αυτός του αμερικανικού Matthew Tassio.

Τις περισσότερες φορές, οι ντόπιοι Ισπανοί που πεθαίνουν κατά τη διάρκεια του αγώνα παίρνουν ένα μικρό γράψιμο για το θάνατό τους, αλλά το πέρασμα του Tassio γράφτηκε για όλη την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Σύμφωνα με το άρθρο του BBC σχετικά με το θάνατο του Ματθαίου Τάσσιου:

Ο ταύρος που τον τράβηξε ζύγιζε μισό τόνο, τον έπληξε στην κοιλιά, έσχισε μια κεντρική αρτηρία, κόπηκε μέσα στο νεφρό του και τρυπούσε το συκώτι του, πριν τον πετάξει επτά μέτρα (23 πόδια) στον αέρα.

Οι γραφικές λεπτομέρειες και η διεθνής προσοχή του ταξιδιού του Tassio προκάλεσαν μια παγκόσμια συζήτηση σχετικά με την αύξηση της ασφάλειας στις διαδρομές μέσω της παρατήρησης της πτώσης του Tassio.

Ένας δημοσιογράφος στον ιστοχώρο του Bullrunners, που τώρα έλειπε, ονομάζεται Tassio "τρομερά απροετοίμαστος ... όπως αποδεικνύεται από τα σορτς που περπατούσε με ένα πουλόβερ τυλιγμένο γύρω από τη μέση του, πιθανώς να αποφευχθεί ο ψυχρός νυχτερινός αέρας του βράδυ πριν."

Συμβουλές για την εκτέλεση με τους ταύρους

Οι τραυματισμοί είναι συνηθισμένοι και παρόλο που οι θάνατοι είναι σπάνιοι, μπορούν να αποφευχθούν ακολουθώντας μερικές συμβουλές και δρομείς που έχουν δείξει κατά τη διάρκεια των ετών από την παρακολούθηση άλλων τραυματιών ή τραυματισμών κατά τη διάρκεια της λειτουργίας με τους ταύρους.

Στην περίπτωση του Tassio, ο δημοσιογράφος του Bullrunners λέει ότι το μεγαλύτερο λάθος του ήταν να σπάσει τον «βασικό κανόνα του encierro : εάν κατεβείτε, παραμείνετε κάτω». Αυτός ο κανόνας είναι το πρώτο βήμα για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία από το κέρατο φόρτωσης του ταύρου - παραμένοντας χαμηλό, τα κέρατα του ταύρου πιθανόν να περάσουν πάνω σας, αλλά ίσως να συνεχίσετε από άλλους.

Ένας άλλος συνηθισμένος τραυματισμός που συμβαίνει κατά τη διάρκεια του αγώνα είναι ότι ένα άτομο πέφτει και αρκετές άλλες πέφτουν πάνω από το άλλο, δημιουργώντας ένα σωρό. Εάν η ομάδα των δρομέων δεν ξεχωρίζει και συνεχίζει να κινείται γρήγορα, οι ταύροι φορτώνουν συχνά απευθείας στο σωρό, βγάζοντας τους ανθρώπους μέσα σε αυτό.

Αν σκοπεύετε να τρέξετε με τους ταύρους στην Παμπλόνα, εξετάστε σοβαρά τους κινδύνους και σιγουρευτείτε ότι ακολουθείτε όλες τις συμβουλές για την ασφάλεια με το τρέξιμο με τους ταύρους στην Παμπλόνα, συμπεριλαμβανομένου του κατάλληλου ενδύματος, γνωρίζοντας πώς να αποφύγετε τους ταύρους όταν φτάνουν πολύ κοντά και προετοιμάζοντας επαρκώς για ένα σπριντ μήκους μαραθωνίου για τη ζωή σας.