Πώς να πάρετε μια άδεια οδήγησης του Μιζούρι

Ένα ταξίδι στο DMV μπορεί να μην είναι η ιδέα σας για διασκέδαση, αλλά είναι απαραίτητο αν χρειάζεστε άδεια οδήγησης του Μιζούρι. Η διαδικασία είναι διαφορετική ανάλογα με το αν είσαστε έφηβος με την πρώτη σας άδεια, έναν νέο κάτοικο που μετακόμισε από άλλο κράτος ή έναν κάτοικο που ανανεώνει την άδειά σας.

Λήψη της πρώτης σας άδειας

Το Μισσούρι έχει ένα διαβαθμισμένο σύστημα για κάθε έφηβο να πάρει μια πρώτη άδεια. Στην ηλικία των 15 ετών, οι οδηγοί μπορούν να λάβουν άδεια εκμάθησης αφού λάβουν το απαιτούμενο όραμα, οδική σήμανση και γραπτές δοκιμές σε σταθμό ελέγχου της μάζας του Μιζούρι.

Η άδεια εκμάθησης επιτρέπει στους εφήβους να οδηγούν μόνο όταν υπάρχει άλλο ειδικευμένος ενήλικας στο κάθισμα του συνοδηγού. Αυτή η άδεια είναι καλή για 12 μήνες και κοστίζει 3,50 δολάρια.

Μεταξύ των ηλικιών 16 και 18 ετών, οι έφηβοι μπορούν να πάρουν μια προσωρινή άδεια . Προκειμένου να πληροί τις προϋποθέσεις, οι έφηβοι πρέπει να έχουν άδεια εκπαίδευσης τουλάχιστον για έξι μήνες, να λαμβάνουν 40 ώρες οδηγικής εκπαίδευσης από ειδικευμένο ενήλικα (συμπεριλαμβανομένων 10 ωρών νυκτερινής οδήγησης) και να παρακολουθήσουν δοκιμασία οδήγησης με πιστοποιημένο εκπαιδευτή σε σταθμό ελέγχου οδικής ασφάλειας. Μια ενδιάμεση άδεια επιτρέπει σε έναν έφηβο να οδηγεί μόνη της εκτός από τη διάρκεια της διανυκτέρευσης από 1 π.μ. έως 5 π.μ. Αυτή η άδεια είναι καλή για δύο χρόνια και κοστίζει 7,50 δολάρια.

Στην ηλικία των 18 ετών, οι έφηβοι μετακινούνται από μια ενδιάμεση άδεια σε μια άδεια κάτω των 21 ετών . Για να πληρούν τις προϋποθέσεις, οι έφηβοι πρέπει να έχουν έγκυρη ενδιάμεση άδεια και, για άλλη μια φορά, να περάσουν τις εξετάσεις όρασης και οδικής σήμανσης. Αυτή η άδεια είναι καλή για τρία χρόνια και κοστίζει $ 10.

Για πρώτη φορά οι οδηγοί πρέπει να φέρουν τα ακόλουθα έγγραφα : πιστοποιητικό γέννησης ή διαβατήριο, αριθμό κοινωνικής ασφάλισης, απόδειξη της διεύθυνσης του Μιζούρι και αρχείο εξέτασης οδηγού.

Μετακίνηση από άλλο κράτος

Οι κάτοικοι που μετακινούνται προς το Μιζούρι από άλλο κράτος μπορούν να πάρουν άδεια οδήγησης σε οποιοδήποτε γραφείο αδείας του Μισσούρι.

Οι οδηγοί που έχουν ήδη ισχύουσα άδεια εξωκράτους (τρέχουσα ή έχουν λήξει λιγότερο από έξι μήνες) δεν χρειάζεται να κάνουν τις γραπτές εξετάσεις ή τις εξετάσεις οδήγησης, αλλά πρέπει να περάσουν τις εξετάσεις όρασης και πινακίδων. Η άδεια του Μισσούρι είναι καλή για έξι χρόνια και κοστίζει 20 δολάρια.

Οι μη κρατικοί οδηγοί πρέπει να φέρουν τα ακόλουθα έγγραφα : πιστοποιητικό γέννησης ή διαβατήριο, αριθμό κοινωνικής ασφάλισης, τρέχουσα διεύθυνση Μισσούρι και άδεια από προηγούμενη πολιτεία.

Ανανέωση της άδειας του Missouri

Οι περισσότερες άδειες από το Μιζούρι πρέπει να ανανεώνονται κάθε έξι χρόνια. Πριν από την ημερομηνία λήξης, το κράτος στέλνει στους οδηγούς μια κάρτα ταχυδρομικής επιστολής υπενθύμισης. Πάρτε αυτή την κάρτα (ή άλλη απόδειξη της διεύθυνσης) σε οποιοδήποτε γραφείο άδειας του Μιζούρι για να ανανεώσει. Το κόστος για μια ανανέωση έξι ετών είναι $ 20. Οι οδηγοί ηλικίας 70 ετών και άνω μπορούν να πάρουν τριετή ανανέωση για $ 10.

Οι ανανεώσιμοι οδηγοί πρέπει να φέρουν τα ακόλουθα έγγραφα: κάρτα ανανέωσης ή απόδειξη της διεύθυνσης του Μισσούρι, αριθμός κοινωνικής ασφάλισης και τρέχουσα άδεια οδήγησης. Επίσης, όποιος έχει αλλάξει όνομα θα χρειαστεί επίσης απόδειξη αυτής της αλλαγής, όπως ένα πιστοποιητικό γάμου ή διάταγμα διαζυγίου.

Όλοι οι οδηγοί πρέπει επίσης να γνωρίζουν ότι λόγω μιας πρόσφατης αλλαγής του νόμου της Μιζούρι για την πρόληψη της κλοπής ταυτότητας, οι άδειες οδήγησης δεν εκδίδονται πλέον απευθείας στο γραφείο αδειών.

Αντ 'αυτού, οι οδηγοί λαμβάνουν προσωρινή άδεια χαρτιού που είναι καλή για 30 ημέρες. Οι μόνιμες άδειες αποστέλλονται έπειτα μέσω ταχυδρομείου, συνήθως εντός δέκα εργάσιμων ημερών. Για λεπτομερέστερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία χορήγησης αδειών, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσόδων του Μισσούρι.