Βασική Intel για ένα ταξίδι στη Χαβάη

Πολλοί λαοί θεωρούν μια επίσκεψη στη Χαβάη εμπειρία μια φορά στη ζωή. Αυτά τα τροπικά νησιά υποστηρίζουν μια ποικιλόμορφη και συναρπαστική κουλτούρα, σε αντίθεση με ό, τι μπορείτε να βρείτε στις υπόλοιπες Ηνωμένες Πολιτείες. Ενώ οι περισσότεροι επισκέπτες κεντρίζουν τις διακοπές τους στις διάσημες παραλίες, τα οκτώ νησιά της ηφαιστειακής αλυσίδας περιέχουν 10 από τις 14 κλιματικές ζώνες του κόσμου. Μόνο στο Μεγάλο Νησί μπορείτε να ανεβείτε σε ένα ηφαίστειο, να ξεσκονιστείτε σε έναν καταρράκτη, να εξερευνήσετε μια έρημο από μαύρη λάβα ή ένα τροπικό δάσος τροπικής φύσης και να παίξετε στο χιόνι.

Για τους πολίτες των ΗΠΑ, ένα ταξίδι στα νησιά απαιτεί μόνο λίγο περισσότερη προετοιμασία παρά ένα ταξίδι σε οποιοδήποτε άλλο κράτος. οι ξένοι επισκέπτες πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις εισόδου στις ΗΠΑ

Πότε να πάτε

Ο καιρός στη Χαβάη ποικίλλει ελάχιστα κατά τη διάρκεια του έτους. Η μέση θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ημέρας κυμαίνεται μεταξύ των υψηλών 70 και των μέσων της δεκαετίας του '80. Οι ντόπιοι θεωρούν το χειμώνα την εποχή των βροχών, αλλά ακόμα και τον Ιανουάριο, τον μήνα με τις υψηλότερες μέσες βροχοπτώσεις, συνήθως βλέπεις περισσότερη ηλιοφάνεια από τα σύννεφα.

Έτσι, η τέλεια στιγμή για να επισκεφθείτε τη Χαβάη μπορεί να είναι όποτε μπορείτε να πάτε. Σημειώνουμε ωστόσο ότι περίπου 9 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφθηκαν τα νησιά το 2016, οπότε κατά τη διάρκεια των δύο κορυφαίων τουριστικών περιόδων από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο και από τον Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο, όταν τα σχολεία των ΗΠΑ συνήθως ξεπερνούν τα αρχαιολογικά αξιοθέατα. Επιπλέον, πολλοί Ιάπωνες λαμβάνουν τις διακοπές τους στα τέλη Απριλίου και στις αρχές Μαΐου κατά τη διάρκεια της Χρυσής Εβδομάδας , επομένως η Ουάσιγκιτς γίνεται πιο γεμάτη αυτή τη στιγμή.

Το Φεστιβάλ Merrie Monarch πραγματοποιείται στο Hilo στο Big Island κάθε χρόνο την εβδομάδα μετά το Πάσχα, οπότε μπορεί να θέλετε να αποφύγετε την περιοχή Hilo εκείνη τη στιγμή.

Τι να Pack

Οι κάτοικοι της Χαβάης αγκαλιάζουν έναν χαλαρό τρόπο ζωής και τα ρούχα τους αντανακλούν αυτή τη χαλαρή στάση. Σπάνια βλέπετε μια ισοπαλία ή ακόμα και ένα αθλητικό σακάκι στους άνδρες.

Τα περιστασιακά ρούχα λειτουργούν για τα περισσότερα θέρετρα, εστιατόρια και χώρους διασκέδασης, αν και οι άνδρες πρέπει να σχεδιάζουν να φορούν κοντό φόρεμα για τις περισσότερες βραδινές εξόδους και σίγουρα στα γήπεδα του γκολφ. Οι γυναίκες μπορεί να θέλουν να φορούν φούστες ή φορέματα για άνεση ή μόδα, αλλά τα σορτς είναι απολύτως αποδεκτά πάρα πολύ.

Συσκευάστε ένα στρώμα χειμώνα-ζεστό, καπέλο, γάντια και ανθεκτικά παπούτσια εάν το ταξίδι σας περιλαμβάνει πεζοπορία σε οποιοδήποτε από τα ψηλότερα υψόμετρα ή ένα ταξίδι στην Mauna Kea ή Mauna Loa στο Big Island ή Haleakala στο Maui, όπου μπορείτε να βρείτε χιόνι στο μπλουζα. Ένα ελαφρύ πουλόβερ έρχεται σε πρακτικό κάτω για πιο δροσερές βραδιές και υπερβολικό κλιματισμό, και ένα μπουφάν βροχής παίρνει να τεθεί σε χρήση όλο το χρόνο στην πιο υγρή πλευρά του νησιού, που αντιμετωπίζουν τους εμπορικούς ανέμους που φυσάει από τα βορειοανατολικά.

Θεωρήσεις και διαβατήρια

Οι απαιτήσεις εισόδου για τη Χαβάη ταιριάζουν με τις υπόλοιπες Ηνωμένες Πολιτείες. Οι Αμερικανοί πολίτες μπορούν να επισκεφθούν τα νησιά χωρίς διαβατήριο. Οι καναδοί επισκέπτες χρειάζονται ένα. Οι πολίτες των χωρών που απαιτούν θεώρηση εισόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να πληρούν αυτές τις απαιτήσεις για να εισέλθουν στη Χαβάη. Οι κάτοικοι της ηπειρωτικής χώρας δεν χρειάζονται ειδικούς εμβολιασμούς για να επισκεφθούν τη Χαβάη.

Επιμελητεία

Η Χαβάη χρησιμοποιεί το πρότυπο US 110-120 βολτ, 60 κύκλων εναλλασσόμενου ρεύματος, έτσι οι κάτοικοι της ηπειρωτικής χώρας που ταξιδεύουν στα νησιά δεν χρειάζεται να ανησυχούν για την προσθήκη προσαρμογέων για προσωπικές συσκευές όπως στεγνωτήρες μαλλιών.

Η Χαβάη χρησιμοποιεί επίσης δολάρια, όπως και οι υπόλοιπες Ηνωμένες Πολιτείες. Οι περισσότερες επιχειρήσεις σε τουριστικές περιοχές αποδέχονται όλες τις σημαντικές διεθνείς πιστωτικές κάρτες, συμπεριλαμβανομένων των American Express, MasterCard και Visa. Μπορείτε να βρείτε ταμειακές μηχανές σε όλα τα νησιά, στις τράπεζες, στα ξενοδοχεία και στα πολυκαταστήματα. Ωστόσο, μπορείτε να πληρώσετε μια αμοιβή για την ανάληψη των χρημάτων σας.

Η απόρριψη στα νησιά λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως στην ηπειρωτική χώρα, με 15-20% στάνταρντ σε εστιατόρια. Οι αχθοφόροι αποσκευών, οι οδηγοί ταξί, οι ξεναγοί και οι υπάλληλοι στάθμευσης παρτενέρ, μεταξύ άλλων υπαλλήλων της βιομηχανίας, δέχονται και συνήθως περιμένουν συμβουλές.

Στη ζώνη ώρας της Χαβάης , είναι δύο ώρες νωρίτερα από ό, τι στην Καλιφόρνια και πέντε ώρες νωρίτερα από ό, τι στη Φιλαδέλφεια κατά τη χειμερινή περίοδο. Είναι 10 ώρες νωρίτερα από ό, τι στο Λονδίνο. Η Χαβάη δεν παρατηρεί το χρόνο θερινής ώρας, έτσι κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, είναι τρεις ώρες νωρίτερα από ό, τι στην Καλιφόρνια και έξι ώρες νωρίτερα από ό, τι στη Φιλαδέλφεια.

Περιορισμοί ταξιδιού

Τα κατοικίδια ζώα που ταξιδεύουν στη Χαβάη πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα για 120 ημέρες, επομένως τα νησιά δεν θα είναι ο καλύτερος προορισμός εάν δεν μπορείτε να διαχωρίσετε τα τετράποδα μέλη της οικογένειάς σας. Το κράτος ρυθμίζει αυστηρά την εισαγωγή φυτικών και ζωικών ουσιών και όλοι οι επισκέπτες που εισέρχονται αεροπορικώς πρέπει να συμπληρώσουν ένα έντυπο δήλωσης όπου θα αναγράφονται όλα τα φυτά ή ζωικά προϊόντα μαζί τους. Οι υπάλληλοι επιθεωρούν όλα τα δηλωμένα στοιχεία.

Είναι γενικά ασφαλές και αποδεκτό να μεταφέρετε εμπορικά συσκευασμένα τρόφιμα όπως σνακ ή μαγειρεμένα, κονσερβοποιημένα ή κατεψυγμένα τρόφιμα στην πολιτεία από την ηπειρωτική χώρα.