Γιατί οι Ιάπωνες έχουν Ετήσια Εορτασμό της Χρυσής Εβδομάδας

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη σημασία της παράδοσης

Εάν ταξιδεύετε στην Ιαπωνία την άνοιξη, μπορεί να είστε σε θέση να παρατηρήσετε μερικές από τις εορταστικές εκδηλώσεις της Χρυσής Εβδομάδας της χώρας. Πραγματοποιούνται από τα τέλη Απριλίου μέχρι τις 5 Μαΐου.

Τι είναι η Χρυσή Εβδομάδα και γιατί γιορτάζεται; Με αυτή την επισκόπηση, να πάρετε τα γεγονότα σχετικά με την παράδοση και τη σημασία της για τον λαό της Ιαπωνίας.

Τι χαιρετίζει η Χρυσή Εβδομάδα;

Η Χρυσή Εβδομάδα της Ιαπωνίας αποκτά το όνομά της από το γεγονός ότι πραγματοποιούνται πολλές εθνικές αργίες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Η εβδομάδα των διακοπών είναι ένα σημαντικό γεγονός στη χώρα. Για παράδειγμα, πολλά ιαπωνικά γραφεία κλείνουν για περίπου μία εβδομάδα έως 10 ημέρες κατά τη διάρκεια της χρυσής εβδομάδας. Με εξαίρεση τα σχολεία, τα περισσότερα γραφεία στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν κλείνουν ποτέ για αυτό το χρονικό διάστημα, ούτε καν κατά τη χειμερινή περίοδο των διακοπών. Έτσι, εάν είστε Αμερικάνος, επισκεφθείτε την Ιαπωνία κατά τη διάρκεια της Χρυσής Εβδομάδας μπορεί να είναι σοκ.

Έτσι, ποιες διακοπές παρατηρούνται κατά τη διάρκεια της Χρυσής Εβδομάδας;

Οι πρώτες εθνικές εορτές κατά την Χρυσή Εβδομάδα είναι η 29η Απριλίου, η οποία ήταν τα γενέθλια του αυτοκράτορα Showa. Τώρα, αυτή η μέρα ονομάζεται showa-no-hi ή Showa Day. Η δεύτερη γιορτή είναι το kenpou-kinen-bi, ή η Ημέρα Μνήμης του Συντάγματος. Πέφτει στις 3 Μαΐου. Την επόμενη μέρα, υπάρχει midori-no-hi, η οποία είναι γνωστή ως Ημέρα της Πράσινης.

Οι τελευταίες διακοπές στη Χρυσή Εβδομάδα είναι το Kodomono-hi ή η Ημέρα των Παιδιών. Πέφτει στις 5 Μαΐου. Η μέρα σηματοδοτεί επίσης το Φεστιβάλ Ιαπωνικού Αγόρι που ονομάζεται tango-no-sekku. Είναι μια μέρα για να προσευχηθούμε για την υγιή ανάπτυξη των αγοριών.

Με δεδομένο αυτό, είναι ιαπωνική παράδοση για οικογένειες αγόριων να κρεμάσουν καραβίδες (koinobori) έξω από τα σπίτια τους γύρω από αυτές τις διακοπές. Οι κάπρι πιστεύεται ότι συμβολίζουν τις επιτυχίες στις ζωές των παιδιών. Επίσης, κούκλες σαμουράι που ονομάζονται gogatsu ningyo, ή κούκλες Μαΐου, εμφανίζονται στα σπίτια τους.

Χρησιμοποιήστε τη λίστα ημερομηνιών παρακάτω για να απομνημονεύσετε τις αργίες της χρυσής εβδομάδας:

Άλλοι τρόποι Γιορτάζουν οι Ιάπωνες

Κατά την Χρυσή Εβδομάδα, οι Ιάπωνες συχνά κάνουν διακοπές και ταξιδεύουν στη χώρα ή στο εξωτερικό. Αυτό σημαίνει ότι τα τουριστικά αξιοθέατα στην Ιαπωνία είναι γεμάτα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Το ίδιο ισχύει και για τα αεροδρόμια και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς. Είναι ευρέως γνωστό ότι είναι δύσκολο να λάβετε κρατήσεις για καταλύματα και μεταφορά κατά τη διάρκεια της Χρυσή Εβδομάδα.

Έτσι, ενώ ο Μάιος είναι συνήθως μια ευχάριστη εποχή για ταξίδια στην Ιαπωνία, αποφύγετε να έρθετε κατά την πρώτη εβδομάδα του μήνα. Θα έχετε μια πολύ καλύτερη εμπειρία εάν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στην Ιαπωνία μετά την Χρυσή Εβδομάδα .

Φυσικά, μερικοί άνθρωποι απολαμβάνουν το θόρυβο και τη φασαρία των πλήθους και των βαρέως γεμάτων θέσεων. Εάν είστε ένα τέτοιο πρόσωπο, με κάθε τρόπο, κανονίστε να ταξιδέψετε στην Ιαπωνία κατά τη διάρκεια της Χρυσή Εβδομάδα. Εάν έχετε οικογένεια και φίλους στην Ιαπωνία που είναι πρόθυμοι να σας φιλοξενήσουν, το ταξίδι στη χώρα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου πιθανότατα θα δημιουργήσει πολύ λιγότερα προβλήματα για εσάς. Στη συνέχεια, μπορείτε να υπερηφανεύεστε για το γεγονός ότι επισκεφτήκατε τη χώρα με την πιο ταραχώδη και κατάφερε να επιβιώσει