Βοτανικός Κήπος του Σαν Φρανσίσκο: μια αστική όαση

Στο Βοτανικό Κήπο του Σαν Φρανσίσκο, μπορείτε να δείτε φυτά που φαίνονται ότι ήρθαν από το Jurassic Park και λουλούδια που μοιάζουν με λευκά περιστέρια ή μπορείτε να ρίξετε το δρόμο σας μέσα από έναν ολόκληρο κήπο ειδών που έχουν επιλεγεί μόνο για τις εκπληκτικές μυρωδιές τους.

Και αυτό είναι μόνο για εκκινητές. Ο Βοτανικός Κήπος του Σαν Φρανσίσκο καλύπτει 55 στρέμματα, τα οποία είναι μεγαλύτερα από 40 γήπεδα ποδοσφαίρου. Αυτά τα στρέμματα είναι γεμάτα με περισσότερες από 8.500 ποικιλίες φυτών από όλο τον κόσμο.

Πράγματα που πρέπει να κάνετε στο Βοτανικό Κήπο του Σαν Φρανσίσκο

Το καλύτερο μέρος για το Βοτανικό Κήπο του Σαν Φρανσίσκο είναι ότι έχουν πάντα κάτι ασυνήθιστο αυξανόμενο ή ανθισμένο.

Τον Φεβρουάριο, μην παραλείψετε να δείτε τα φυλλοβόλα, φυλλοβόλα δέντρα μανόλιας που γεμίζουν τα γυμνά τους κλαδιά με λευκά και ροζ άνθη που μπορούν να έχουν έως και 36 πέταλα το καθένα.

Στις αρχές της άνοιξης, είναι δύσκολο να αγνοήσουμε τα αρχέγονα φυτά στην άκρη του αρχαίου κήπου. Η τεχνική ονομασία Gunnera tinctoria, ονομάζεται επίσης χιλιανός ραβέντι ή φαγητό δεινοσαύρων, ένα όνομα που είναι κατάλληλο για ένα φυτό της προϊστορικής του εμφάνισης. Οι κηπουροί περιστρέφουν τα φυτά στο έδαφος κάθε χειμώνα, αλλά αυξάνονται με ρυθμό κεφαλής, που φτάνει τα τέσσερα πόδια ψηλά σε λίγους μόνο μήνες και παράγουν ένα στέλεχος στο κέντρο που φέρει εξωτικά άνθη και θηλυκά λουλούδια.

Εάν πάτε τον Μάιο, ίσως να πιάσετε το δέντρο του περιστέρι στην άνθιση. Το κομμάτι που είναι τεχνικά το λουλούδι είναι μικροσκοπικό, αλλά περιβάλλεται από λευκά, φτερούγες που φτάνουν στα 6 έως 7 ίντσες.

Μερικοί άνθρωποι λένε ότι μοιάζουν με περιστέρια.

Ο Σεπτέμβριος είναι μια καλή στιγμή για να δείτε τη θεαματική Τρούμπα του Άγγελου στην άνθιση, με δραματικά εκκρεμές, αρωματικά λουλούδια σε διάφορα χρώματα.

Θα βρείτε μερικές από τις χιλιάδες τους φυτά να κάνουν κάτι ενδιαφέρον, ανεξάρτητα από το πότε πάτε. Μπορείτε να μάθετε τα τρέχοντα bloomers στον ιστότοπο Botanical Garden του Σαν Φρανσίσκο.

Αν σχεδιάζετε μια πρόταση γάμου στο Βοτανικό Κήπο, ο κήπος με τα άρωμα είναι ένα καλό σημείο. Ή ψάξτε τον κήπο μπροστά από το χρόνο για να βρείτε ένα απομονωμένο σημείο μεταξύ των φυτών για να σκάσει αυτό το μεγάλο ερώτημα.

Τι πρέπει να ξέρετε

Ακριβώς σε περίπτωση που αναρωτιέστε τι συνέβη στο αρμπαρίο στο Golden Gate Park, είναι τώρα ο Βοτανικός Κήπος του Σαν Φρανσίσκο στο Strybing Arboretum.

Η είσοδος χρεώνεται για άτομα άνω των τεσσάρων ετών. Τα μέλη και οι κάτοικοι της πόλης του Σαν Φρανσίσκο έρχονται δωρεάν Το ίδιο ισχύει και για όλους τους άλλους σε λίγες επιλεγμένες ημέρες το χρόνο που παρατίθενται στον ιστότοπο.

Εάν επισκέπτεστε μια αναπηρική πολυθρόνα, τα περισσότερα μονοπάτια του κήπου είναι προσβάσιμα και επισημαίνονται με σήμανση με το σύμβολο ISA. Δωρεάν αναπηρικά αμαξίδια διατίθενται επίσης και στις δύο εισόδους του κήπου με βάση την αρχή της πρώτης επίσκεψης.

Επιτρέπονται επίσης καροτσάκια, αλλά κανένα άλλο τροχοφόρο όχημα.

Εάν είστε κηπουρός που μπορεί να θέλετε να πάρετε μερικά από τα πανέμορφα φυτά τους σπίτι μαζί σας, σχεδιάστε την επίσκεψή σας κατά τη διάρκεια μιας μηνιαίας πώλησης των φυτών ή της ετήσιας πώλησής τους, η οποία δεν είναι μόνο η μεγαλύτερη πώληση φυτών στη Βόρεια Καλιφόρνια, -α-είδος δείγματα. Μπορείτε να βρείτε τις ημερομηνίες πώλησης στην ιστοσελίδα τους.

Μπορείτε να επισκεφθείτε το Βοτανικό Κήπο όταν πηγαίνετε στο Golden Gate Park.

Βρίσκεται στο ανατολικό άκρο του πάρκου, κοντά στην Ακαδημία Επιστημών της Καλιφόρνιας , το Μουσείο de Young και το Ιαπωνικό Τσάι Κήπος . Μπορείτε επίσης να δείτε περισσότερα φυτά και λουλούδια στο Conservatory of Flowers και τους υπαίθριους ανθισμένους κήπους του πάρκου που περιλαμβάνουν κήπο dahlia, κήπο τουλίπας και κήπο με τριανταφυλλιές.

Πώς να πάτε εκεί

Ο Βοτανικός Κήπος του Σαν Φρανσίσκο βρίσκεται στο Golden Gate Park, κοντά στη γωνία της 9ης Λεωφόρου και του Λίνκολν. Έχει δύο εισόδους: την κύρια πύλη της 9ης Λεωφόρου και μια άλλη πύλη για τον Martin Luther King Jr Drive,

Εάν οδηγείτε στο Βοτανικό Κήπο του Σαν Φρανσίσκο, μπορείτε να βρείτε οδηγίες στην ιστοσελίδα τους.

Ο δρόμος στάθμευσης είναι διαθέσιμος κοντά και στις δύο εισόδους, αλλά γεμίζει τα σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις μεγάλες διακοπές, μπορείτε να σταθμεύσετε κάπου αλλού στο πάρκο και να πάρετε το λεωφορείο του Golden Gate Park ή οποιαδήποτε στιγμή μπορείτε να φτάσετε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Αν φτάσετε με ποδήλατο, θα βρείτε ράφια ποδηλάτων και στις δύο εισόδους.