Μπορώ να μετακομίσω σε άλλη χώρα μετά από εκλογές;

Η μετανάστευση από τις Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να είναι μια δαπανηρή και δύσκολη πρόταση

Κάθε τέσσερα χρόνια, ο αμερικανικός κύκλος εκλογών συχνά προκύπτει με υπερβολικές δηλώσεις όχι από τους υποψηφίους, αλλά από τους καθημερινούς ψηφοφόρους. Μία από τις πιο δημοφιλείς δηλώσεις απογοήτευσης είναι ότι θέλουν να μετακινηθούν σε άλλη χώρα εάν ένας συγκεκριμένος υποψήφιος κερδίσει προεδρικές εκλογές. Ωστόσο, αυτό που πολλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν είναι ότι η μετακίνηση σε άλλη χώρα είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία που απαιτεί αρκετά πολύπλοκα βήματα μεταξύ της υποβολής και της έγκρισης.

Επιπλέον, οι ενδεχόμενοι ομογενείς θα εξακολουθήσουν να αντιμετωπίζουν πολυάριθμες προκλήσεις μετά την αναχώρησή τους, συμπεριλαμβανομένης της νόμιμης διασυνοριακής διέλευσης των συνόρων και της κατοχής εργασίας όταν εγκατασταθούν σε μια χώρα καταγωγής.

Μπορεί ένας κάτοικος των Ηνωμένων Πολιτειών να μετακινηθεί σε άλλη χώρα μετά από έναν κύκλο εκλογών; Παρόλο που είναι δυνατό, δεν πρέπει να επιχειρήσετε να γίνετε ομογενής χωρίς ένα προσεκτικό σχέδιο και βοήθεια από ειδικούς.

Μπορώ να μετακομίσω σε άλλη χώρα για να είμαι κάτοικος;

Πολλοί άνθρωποι δικαιούνται να μετακινηθούν σε άλλη χώρα απλά λόγω της καλής τους ιδιότητας του πολίτη στη χώρα τους. Παρόλο που οι κανονισμοί ποικίλλουν μεταξύ των χωρών, τα περισσότερα έθνη απαιτούν από τους δυνητικούς κατοίκους να έχουν καλό ηθικό χαρακτήρα, να μπορούν να εργάζονται και να μιλούν τουλάχιστον μία από τις επίσημες γλώσσες της χώρας.

Με αυτό, υπάρχουν πολλά στοιχεία που θα εμποδίσουν έναν δυνητικό ταξιδιώτη να γίνει μόνιμος κάτοικος ή πολίτης άλλης χώρας. Τα πιθανά τμήματα περιλαμβάνουν ποινικό μητρώο , παραβιάσεις ανθρωπίνων ή διεθνών δικαιωμάτων ή απαράδεκτο μέλος της οικογένειας που προσπαθεί να κινηθεί επίσης.

Στον Καναδά, μια καταδίκη για οδήγηση υπό την επιρροή μπορεί να είναι αρκετή για να εμποδίσει κάποιον να διασχίσει ακόμη και τα σύνορα στο έθνος.

Επιπλέον, οι οικονομικές ανησυχίες μπορούν επίσης να εμποδίσουν κάποιον να μετακομίσει σε άλλη χώρα. Εάν ένας ταξιδιώτης δεν μπορεί να αποδείξει ότι έχει αρκετά χρήματα για να διατηρήσει τον εαυτό του, ενώ εργάζονται για να γίνει κάτοικος, μπορεί να τους απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα ή ακόμη και να τους αρνηθεί για μόνιμο διακανονισμό.

Τέλος, το να βρίσκεται σε μια εφαρμογή μπορεί να αποκλείσει αμέσως την αίτηση ενός ταξιδιώτη. Είναι σημαντικό οι ταξιδιώτες να είναι ειλικρινείς και εκ των προτέρων σε όλη τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων - διαφορετικά, θα μπορούσαν να αφαιρεθούν από την εξέταση και να απαγορευτούν για μια χρονική περίοδο για μελλοντικές αιτήσεις.

Μπορώ να μετακομίσω σε άλλη χώρα για λόγους εργασίας;

Η μετακίνηση σε άλλη χώρα για επαγγελματικούς λόγους είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους που μεταναστεύουν κάθε έτος. Παρόλο που η διαδικασία διαφέρει μεταξύ των εθνών, οι δύο πιο δημοφιλείς τρόποι μετακίνησης για εργασία είναι η απόκτηση θεώρησης εργασίας ή η ανάληψη χορηγίας από την εταιρεία.

Ορισμένοι ειδικευμένοι εργαζόμενοι ενδέχεται να μπορούν να υποβάλουν αίτηση για θεώρηση εργασίας στη χώρα που επιθυμούν να εργαστούν χωρίς να έχουν προσφορά εργασίας. Πολλά γραφεία μετανάστευσης διατηρούν έναν κατάλογο δεξιοτήτων που απαιτούνται στο έθνος τους, επιτρέποντας σε εκείνους με αυτές τις δεξιότητες να υποβάλουν αίτηση για θεώρηση εργασίας για να καλύψουν αυτά τα κενά στην εργασία. Ωστόσο, η υποβολή αίτησης για θεώρηση χωρίς δουλειά μπορεί να απαιτεί από τον αιτούντα εργασία να αποδείξει ότι έχει αρκετό μετρητά για να διατηρήσει τον εαυτό του καθώς αναζητά εργασία στη νέα χώρα. Επιπλέον, το άνοιγμα αίτησης για θεώρηση εργασίας ενδέχεται να απαιτήσει σημαντική επένδυση. Στην Αυστραλία, μια αίτηση για υποκλάση 457 προσωρινής θεώρησης εργασίας μπορεί να κοστίσει πάνω από $ 800 ανά άτομο.

Έχοντας έναν ανάδοχο εργασίας απαιτεί κάποιος να έχει μια προσφορά εργασίας από το χέρι από μια εταιρεία πριν φτάσει στο νέο έθνος καταγωγής. Παρόλο που αυτό μπορεί να είναι απλό, είναι πολύ πιο δύσκολη διαδικασία τόσο για τον αιτούντα εργασία όσο και για την εταιρεία ενοικίασης. Εκτός από τη διαδικασία συνέντευξης και πρόσληψης, η εταιρεία ενοικίασης πρέπει συχνά να αποδείξει ότι προσπάθησε να καλύψει τη θέση με έναν τοπικό υποψήφιο, πριν προσλάβει κάποιον από το εξωτερικό. Επομένως, η μετακίνηση σε άλλη χώρα για επαγγελματικούς λόγους μπορεί να είναι δύσκολη υπόθεση χωρίς τη σωστή χορηγία.

Μπορώ να μετακομίσω σε άλλη χώρα και να κηρύξω άσυλο;

Η μετακίνηση σε άλλη χώρα για άσυλο υποδηλώνει ότι η ζωή ενός ταξιδιώτη στην πατρίδα τους βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο ή αντιμετωπίζουν σοβαρό διωγμό για τον τρόπο ζωής τους. Επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν κινδυνεύουν αναγκαστικά από διώξεις λόγω της φυλής, της θρησκείας, των πολιτικών τους πεποιθήσεων, της εθνικότητας ή της αναγνώρισής τους σε μια κοινωνική ομάδα, είναι εξαιρετικά απίθανο ένας Αμερικανός να δηλώσει το άσυλο σε μια ξένη χώρα.

Προκειμένου να δηλωθεί το άσυλο σε πολλά έθνη, ο αιτών πρέπει να αναγνωριστεί ως πρόσφυγας που εγκατέλειψε μια κατάσταση σε άλλη χώρα. Ορισμένα έθνη απαιτούν παραπομπή από την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, ενώ άλλα έθνη απαιτούν απλώς την ταυτοποίηση ως "ειδική ανθρωπιστική υπόθεση". Στις Ηνωμένες Πολιτείες, όσοι ζητούν άσυλο πρέπει να είναι πρόσφυγας που διώκεται και είναι παραδεκτός στη χώρα.

Τι συμβαίνει εάν μετακομίσω παράνομα σε άλλη χώρα;

Η προσπάθεια παράνομης μετακίνησης σε άλλη χώρα μπορεί να έρθει με μια σειρά κυρώσεων και δεν πρέπει να επιχειρηθεί υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Οι κυρώσεις για τη μετακίνηση σε άλλη χώρα διαφέρουν από χώρα σε χώρα, αλλά συχνά οδηγούν σε συνδυασμό φυλάκισης , απέλασης και απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Οι τελωνειακοί και συνοριακοί υπάλληλοι εκπαιδεύονται για τον εντοπισμό των κινδύνων στα σημεία διέλευσης των συνόρων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ενδέχεται να προσπαθούν να μεταναστεύσουν παράνομα. Εάν ένας τελωνειακός υπάλληλος πιστεύει ότι κάποιος επιχειρεί παράνομη μετακίνηση, μπορεί να του απαγορευθεί η είσοδος στη χώρα και επέστρεψε στο σημείο καταγωγής του στον ίδιο μεταφορέα που τον έφερε. Οι κρατούμενοι για συμπληρωματικές ερωτήσεις μπορεί να ζητήσουν απόδειξη της διαδρομής τους , συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών για το ξενοδοχείο, εξερχόμενων πληροφοριών πτήσης, απόδειξης ταξιδιωτικής ασφάλισης και (σε ​​ακραίες περιπτώσεις) απόδειξη οικονομικής σταθερότητας.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, όσοι πιάστηκαν προσπαθώντας να μεταναστεύσουν παράνομα στη χώρα υπόκεινται σε απέλαση μετά από ακρόαση. Μετά την απέλαση, ο μετανάστης δεν μπορεί να εισέλθει ξανά για δέκα χρόνια, γεγονός που περιλαμβάνει αίτηση για θεώρηση ή καθεστώς μόνιμου κατοίκου. Ωστόσο, εάν ένας παράνομος μετανάστης συμφωνήσει να εγκαταλείψει οικειοθελώς τη χώρα του, τότε θα είναι σε θέση να υποβάλει εκ νέου αίτηση για να επιστρέψει νόμιμα χωρίς περίοδο αναμονής.

Παρόλο που η μετάβαση σε άλλη χώρα μπορεί να είναι μια δύσκολη διαδικασία, είναι διαχειρίσιμο αν ακολουθηθούν όλα τα κατάλληλα βήματα. Κάνοντας ένα σχέδιο και βλέποντας τη μακρά διαδικασία διαμονής, οι ταξιδιώτες μπορούν να εξασφαλίσουν μια ομαλή μετακίνηση σε μια άλλη χώρα - εάν αισθάνονται αρκετά δυνατά.