Χρειάζομαι Διεθνείς Ασφάλειες Ενοικίαση Αυτοκινήτου Όταν Ταξιδεύω στο Εξωτερικό;

Διασφάλιση της ενοικίασής σας όταν χτυπάτε τον ανοιχτό δρόμο

Μια κοινή σύγχυση για τους σύγχρονους ταξιδιώτες είναι το είδος της ταξιδιωτικής ασφάλισης που χρειάζονται όταν πηγαίνουν στο εξωτερικό. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για όσους ενοικιάζουν αυτοκίνητο σε άλλη χώρα. Ενώ οι περιορισμοί της ασφάλισης για ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα είναι καλά τεκμηριωμένοι, το ίδιο επίπεδο κάλυψης μπορεί να ισχύει (ή να μην ισχύει) όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό.

Μεταξύ των γλωσσικών εμποδίων και των διαφορετικών νόμων περί κυκλοφορίας, οι ενοικιαστές αυτοκινήτων μπορούν να μείνουν με περισσότερες ερωτήσεις παρά με απαντήσεις.

Γνωρίζετε ποια θα είναι η ευθύνη σας όταν νοικιάζετε αυτοκίνητο σε άλλη χώρα;

Με την κατανόηση των διαφορετικών επιπέδων κάλυψης και του τρόπου με τον οποίο μπορούν να επηρεάσουν τις καταστάσεις σας, μπορείτε να προετοιμαστείτε καλύτερα για τη χειρότερη περίπτωση. Ακολουθούν ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με την ασφάλιση ταξιδίου για ενοικίαση αυτοκινήτων στο εξωτερικό.

Η ασφάλιση αυτοκινήτων επεκτείνεται στα διεθνή ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα;

Η τρέχουσα ασφαλιστική σας πολιτική μπορεί να καλύπτει το αυτοκίνητο ενοικίασης σε περίπτωση που θα ταξιδεύετε στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά θα εκτείνεται πέρα ​​από τα σύνορα; Οι περισσότερες ασφάλειες αυτοκινήτων εφαρμόζουν μόνο τα οφέλη τους στα εγχώρια ενοίκια - τα διεθνή ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα δεν περιλαμβάνονται στις πολιτικές αυτές. Λόγω των εγγενών κινδύνων που συνεπάγεται η οδήγηση σε άλλη χώρα, μαζί με τους διεθνείς νόμους, οι περισσότερες πολιτικές λήγουν όταν μεταβείτε σε άλλη χώρα.

Πριν κάνετε διεθνή σχέδια ενοικίασης αυτοκινήτων, φροντίστε να καταλάβετε εάν μια πολιτική ασφάλισης αυτοκινήτου επεκτείνεται σε άλλη χώρα.

Εάν ένα σχέδιο ασφάλισης δεν εκτείνεται πέρα ​​από τους ωκεανούς και τα σύνορα, ίσως είναι καιρός να εξετάσετε την αγορά μιας πολιτικής ασφάλισης ενοικίασης αυτοκινήτου. Τα πιο κοινά σχέδια είτε έρχονται με ταξιδιωτικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο είτε απευθείας από την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων.

Ενοικίαση αυτοκινήτου ασφάλιση ως μέρος της ταξιδιωτικής σας πολιτικής

Όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό, μια ταξιδιωτική ασφαλιστική πολιτική μπορεί να βοηθήσει τους ταξιδιώτες στις σενάριο χειρότερης περίπτωσης - συμπεριλαμβανομένων των τροχαίων ατυχημάτων.

Κάποια ασφαλιστήρια συμβόλαια ταξιδιού προσφέρουν μια πρόσθετη μίσθωση ασφάλισης αυτοκινήτου που θα καλύψει τα διεθνή ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, μαζί με την ακύρωση του ταξιδιού σας και τα ιατρικά οφέλη.

Όταν σκέφτεστε να αγοράσετε ασφάλιση αυτοκινήτων ενοικίασης, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τα ψιλά γράμματα σχετικά με τις καταστάσεις που καλύπτονται. Παραδείγματος χάριν: πολλά αγορά ενοικίου αυτοκινήτου θα καλύψουν ασφάλιση συγκρούσεων, αλλά όχι κλοπή από το όχημα. Επιπλέον, ορισμένα ασφαλιστικά προϊόντα μπορεί να είναι δευτερεύοντα, πράγμα που σημαίνει ότι θα ισχύουν μόνο μετά την εφαρμογή μιας πρώτης γραμμής ασφάλισης.

Τέλος, ορισμένοι πάροχοι ασφάλισης αυτοκινήτων ενοικίου δεν μπορούν να δεχτούν ως δευτερεύουσα μορφή ασφάλισης. Αντ 'αυτού, μπορούν να αφήσουν τον ταξιδιώτη με δύο επιλογές: να δώσουν μια επιστολή από έναν πάροχο πιστωτικών καρτών που εγγυάται ασφάλιση ή να παρέχει ασφάλιση από την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων.

Ενοικιάστε ασφάλιση αυτοκινήτου μέσω της εταιρείας ενοικίασης

Όταν απαιτείται πλήρης κάλυψη, οι ταξιδιώτες μπορούν να αγοράσουν ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο απευθείας από τις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων. Παρόλο που οι πολιτικές αυτές χρεώνουν ημερήσιο επιτόκιο άνω των 25 € την ημέρα, ενδέχεται να είναι σε θέση να βοηθήσουν στην κάλυψη του κόστους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Όπως πάντα, βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει την ακριβή εκτύπωση ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου πριν από την αγορά.

Μια πολιτική με πολλές προειδοποιήσεις και αποκλεισμούς, ή μία που θεωρείται μόνο "συμπληρωματική" ή "δευτερεύουσα", μπορεί να μην παρέχει ένα πλήρες επίπεδο κάλυψης εάν κάτι πάει στραβά. Σε πολλές περιπτώσεις, οι ταξιδιώτες μπορούν να μάθουν ποιες απαιτήσεις ασφάλισης απαιτούν οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων με μια γρήγορη αναζήτηση των ιστότοπων τους.

Κανείς δεν θέλει να σκεφτεί το χειρότερο σενάριο όταν ταξιδεύει - ειδικά σε ένα αυτοκίνητο μίσθωσης. Αλλά με την κατανόηση του τι καλύπτει η ασφάλιση αυτοκινήτων πριν από το χτύπημα στο δρόμο, οι ταξιδιώτες μπορούν να κάνουν το κεφάλι κάτω από την ανοιχτή εθνική οδό ελεύθερη και εύκολη.