Προσδιορίστε εάν χρειάζεστε μια διεθνή άδεια οδήγησης για τις ΗΠΑ

Δεν είναι μόνο οι Αμερικανοί οδηγοί που πρέπει να εξετάσουν τις διεθνείς άδειες οδήγησης (μερικές φορές αποκαλούνται Διεθνείς άδειες οδήγησης). Αυτές οι άδειες θα πρέπει επίσης να λαμβάνονται υπόψη για τους διεθνείς ταξιδιώτες που έρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι ταξιδιώτες που προέρχονται από άλλη χώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, είτε επισκέπτονται για επαγγελματικούς σκοπούς είτε για προσωπική χρήση, ενθαρρύνονται να μάθουν εάν πρέπει να λάβουν ή όχι διεθνή άδεια οδήγησης.

Οδήγηση στις Ηνωμένες Πολιτείες ως ξένος

Μια διεθνής άδεια οδήγησης πρέπει να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με έγκυρη άδεια από τη χώρα καταγωγής του οδηγού. Παρέχει μετάφραση της υπάρχουσας άδειας οδήγησης σε διαφορετικές γλώσσες και παρέχει ορισμένες πληροφορίες ταυτοποίησης, όπως φωτογραφία, διεύθυνση, ημερομηνία γέννησης και πολλά άλλα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν εκδίδουν εκτοπισμένους σε ξένους ταξιδιώτες, οπότε είναι σημαντικό να αποκτήσετε ένα άτομο πριν φτάσετε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όταν οι επισκέπτες από έξω από τις ΗΠΑ χρειάζονται μια διεθνή άδεια οδήγησης

Οι επισκέπτες του αλλοδαπού μπορεί να χρειαστούν ένα IDP για να οδηγήσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Για παράδειγμα, τον Ιανουάριο του 2013, η Φλόριντα απαίτησε από αλλοδαπούς να φέρουν μια διεθνή άδεια οδήγησης με την εθνική άδεια οδήγησής τους. Ακόμη και σε καταστάσεις όπου δεν είναι απαραίτητη, μπορεί ασφαλώς να είναι χρήσιμη. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει περιπτώσεις κατά τις οποίες θα απλοποιηθεί η αναγνώριση, όπως όταν ένας ταξιδιώτης τραβηχτεί από έναν αξιωματικό επιβολής του νόμου.

Το τμήμα αυτοκινήτων της χώρας που εκδίδεται με την άδεια οδήγησης του επισκέπτη πρέπει να εκδίδει το IDP. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι υπεύθυνες για την έκδοση τους σε ξένους επισκέπτες.

Επιπλέον, η μίσθωση ενός αυτοκινήτου μπορεί να απαιτεί άδεια και έναν εσωτερικά εκτοπισμένο προσωπικό , καθώς εξαρτάται από την πολιτική της κάθε εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων.

Κατά την προετοιμασία, συνιστάται να ρωτήσετε για την πολιτική και άλλες λεπτομέρειες πριν ταξιδέψετε.

Λήψη άδειας οδήγησης των ΗΠΑ

Οι ταξιδιώτες που διαμένουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στις Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για άδεια οδήγησης από το κράτος όπου διαμένουν, ωστόσο οι ταξιδιώτες πρέπει να σημειώσουν ότι μπορεί να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες ή μήνες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Οι κάτοικοι πρέπει να υποβάλουν αίτηση στο τμήμα κρατικών οχημάτων τους για να εξετάσουν τις απαιτήσεις για την απόκτηση άδειας οδήγησης των ΗΠΑ. Αυτές οι λεπτομέρειες ποικίλλουν ανάλογα με το κάθε κράτος, όπως και οι νόμοι οδήγησης.

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να φροντίσουν να ελέγξουν τις απαιτήσεις των κρατών για τις άδειες οδήγησης πριν υποβάλουν αίτηση. Θα θέλουν επίσης να επαληθεύσουν τις απαιτήσεις κατοικίας. Η άδεια οδήγησης από ένα κράτος επιτρέπει στους ταξιδιώτες να οδηγούν σε όλες τις άλλες πολιτείες.

Προσέξτε για απάτες IDP

Οι ταξιδιώτες που ενδιαφέρονται για τις διεθνείς άδειες οδήγησης θα πρέπει να γνωρίζουν πιθανές απάτες και καταστήματα που τα πωλούν για διογκωμένες τιμές. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να αναθεωρήσουν μια επισκόπηση των απάτες των διεθνών αδειών οδήγησης. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει πλαστά IDP που μπορεί να οδηγήσουν σε νομικά προβλήματα και καθυστερήσεις στις μετακινήσεις. Υπάρχουν επίσης διαφημίσεις και θυρίδες που εμπορεύονται έγγραφα που δεν είναι πραγματικά και επομένως άχρηστα.

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες που αλιεύονται με ψεύτικους εσωτερικά εκτοπισμένους είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν σοβαρές κατηγορίες, ειδικά εάν δεν έχουν αποδείξεις ταυτότητας. Αυτοί που έχουν υποστεί βλάβη πρέπει να αναφέρουν αμέσως την απάτη στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου.