Ανατρέφοντας στη Χαβάη

Ποιος να Συμβουλή και πόσο συμβουλές κατά την επίσκεψη στη Χαβάη

Είμαι πάντα έκπληκτος από τον αριθμό των επισκεπτών στη Χαβάη που δεν αναποδογυρίζουν κατάλληλα και πολλοί που δεν έχουν άκρη καθόλου. Η απόρριψη στη Χαβάη δεν είναι μόνο το σωστό πράγμα, είναι απολύτως απαραίτητο για τα μέσα διαβίωσης των κατοίκων της περιοχής που εργάζονται στον κλάδο των υπηρεσιών. Τα περισσότερα από τα άτομα που συναντάτε αναφέρονται παρακάτω εξαρτώνται από συμβουλές για τη ζωή τους.

Ενώ η Χαβάη βρίσκεται στον Νότιο Ειρηνικό, όπου σε πολλά νησιά δεν απαιτείται ανατροπή, η Χαβάη είναι κράτος των ΗΠΑ και θα πρέπει να συμβουλεύεστε όπως θα κάνατε αλλού στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στην πραγματικότητα, αν μη τι άλλο, θα πρέπει να προσπαθήσετε να είστε λίγο πιο γενναιόδωρος, λαμβάνοντας υπόψη το πολύ υψηλό κόστος ζωής στη Χαβάη.

Έτσι, λοιπόν, ποιος θα έπρεπε να συμβουλεύετε και πόσο θα έπρεπε να συμβουλεύεστε στη Χαβάη; Δεν υπάρχει οριστική απάντηση, αλλά θα μοιραστώ μαζί σας τις δικές μου προσωπικές οδηγίες ανατροπής.

Στο αεροδρόμιο

Άφιξη - Οι περισσότεροι που φθάνουν στα νησιά προχωρούν απευθείας στην περιοχή των αποσκευών και παραλαμβάνουν τις δικές τους τσάντες. Στη συνέχεια προχωρούν στην περιοχή ενοικίασης αυτοκινήτων, λεωφορείου ξενοδοχείου, λιμουζίνας ή ταξί. Εάν, ωστόσο, χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες ενός χειριστή αποσκευών, θα πρέπει να πληρώσετε $ 1 - $ 2 ανά τσάντα. Αν πάρετε ένα λεωφορείο στην περιοχή ενοικίασης αυτοκινήτων, θα πρέπει να εισάγετε ένα ελάχιστο τσάντα στον οδηγό του λεωφορείου, ειδικά αν αυτός ή αυτή σας βοηθά να φορτώσετε και να ξεφορτώσετε τις σακούλες σας από το λεωφορείο.

Αναχώρηση - Εάν πάρετε λεωφορείο από την περιοχή ενοικίασης αυτοκινήτων, θα πρέπει να εισάγετε στον οδηγό του λεωφορείου ένα ελάχιστο ποσό τσάντα, ειδικά αν αυτός ή αυτή σας βοηθά να φορτώσετε και να ξεφορτώσετε τις σακούλες σας από το λεωφορείο.

Αν χρησιμοποιείτε το check-in για το check-in ή χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες ενός χειριστή αποσκευών, θα πρέπει να συμβουλευτείτε $ 1 - $ 2 ανά τσάντα.

Ταξί, λεωφορείο και λεωφορεία του ξενοδοχείου

Για τους οδηγούς ταξί και λιμουζίνα θα πρέπει να το ελάχιστο 15% του κόστους του ταξιδιού. Αν χρησιμοποιείτε ένα ξενοδοχείο ή ένα λεωφορείο θέρετρο, € 1 - $ 2 ανά τσάντα είναι κατάλληλο ή $ 5 εάν έχετε μόνο αποσκευές .

Στο ξενοδοχείο ή το θέρετρο σας

Bellmen - Εάν χρησιμοποιείτε ένα καμπαναριό για να πάρετε τις τσάντες σας στο δωμάτιό σας κατά την άφιξη ή από το δωμάτιό σας στο ταμείο, θα πρέπει να δώσετε τουλάχιστον $ 2 ανά τσάντα. Γενικά, συμβουλεύω $ 5 για 2 τσάντες και $ 10 για τίποτα περισσότερο. Λάβετε υπόψη σας ότι το προσωπικό του κουδουνιού έχει υπέροχες αναμνήσεις και όσο πιο άσχημες, τόσο περισσότερο θα κάνουν τα μικρά πράγματα για εσάς κατά τη διάρκεια της παραμονής σας.

Υποδοχή - Δεν απαιτείται συμβουλή για τον υπάλληλο που σας ελέγχει.

Θυρωρείο - Γενικά, δεν απαιτείται συμβουλή, αλλά εάν εξασφαλιστεί ειδική υπηρεσία ή ειδική κράτηση, μια άκρη είναι πάντα ευπρόσδεκτη.

Parking Attendant / Valet - Αν το πάρκο του valet, θα πρέπει να συμβουλεύετε $ 2- $ 3 κάθε φορά που θα ανακτήσετε το αυτοκίνητό σας. Δεν χρειάζεται συμβουλή όταν αφήνετε το αυτοκίνητό σας όταν επιστρέψετε στο ξενοδοχείο ή το θέρετρο. Εάν ο συνοδός σας πάρει μια καμπίνα, μια συμβουλή $ 2 είναι κατάλληλη.

Staff Housekeeping Staff - Σε γενικές γραμμές, συμβουλεύω 2 δολάρια ανά ημέρα και περισσότερο εάν η υπηρεσία καθαριότητας κάνει μια εξαιρετική δουλειά. Αφήνω την άκρη σε ένα φάκελο στο γραφείο που φέρει την ένδειξη "Housekeeping" ή παραδίδω το φάκελο στον οικονόμο εάν είναι στο πάτωμα όταν αναχωρώ.

Υπηρεσία δωματίου - Διαβάστε προσεκτικά το μενού του δωματίου σας. Τα περισσότερα θέρετρα χτίζουν σε μια άκρη 15-20% στο λογαριασμό. Εάν όχι, προσθέστε την κατάλληλη συμβουλή.

Σε ένα εστιατόριο ή ένα μπαρ

Εάν γευματίζετε σε ένα καθιστικό εστιατόριο ή πίνοντας σε ένα μπαρ, μια άκρη 15-20% είναι κατάλληλη, όπως ακριβώς και στην ηπειρωτική χώρα.

Εγώ γενικά άκρη 20% για καλή εξυπηρέτηση και περισσότερο για εξαιρετική εξυπηρέτηση. Εάν, με κάποια πιθανότητα να ελέγξετε ένα παλτό, ένα δολάριο ή δύο είναι κατάλληλο όταν σηκώσετε το παλτό σας.

Εάν τρώτε σε στάση για μεσημεριανό γεύμα, φορτηγό γαρίδας ή οποιαδήποτε παρόμοια τοποθεσία απογείωσης, θα έχουν γενικά ένα βάζο με άκρη όπου είναι κατάλληλα μερικά δολάρια ανά άτομο. Δεν υπάρχει λόγος να κάνετε συμβουλές σε ένα από τα εθνικά εστιατόρια εξαγωγής, δηλαδή McDonald's, Wendy's, KFC κλπ.

Παροχείς δραστηριοτήτων / Περιηγήσεις

Αυτό, ειλικρινά, είναι η περιοχή όπου οι περισσότεροι επισκέπτες υπολείπονται. Αυτά είτε δεν συμβουλεύουν τον ξεναγό τους είτε αφήνουν ένα εντελώς ανεπαρκές άκρο. Είναι επίσης ο πιο δύσκολος χώρος για να δηλώσετε οριστικά πόσα χρήματα πρέπει να συμβεί, καθώς τα έξοδα του γύρου ποικίλλουν ευρέως και ο κανόνας 15-20% απλώς δεν ισχύει στις περισσότερες περιπτώσεις. Ακολουθούν ορισμένες γενικές οδηγίες:

Ομαδικές εκδρομές 1-2 ωρών με καθοδήγηση - Μια συμβουλή ύψους $ 5 ανά άτομο είναι γενικά κατάλληλη.

Ομαδικές εκδρομές 2-4 ωρών - Μια συμβουλή $ 10 ανά άτομο είναι γενικά κατάλληλη.

Ομαδικές εκδρομές 4 ωρών έως ολόκληρης της ημέρας - Μια γενική ελάχιστη τιμή 20 € ανά άτομο είναι γενικά κατάλληλη.

Ελικόπτερο Tours - Μια άκρη των $ 10 ανά άτομο για τον πιλότο για πτήση μιας ώρας είναι γενικά κατάλληλη. Εάν ο πιλότος είναι πολύ φιλικός και ιδιαίτερα ενημερωμένος, εγώ γενικά συμβουλεύω $ 20.

Εκδρομές με σκάφος / ιστιοπλοΐα / καταμαράν - Τα περισσότερα δρομολόγια διαρκούν 3-4 ώρες, λιγότερο για ένα ηλιοβασίλεμα . Γενικά παραδίδω 10 δολάρια σε ένα από τα μέλη του πληρώματος κατά την αναχώρηση, περισσότερο για μεγαλύτερα δρομολόγια ή εάν το πλήρωμα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο.

Προσαρμοσμένες / Ατομικές Περιηγήσεις - Θα χρειαστεί να αποφασίσετε τι πιστεύετε ότι είναι κατάλληλος με βάση τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Εδώ ισχύει γενικά ο κανόνας 15-20%.

Κράτηση της διαμονής σας

Ελέγξτε τις τιμές για τη διαμονή σας στη Χαβάη με TripAdvisor.