Ξεκίνησε το Night Tube - Το Λονδίνο διαθέτει 24ωρη Υπόγεια Σαββατοκύριακο

Τα συμβαλλόμενα ζώα τέθηκαν σε ισχύ για να γιορτάσουν την έναρξη του Night Tube του Λονδίνου, της πρώτης 24ωρης υπηρεσίας του μετρό στην 153-ετή ιστορία του London Underground.

Ήταν εδώ και πολύ καιρό, αλλά το Λονδίνο εισήλθε τελικά στη σφαίρα των πόλεων που έρχονταν όλο το βράδυ στις 20 Αυγούστου 2016, καθώς οι γραμμές του Κεντρικού και του Βικτωριανού Υπόγειου Λονδίνου έγιναν όλο το εικοσιτετράωρο. Οι πλατφόρμες των δύο γραμμών έλαβαν μια εορταστική ατμόσφαιρα καθώς χιλιάδες ταξιδιώτες και τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης του Λονδίνου αποδείχτηκαν μάρτυρες της ιστορικής εκτόξευσης του Night Tube - τουλάχιστον 50.000 ταξιδιώτες αναφέρθηκαν ότι πέρασαν από το σταθμό Oxford Circus μόνο.

News Breaking: Από την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, η Jubilee Line εντάσσεται στο Λονδίνο μέσω των υπηρεσιών υπόγειας νυχτερινής διασκέδασης. Τα τρένα θα διαρκούν κάθε 10 λεπτά από την Παρασκευή μέχρι το τελευταίο τρένο την Κυριακή το βράδυ. Η Jubilee Line θα κάνει μεγάλη διαφορά στους Λονδρέζους και τους επισκέπτες. Η διαδρομή από το Στάνμορ προς το Στράτφορντ συνδέει δεκάδες χώρους διασκέδασης και πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως η Νότια όχθη, το στάδιο Ο2 και το Γουέμπλεϊ.

Η υπηρεσία, η οποία είχε προγραμματιστεί αρχικά για ένα δρομολόγιο του Σεπτεμβρίου 2015, καθυστέρησε σχεδόν ένα χρόνο, επειδή ο τότε δήμαρχος, Boris Johnson, Transport για το Λονδίνο (TfL) και τα διάφορα συνδικάτα δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν αμοιβές και συνθήκες. Μόλις εξομαλυνθεί, ο σημερινός δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Khan, εντάχθηκε στο κόμμα του κόμματος, οδηγώντας τα τρένα και θέτοντας για αυτοεπιχειρήσεις με εκατοντάδες επιβάτες.

Πολλοί που γιορτάζουν τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους Λονδρέζους

Ο αντίκτυπος στη νυχτερινή οικονομία του Λονδίνου αναμένεται να είναι τεράστιος, προσθέτοντας 500.000 θέσεις εργασίας και £ 6.4 δισεκατομμύρια τα επόμενα 15 χρόνια.

Αλλά είναι ο άμεσος αντίκτυπος που οι επισκέπτες και οι Λονδρέζοι φωνάζουν.

Οι Νεοϋορκέζοι, που λατρεύουν ότι η δική τους είναι η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, συχνά αισθάνθηκε ότι το Λονδίνο ήταν κάτω από μια πολεμική απαγόρευση. Αντί να πάει για ένα πολιτισμένο ποτό ή ένα βραδινό δείπνο μετά το θέατρο ή μια συναυλία, η σκηνή του Λονδίνου περιλάμβανε συνήθως μια ασυναγώνιστη αναταραχή για τα ταξί όταν τα θέατρα έβγαιναν έξω.

Και ο καθένας που περιπλανήθηκε θα μπορούσε να είναι από τύχη.

Αν και υπάρχουν αργά νύχτα διασκέδαση - μερικά εστιατόρια, και κλαμπ ήταν πάντα ανοιχτό σε μικρές ώρες μικρές - οι επισκέπτες που προσπαθούν να επιστρέψουν στο κατάλυμα τους έχουν αντιμετωπίσει επιπλοκές και σύγχυση.

Το να πηγαίνεις σπίτι δεν είναι πολύ πιο εύκολο για τους ντόπιους αλλά τουλάχιστον ξέρουν πώς να φτάσουν λίγο καλύτερα.

Ο νυχτερινός σωλήνας θα προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό στην επίλυση αυτών των δυσκολιών, καθιστώντας τα ταξίδια μέσα και έξω από το West End του Λονδίνου και άλλες περιοχές διασκέδασης πολύ ευκολότερα και ασφαλέστερα (ο ίδιος αριθμός αστυνομικών της διαμετακόμισης που παρακολουθούν την ημέρα Underground είναι έτοιμοι για τη νύχτα Σωλήνας επίσης). Και η νέα υπηρεσία θα μπορούσε να επιταχύνει την κατάρρευση του φτωχού "καθορισμένου οδηγού" - του Saddo ο οποίος πρέπει να παραμείνει πέτρινος κρύος νηφάλιος όλη τη νύχτα, ενώ οι σύντροφοί του τον κατακλύζουν.

Πού μπορείτε να πάτε;

Περισσότερες γραμμές που θα προστεθούν

Πολλές πρόσθετες γραμμές υπόγειου είναι προγραμματισμένες να προστεθούν πριν από το τέλος του 2016.

Αυτές περιλαμβάνουν τη Γραμμή Jubilee, τη Βόρεια Γραμμή και τη Γραμμή Piccadilly. Τα τμήματα των γραμμών Metropolitan, Circle, District και Hammersmith & City θα προστεθούν μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες εκσυγχρονισμού σε εκείνα τα τμήματα του συστήματος. Οι υπηρεσίες Υπερπόντιων Λονδίνου θα μπορούσαν να προστεθούν στο Night Tube το 2017 και το Docklands Light Railway το 2021.

Το κόστος

Οι κανονικοί ναύλοι εκτός αιχμής ισχύουν για το Night Tube. Εάν χρησιμοποιείτε κάρτα Oyster, το μέγιστο ημερήσιο ανώτατο τέλος ισχύει για κάθε περίοδο 24 ωρών. Εάν αγοράζετε μια Day Travelcard, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας που είναι τυπωμένη σε αυτό καθώς και πριν από τις 4:30 π.μ. την επόμενη μέρα. Μια κάρτα ταξιδίου που αγοράζεται για την Παρασκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι τις 4:29 το Σάββατο το πρωί.

Μια υπηρεσία μόνο Σαββατοκύριακο

Σε αντίθεση με το σύστημα μετρό της Νέας Υόρκης και τις κόκκινες και μπλε γραμμές του Σικάγου, το Night Tube του Λονδίνου λειτουργεί μόνο τα σαββατοκύριακα, κάνοντας ισχυρισμούς σχετικά με την υπηρεσία που βοηθά τους εργάτες νύχτας και βάρδιας να φαίνεται λίγο υπερβολικός. Προς το παρόν, δεν υπάρχει λόγος όταν οι υπηρεσίες θα επεκταθούν σε άλλες νύχτες της εβδομάδας, καθώς η τακτική συντήρηση πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της διακοπής της γραμμής της εβδομάδας.

Αλλά για clubbers, θεατρικούς επισκέπτες, diners και ανθρώπους που έχουν πολύ χρόνο για να ανησυχούν για το ρολόι, το Night Tube είναι ένα πραγματικό όφελος. Τα τρένα λειτουργούν μέχρι την Παρασκευή και το Σάββατο βράδυ μέχρι την κανονική ώρα κλεισίματος την Κυριακή το βράδυ Για να μάθετε πότε είναι - όπως και άλλοι χρόνοι κλεισίματος κατά τη διάρκεια της εβδομάδας - ελέγξτε τους πίνακες που μπορείτε να κατεβάσετε για το "First & Last Tube" της TfL.