Δραστηριότητες σε Καμπέρα

Είναι βέβαιο ότι ο καλύτερος τρόπος για να επισκεφτείτε τα αξιοθέατα της Καμπέρα, της εθνικής πρωτεύουσας της Αυστραλίας, είναι με το αυτοκίνητο, καθώς δεν μπορείτε να πάρετε τη δημόσια συγκοινωνία από το ένα αξιοθέατο της Καμπέρα προς το άλλο.

Υπάρχουν, βέβαια, ξεναγήσεις με λεωφορεία που μπορείτε να οργανώσετε στην ίδια την Καμπέρα ή από άλλα σημεία αναχώρησης σε πόλεις όπως το Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη.

Για τους επισκέπτες που χρησιμοποιούνται για την ευελιξία της περιήγησης σε ένα hop-on, hop-off τουριστικό λεωφορείο ή τραμ - όπως τα λεωφορεία του Sydney Explorer ή το ελεύθερο City Circle Tram της Μελβούρνης - ναι, η Καμπέρα έχει ένα.

Και επισκέπτεται τα περισσότερα μεγάλα αξιοθέατα της Καμπέρα.

Το λεωφορείο City Explorer του Canberra παίρνει τα αξιοθέατα της Καμπέρα από Δευτέρα έως Παρασκευή. Δεν έχει υπηρεσία Κυριακής και τα ταξίδια του Σαββάτου είναι διαθέσιμα μόνο σε αποδεκτές κρατήσεις.

Οι τρέχουσες τιμές των εισιτηρίων (υπόκεινται σε μελλοντικές αλλαγές) είναι $ 35 ανά ενήλικα, $ 30 για έναν κάτοχο κάρτας ηλικιωμένων Αυστραλίας και $ 20 για ένα παιδί κάτω των 16 ετών.

Τέσσερα ταξίδια την ημέρα

Τέσσερα ταξίδια για ξεναγήσεις ξεκινούν από το κέντρο της πόλης στην ακτή 59 Northbourne έξω από το κέντρο ταξιδιών Student Flights στις 9.30 π.μ., 11 π.μ., 12 το μεσημέρι και 1 μ.μ., με την επόμενη στάση στο Canberra και το κέντρο επισκεπτών της περιοχής στη λεωφόρο Northbourne. Οι επιβάτες μπορούν να κατεβαίνουν και να φτάνουν στις διάφορες στάσεις, εκτός από εκείνους που έχουν επιλέξει να παραμείνουν στο λεωφορείο στον βρόχο των περιηγήσεών τους με μειωμένη τιμή εισιτηρίου ενηλίκων ύψους 30 $ ανά άτομο.

Το τελευταίο λεωφορείο αναχωρεί από το Εθνικό Μουσείο της Αυστραλίας (και το Εθνικό Αρχείο Κινηματογράφου και Ήχου κατόπιν αιτήματος) στις 4μμ, φτάνοντας στο Κέντρο της Πόλης στις 4:05 μ.μ. και στο Κέντρο Επισκεπτών στις 4.10μμ.

Η διαδρομή αξιοθέατων

Από το κέντρο της πόλης και το κέντρο επισκεπτών, το λεωφορείο City Explorer προχωρά στο Αυστραλιανό Μνημείο Πολέμου . Στη συνέχεια οδηγεί πέρα ​​από τα Anzac Parade Memorials στην Ιστορία του Μουσείου της Καμπέρα στο National Capital Exhibition στο Regatta Point.

Η επόμενη στάση της είναι η Εθνική Βιβλιοθήκη της Αυστραλίας και η Questacon.

Καταβάλλεται τέλος εισόδου στην Questacon.

Η επόμενη συνδυασμένη στάση είναι η Εθνική Πινακοθήκη, η Εθνική Πινακοθήκη της Αυστραλίας και το Ανώτατο Δικαστήριο της Αυστραλίας. Ορισμένες εκθέσεις που επισκέπτονται την Εθνική Πινακοθήκη ενδέχεται να απαιτούν χρέωση εισόδου.

Το λεωφορείο συνεχίζει στο Εθνικό Αρχείο, ακολουθούμενο από στάση στο Κοινοβούλιο.

Από εδώ κατευθύνεται προς το Μουσείο της Αυστραλιανής Δημοκρατίας, πρώην παλαιό κοινοβούλιο και, κατόπιν αιτήματος, το βασιλικό αυστραλιανό νομισματοκοπείο.

Υπάρχει μια κίνηση που περνάει από την κατοικία του Γενικού Κυβερνήτη, το The Lodge, στο Yarralumla, και τις διάφορες ξένες πρεσβείες στην περιοχή.

Η επόμενη στάση είναι στο Εθνικό Μουσείο της Αυστραλίας, αλλά από τις 14:00 έως τις 15:00, μια κρουαζιέρα στη λίμνη Burley Griffin είναι διαθέσιμη στα $ 15 ανά άτομο, με παραλαβή στις 3:05 μ.μ. στο Εθνικό Μουσείο.

Υπάρχει μια στάση, κατόπιν αιτήματος, στο Εθνικό Αρχείο Κινηματογράφου και Ήχου πριν επιστρέψει το City Bus Bus στο Κέντρο Πόλης και στο Κέντρο Επισκεπτών της Καμπέρα και της Περιφέρειας.

Σημείωση: Οι διαδρομές, τα ωράρια και οι τιμές των εισιτηρίων υπόκεινται σε αλλαγές.