Εναλλακτικό Λονδίνο Θέατρο - Δείτε ένα παιχνίδι σε ένα Pub στην επόμενη επίσκεψή σας

Η προβολή ενός Play σε ένα Pub είναι μια μοναδική εμπειρία στο Λονδίνο

Οι επισκέπτες συναθροίζονται στα περίφημα θέατρα του Λονδίνου, αλλά λίγοι επωφελούνται από τα θέατρα της πρωτεύουσας της πρωτεύουσας. Και όμως αυτή η μορφή διασκέδασης είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά είδη ζωντανών θεάτρων που είναι διαθέσιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο σήμερα.

Η πλειοψηφία των παμπ του Λονδίνου είναι εκατοντάδες ετών. Τα κτίρια κάποτε κρατούσαν στο ισόγειο ζυθοποιίες ή είχαν μεγάλο αριθμό δωματίων για ενοικίαση στους ταξιδιώτες. Καθώς οι χρήσεις αυτές άρχισαν να ξεθωριάζουν - ειδικά κατά τον 20ό αιώνα - οι ιδιοκτήτες pub γνώριζαν νέους τρόπους να κερδίσουν χρήματα από τις μεγάλες ποσότητες κενών χώρων τους.

Δεδομένου ότι οι παμπ και το θέατρο ήταν πάντα στενά συνδεδεμένες στο Λονδίνο, η δημιουργία μικρών, οικείων θεάτρων και χώρων καμπαρέ φαινόταν φυσικό.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Το σύγχρονο θέατρο είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο αλλά έχει πολύ παλιά γενεαλογία. Τα θέατρα του ξενοδοχείου, τα οποία ήταν κοινά στη μέρα του Σαίξπηρ, αλλά πολύ μεγαλύτερα, ήταν οι πρώτοι κλειστοί χώροι απόδοσης.

Από τους πρώτους μεσαίωνα, οι ηθοποιοί και οι μουσικοί ταξίδεψαν σε όλη την χώρα σε ομάδες, τοποθετώντας τα πανδοχεία και τις ταβέρνες των ταξιδιωτών - τους πρόδρομους των παμπ - όταν σταμάτησαν να παίζουν. Εάν ο ιδιοκτήτης ενός πανδοχείου του επέτρεψε να βάλει επίδειξη στην αυλή του πούλμαν του, θα μπορούσε να χρεώσει παίκτες να εισέλθουν στην αυλή. Θα μπορούσε να χρεώσει το κοινό ακόμα περισσότερο για να φτάσει μέχρι τα καλυμμένα μπαλκόνια ή τις γκαλερί, ένα κοινό χαρακτηριστικό γνώμονα του Pub τον 18ο αιώνα. (Δείτε το National Trust που ανήκε στο George Inn στο Southwark. Κατασκευάστηκε το 1677 είναι η τελευταία pub στο Λονδίνο.) Και φυσικά θα μπορούσε να πουλήσει τρόφιμα και αλεύρι.

Κατά την εποχή της Ελισαβετίας, χτίστηκαν τα πρώτα στοχευμένα θέατρα που χρησιμοποιούν το galleried και το κλειστό μοντέλο αυλής - όπως το Shakespeare's Globe Theatre - και το θέατρο των ταβερνών έκλεισε σύντομα.

Λονδίνο Δημοτικά Θέατρα σήμερα

Ο οδηγός για το περπάτημα στο Γουέστμινστερ και η δημοσιογράφος της Λονδίνου Joanna Moncrieff λένε ότι το κεφάλι του βασιλιά στο Islington, που ιδρύθηκε το 1970, είναι πιθανότατα το πρώτο θεατρικό πάρκο από τους Σαίξπηρς.

Καθιέρωσε το πρότυπο για το τυπικό θέατρο παμπ Λονδίνου σήμερα σε ένα δωμάτιο πάνω - ή περιστασιακά κάτω από την ίδια την παμπ. Τα καθίσματα είναι μικρά - συχνά κατέχουν λιγότερα από 60 άτομα - και ο χώρος ανάμεσα στο ακροατήριο και τους ηθοποιούς είναι μικροσκοπικός. Αν η σκέψη ενός ηθοποιού που παίζει την καρδιά του έξω, κοιτάζοντας εσένα στο πρόσωπο από απόσταση περίπου τεσσάρων ποδιών είναι κάτι περισσότερο από ό, τι μπορείς να χειριστείς, το θέατρο μπορεί να μην είναι για σένα.

Αλλά εάν απολαμβάνετε την ευκαιρία να δούμε ολοκαίνουργια ή σπάνια εκτελούμενα έργα, με ηθοποιούς των οποίων το ταλέντο μπορεί να είναι λίγο ωμά, σε χώρους που συχνά δεν είναι μεγαλύτεροι από τα σαλόνια κάποιων ανθρώπων, αυτό είναι ένα είδος θεάτρου του Λονδίνου που δεν πρέπει να χάσετε. Και ίσως να έχετε μια στενή συνάντηση με ένα γνωστό πρόσωπο ή ένα αστέρι. Τα θεατράκια του θεατρικού θεάτρου είναι γεμάτα από ηθοποιούς, φοιτητές θεάτρου, λάτρεις του θεάτρου, σκηνοθέτες και σκηνοθέτες που κυνηγούν για νέο θεατρικό έργο και ενεργό ταλέντο.

Πώς να δείτε ένα παιχνίδι σε ένα Pub

Κατάλογος των Θεάτρων Λονδίνου Pub

Δεν μπορείτε ποτέ να πείτε, πολύ νωρίτερα, τι θα μπορούσε να προγραμματιστεί στις αίθουσες εκδηλώσεων του Λονδίνου. Αρχικά, δείτε αυτούς τους συνδέσμους σε μερικές από τις πιο δημοφιλείς του Λονδίνου.

Περισσότερα Θέατρα Fringe

Δεν είναι όλα τα ανεξάρτητα θέατρα του Λονδίνου σε παμπ. Ορισμένες αποθήκες μετατρέπονται σε συμπληρώματα, δωμάτια πάνω από καφετέριες και άλλα περίεργα. Μερικοί, όπως η Almeida, η αποθήκη Donmar και η βιτρίνα Young Vic αστέρια μαζί με νέα γραφή και ταλέντο. Άλλοι είναι πιο πειραματικοί και δυνητικά πιο συναρπαστικοί: