Το Λονδίνο Abbey Road Crossing

Ακολουθήστε τα βήματα του Beatles

Αναζωογονήστε μια εικονική στιγμή του Λονδίνου, διασχίζοντας το Abbey Road, χρησιμοποιώντας τη διασταύρωση ζέβρας που φημίζεται για τους Beatles. Είναι πλέον ο πιο διάσημος δρόμος στον κόσμο.

Το εξώφυλλο του άλμπουμ γυρίστηκε το 1969, όταν η μπάντα μαγνητοσκοπήθηκε στο κοντινό Abbey Road Studios.

Υπήρχε μια φήμη ότι η διασταύρωση των πεζών της Abbey Road, που εμφανίζεται στο περίφημο κάλυμμα άλμπουμ του Beatles Abbey Road , δεν ήταν πλέον στην ίδια θέση και αυτή η φήμη διαιωνίστηκε με μια δήλωση από το Συμβούλιο του Westminster λέγοντας ότι η διασταύρωση είχε μετακινηθεί αρκετά μέτρα για κίνηση πριν από περίπου 30 χρόνια.

Ένας καλός αναγνώστης μίλησε σε έναν υπάλληλο στο Abbey Road Studios, ο οποίος εξήγησε ότι η ιστορία αυτή βγήκε από τους κατοίκους της παλιάς εποχής για να σταματήσει τόσοι πολλοί άνθρωποι να κάνουν φωτογραφίες. Λοιπόν, δεν λειτούργησε και δεν είναι αλήθεια, αν και το Συμβούλιο του Westminster δεν έχει αποσύρει τη δήλωση.

Αυτό το άρθρο προσφέρει μερικές εξαιρετικές φωτογραφίες σύγκρισης της φωτογράφησης άλμπουμ και πιο πρόσφατες φωτογραφίες των διασταυρώσεων και νομίζω ότι θα συμφωνήσετε ότι είναι στον ίδιο τόπο.

Η διασταύρωση είναι τώρα κατατάσσεται στην κατηγορία 2, πράγμα που σημαίνει ότι προστατεύεται από την αγγλική κληρονομιά. Ο τοίχος στα κοντινά Studios Abbey Road πρέπει να ξαναβαφτεί κάθε δύο μήνες λόγω όλων των γκράφιτι.

Παρόλο που δεν μπορείτε να περιηγηθείτε στο Abbey Road Studios, μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για το τι συμβαίνει μέσα, ελέγχοντας τον συγκεκριμένο ιστότοπο της Google Street View.

Κοντινότερος σταθμός του μετρό: Wood St John's.

Υπάρχει μια μόνιμη κάμερα που μεταδίδει βίντεο από τη διασταύρωση. Μπορείτε να δείτε αυτό και πολλά άλλα στη λίστα των Webcams του Λονδίνου .