Συμβουλές για το τρέξιμο με τους ταύρους στο San Fermin Bull Run στην Παμπλόνα

Η εκτέλεση με τους ταύρους είναι επικίνδυνη και δεν συνιστάται. Κάθε χρόνο, δεκάδες άνθρωποι χρειάζονται ιατρική φροντίδα μετά την εκτέλεση με τους ταύρους. Είναι σημαντικό να λάβετε συμβουλές σχετικά με την εκτέλεση με τους ταύρους από άτομα που έχουν τρέξει πριν.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι οι άνθρωποι τρέχουν με ελάχιστες γνώσεις για το τι πρέπει να περιμένουν. Ο άλλος σημαντικός λόγος για τον οποίο υπάρχουν τόσα τραύματα είναι ότι οι άνθρωποι συχνά τρέχουν ενώ είναι απίστευτα μεθυσμένοι.

Φανταστείτε έναν ορειβάτη ή έναν ποδηλάτη βάσης πριν κάνετε τις δικές του επικίνδυνες δραστηριότητες!

Εδώ είναι οι συμβουλές που έχω πάρει από ανθρώπους που έχουν τρέξει και επιβίωσαν. Εάν έχετε περισσότερες συμβουλές για να προσθέσετε σε αυτή τη σελίδα, στείλτε μου email και θα τις προσθέσω (κάντε κλικ στο όνομά μου στο επάνω μέρος της σελίδας για να μου στείλετε ένα email).

Σε καμιά περίπτωση αυτή η συμβουλή δεν αποτελεί ασφαλές πέρασμα μέσα από την Παμπλόνα Τρέξιμο των Ταύρων. Εκατοντάδες υπερευαίσθητοι άνθρωποι που τρέχουν από έξι θυμωμένους ταύρους είναι απρόβλεπτες - αυτή η συμβουλή απλώς προορίζεται να σας βοηθήσει. Εάν επιμένετε στο τρέξιμο - καλή τύχη!

Μην εξαπατήσετε τον εαυτό σας να σκεφτείτε ότι οι ταύροι είναι με κάποιο τρόπο ασφαλέστερο, πιο ανθρώπινο ισοδύναμο με τους ταυρομαχίες της Ισπανίας. Πρώτον, οι ταύροι με τους οποίους τρέχετε το πρωί θα είναι σε ταυρομαχία αργότερα το βράδυ . Δεύτερον, οι hooves των ταύρων δεν έχουν σχεδιαστεί για να τρέχουν σε λιθόστρωτα. Bulls ταξίδι και συχνά σπάσει τα πόδια τους.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι το τρέξιμο των ταύρων ξεκινά στις 8 π.μ.

Θα μπορούσατε να σηκωθείτε νωρίς για να κάνετε το τρέξιμο, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι στο πάρτι της Παμπλόνα όλη τη νύχτα. Είναι ανόητο να πίνετε όλη τη νύχτα και στη συνέχεια να προσπαθήσετε να τρέξετε. Δεν θα κολυμπήσετε με τους καρχαρίες ενόσω είστε μεθυσμένοι, οπότε δεν θεωρείτε ότι τρέχετε με ταύρους όταν είστε πρησμένοι.

Επίσης, να θυμάστε ότι υπάρχουν ταύρος τρέχει όλη την εβδομάδα. Δεν χρειάζεται να τρέχετε την πρώτη μέρα!

Πάρτε όλη τη νύχτα, πιείτε και παρακολουθήστε την πρώτη ταύρο . Μπορείτε να τρέξετε την επόμενη μέρα.

Θα σας συνιστούσαμε να τρέχετε με τους ταύρους; Οχι.

Πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο τους ταύρους στην Παμπλόνα

Αυτή η πρώτη συμβουλή δεν αφορά την ασφάλεια, αλλά για να βγούμε από το γεγονός αυτό για το οποίο ήρθατε - τρέχοντας με τους ταύρους.

Δυστυχώς, η αναμονή για τους ταύρους για να προσεγγίσουν κάνει όλο το πράγμα πιο επικίνδυνο (δεν περιμένει σημαίνει ότι δεν μπορείτε πραγματικά να πείτε ότι έχετε τρέξει με τους ταύρους. Έτσι, για να παραμείνετε ασφαλείς, ακολουθήστε τις ακόλουθες συμβουλές.

Συμβουλή αριθ. 1: Ακολουθήστε τους επίσημους κανόνες

Αυτά προσαρμόζονται από τους επίσημους κανόνες που εκδίδει το δημοτικό συμβούλιο, με μερικές επιπλέον σημειώσεις (έχω επίσης αφαιρέσει κάποιους κανόνες που προορίζονται μόνο για τους κατοίκους της περιοχής).

  1. Κάτω από 18 ετών δεν επιτρέπεται η εκτέλεση ή η είσοδος στο μάθημα.
  2. Μην ανεβαίνετε πάνω ή πάνω από τους φράχτες.
  3. Μην κρύβετε στις γωνίες, τα αδιέξοδα ή τις πόρτες της διαδρομής πριν από την απελευθέρωση των ταύρων (βέβαια, εάν πρέπει να καταφύγετε σε τέτοια σημεία κατά τη διάρκεια της διαδρομής, αυτό είναι εντάξει)
  1. Όσοι είναι μεθυσμένοι, ναρκωμένοι ή αλλιώς αντιληφθούν ότι αποτελούν κίνδυνο για τους άλλους, δεν θα επιτρέπεται να τρέχουν. (Θα αφαιρεθεί και θα παραμείνει μακριά από την πορεία κατά τη διάρκεια της διαδρομής ταύρων, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να χάσετε όλα!)
  2. Μην μεταφέρετε τίποτα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας.
  3. Οι συμμετέχοντες πρέπει να ντυθούν κατάλληλα. Αυτό περιλαμβάνει παραδοσιακά κοστούμια San Fermin και κατάλληλα υποδήματα.
  4. Μην αποσπάτε την προσοχή, αρπάζετε, παρενοχλείτε ή κακομεταχειρίζεστε τα ζώα.
  5. Μην τραβάτε φωτογραφίες από το μάθημα.
  6. Ακολουθήστε όλες τις οδηγίες από τις αρχές (αυτό το σημείο μπορεί να είναι λίγο δύσκολο αν δεν μιλάτε ισπανικά - απλώς ακολουθήστε τους άλλους.
  7. Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να συγκεντρώνονται στο Cuesta de Santo Domingo, μεταξύ του στρατιωτικού νοσοκομείου και της πλατείας. Υπάρχει μια πόρτα στην πλατεία Plaza del Mercado που θα κλείσει στις 7.30.

Πώς να μείνετε ασφαλείς με τους ταύρους στην Παμπλόνα

Δρομολόγιο τρέχουσας ταύρου στην Παμπλόνα

Δείτε επίσης: Χάρτης της Διαδρομής των Ταύρων .

  1. Cuesta de Santo Domingo
    Η απότομη ανηφορική εκκίνηση για την εκκίνηση των ταύρων στην Παμπλόνα. Πάνω από την εκκλησία είναι ίσως το καλύτερο μέρος για να παρακολουθήσετε από (μαζί με το δαχτυλίδι ταύρου στο τέλος).
  2. Plaza del Ayuntamiento στο Curva de Mercaderes
    Πολλά καταφύγια και μεγάλοι χώροι εδώ.
  3. Calle Estafeta
    Μια επικίνδυνη γωνία, όπου οι ταύροι πάνε πάντα ευρύ.
  4. Baja de Javier, Duque de Ahumada, κτίριο της Telefonica
    Ο δρόμος στενεύει εδώ και μπορεί να συμβεί συνωστισμός. Λίγα μέρη για να κρύψετε. Αυτό αργά το τρέξιμο, οι ταύροι απλώνονται. Αν και ένας ταύρος είναι μεγάλος και εύκολος να εντοπίσει, είναι ευκολότερο να εντοπίσει όταν είναι σε μια ομάδα!
  5. Callejon
    Μια επικίνδυνη συμφόρηση. Αν και τα ζώα είναι κουρασμένα και επιβραδύνουν, οι άνθρωποι είναι επίσης, που μπορεί να προκαλέσουν χάος.
  6. Plaza de Toros
    Οι ταύροι επιτρέπεται να τρέχουν μεταξύ των δρομέων για μια χρονική περίοδο προτού απομακρυνθούν. Πετάξτε στα περίπτερα αν γίνει όλο αυτό. Ήταν εκεί που ο Ray Ducharme τραυματίστηκε σοβαρά το 2006.