Νοέμβριος είναι Μήνας Αμερικανικής Κληρονομιάς

Κορυφαία εθνικά πάρκα για τον εορτασμό της αμερικανικής ινδικής κληρονομιάς

Γνωρίζατε ότι το μήνα Νοέμβριο ανακηρύχθηκε "Μήνας Εθνικής Αμερικανικής Κληρονομιάς" το 1990; Αυτό που ξεκίνησε ως μια προσπάθεια να δηλώσει μια ημέρα για τις συνεισφορές των πρώτων Αμερικανών είχε ως αποτέλεσμα ένα ολόκληρο μήνα αναγνώρισης.

Όλα ξεκίνησαν με την Αμερικανική Ινδική Ημέρα. Ένας από τους ίδιους υποστηρικτές μιας τέτοιας ημέρας ήταν ο Δρ. Arthur C. Parker, ο Seneca Indian, ο οποίος ήταν διευθυντής του Μουσείου Τεχνών και Επιστημών στο Ρότσεστερ, Νέα Υόρκη.

Με την ώθηση του, οι Σκοπευτές της Αμερικής έριχαν μια μέρα για τους «Πρώτους Αμερικανούς» και για τρία χρόνια συνεχίστηκε η τιμή. Το 1915, εγκρίθηκε μια διακήρυξη κατά τη διάρκεια του ετήσιου Συνεδρίου της συνάντησης της Αμερικανικής Ινδικής Ένωσης στο Lawrence, KS, για να καλέσει τη χώρα να παρακολουθήσει μια τέτοια μέρα. Στις 28 Σεπτεμβρίου 1915, το δεύτερο Σάββατο κάθε Μάη κηρύχθηκε Αμερικανική Ινδική Ημέρα.

Με την πάροδο των ετών ορισμένα κράτη διαφώνησαν τη συγκεκριμένη ημέρα αναγνώρισης. Ενώ το δεύτερο Σάββατο του Μαΐου είναι κοινό για τους περισσότερους, η τέταρτη Παρασκευή του Σεπτεμβρίου είναι κοινή για άλλους. Το 1990, ο Πρόεδρος George HW Bush ενέκρινε ένα κοινό ψήφισμα που χαρακτήρισε το Νοέμβριο "Εθνικό Αμερικάνικο Ινδικό Μήνα Πολιτιστικής Κληρονομιάς". Παρόμοιες διακηρύξεις, συμπεριλαμβανομένου του "Μήνα εγγενούς αμερικανικής κληρονομιάς" και του "Εθνικού Αμερικάνικου Ινδιάνου και Αλάσκας Μήνας εγγεγραμμένης κληρονομιάς" έχουν εκδοθεί κάθε χρόνο από το 1994.

Προς τιμήν του Μήνα Πολιτιστικής Κληρονομιάς Native America, τα γεγονότα συμβαίνουν σε ολόκληρη τη χώρα και τα εθνικά πάρκα παίζουν μεγάλο ρόλο στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Υπάρχουν 71 εθνικά πάρκα, μνημεία, ιστορικοί χώροι και μονοπάτια των οποίων η ιστορία έχει βαθιές ρίζες στην αμερικανική ινδική κουλτούρα. Όλοι αξίζουν μια επίσκεψη, αλλά αν δεν είστε βέβαιοι από πού να ξεκινήσετε, ελέγξτε τους παρακάτω προορισμούς για να τιμήσετε αυτόν τον σημαντικό μήνα.

Εθνικό Μνημείο Wupatki, Αριζόνα

Στα 1100, το τοπίο ήταν πυκνοκατοικημένο, αλλά οι οικογένειες έχασαν τα σπίτια τους εξαιτίας της έκρηξης του κοντινού ηφαίστειου Crater Sunset.

Καθώς οι οικογένειες χρειάζονταν να βρουν άλλες περιοχές για καλλιέργεια φυτών, τα μικρά διάσπαρτα σπίτια αντικαταστάθηκαν από μερικούς μεγάλους πούβλους, κάθε ένα από τους οποίους περιβάλλεται από μικρότερα πούβου και πύργους. Wupatki, Wukoki, Lomaki, και άλλες τοιχοποιίες pueblos άρχισαν να αναδύονται και τα δίκτυα εμπορίου επεκτάθηκαν. Το Wupatki ήταν ένας ιδανικός τόπος συνάντησης για εμπόριο, συνέδρια, προσευχή και πολλά άλλα. Παρόλο που οι άνθρωποι προχώρησαν από το Wupatki, η περιοχή εγκαταλείφθηκε ποτέ και μέχρι σήμερα είναι θυμόμαστε και φροντίζουμε.

Προγραμματίστε την επίσκεψή σας στο Εθνικό Μνημείο Wupatki.

Εθνικός Ιστορικός Χώρος του Ινδικού Χωριού των Ποταμών Knife, Βόρεια Ντακότα

Θέλετε να επισκεφτείτε ένα αυθεντικό ινδικό χωριό; Στο Εθνικό Ιστορικό Χώρο του Ινδιάνικου Χωριού του Knife River, οι επισκέπτες μπορούν να βρεθούν σε μια ανακατασκευασμένη γειτονιά και να φανταστούν πραγματικά τη ζωή των παραδοσιακών Ινδών. Τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν την προβολή της καλλιτεχνίας των καθημερινών και τελετουργικών ενδυμάτων, τσαντών και άλλων. Το πάρκο έχει ακόμα έναν κήπο που καλλιεργεί παραδοσιακές καλλιέργειες, όπως μπλε καλαμπόκι πεύκου, κόκκινα φασόλια Hidatsa και ηλιόσπορους πολλαπλών κεφαλών Maximilian.

Οι επισκέπτες μπορούν να ακούσουν τις αναμνήσεις της παραδοσιακής ινδικής ζωής Hidatsa, στη συνέχεια να περπατήσουν στο χωριό Sakakawea Village όπου οι κατάθλιες στο έδαφος υπαινιγμό της ζωής σε ένα χωριό, ζωντανό με τα παιχνίδια, τις τελετές και το εμπόριο.

Είναι ένα αξέχαστο μέρος για να επισκεφτείτε.

Navajo Εθνικό Μνημείο, Αριζόνα

Αυτό το εθνικό μνημείο διατηρεί τρεις ανέπαφες κατοικίες με γκρεμούς των προγονικών πληθυσμών του Puebloan. Πέντε μεγάλες ομάδες κάποτε κατοικούσαν στην περιοχή: Hopi, Zuni, San Juan Southern Paiute και Navajo.

Οι απόγονοι των ανθρώπων του Hopi έχτισαν πραγματικά αυτές τις κατοικίες και ονομάζονται Hisatsinom. Αρκετές από τις φυλές Zuni, οι οποίες έχτισαν επίσης pueblos, ξεκίνησαν σε αυτόν τον τομέα. Αργότερα, ο San Juan Southern Paiute μεταφέρθηκε στην περιοχή και έζησε κοντά στις κατοικίες του βράχου. Ήταν διάσημοι για τα καλάθια τους. Σήμερα, ο τόπος αυτός περιβάλλεται από το έθνος του Ναβάχο, όπως είναι εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ένα εκπαιδευτικό κέντρο επισκεπτών, ένα μουσείο, τρία σύντομα αυτοδιαχειριζόμενα μονοπάτια, δύο μικρά κάμπινγκ και μια περιοχή πικνίκ. Μάθετε περισσότερα για το Εθνικό Μνημείο του Ναβάχο.

Το Εθνικό Ιστορικό Μονοπάτι των Δακρύων, Αλαμπάμα, Αρκάνσας, Γεωργία, Ιλλινόις, Κεντάκι, Μιζούρι, Βόρεια Καρολίνα, Οκλαχόμα και Τενεσί

Αυτό το ιστορικό μονοπάτι μνημονεύει την απομάκρυνση του ινδικού Cherokee από τις πατρίδες του στο Τενεσί, την Αλαμπάμα, τη Βόρεια Καρολίνα και τη Γεωργία. Αναγκάστηκαν να βγουν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και η διαδρομή υπογραμμίζει τα μονοπάτια που ακολούθησαν 17 μονάδες τσερόκιων δυτικά το χειμώνα του 1838-39. Εκτιμάται ότι το ένα τέταρτο του πληθυσμού τους πέθανε στο δρόμο προς την "ινδική επικράτεια" - η οποία σήμερα είναι γνωστή ως Οκλαχόμα.

Σήμερα, ο Εθνικός Ιστορικός Χώρος των Δρυών του Δρυμού περιλαμβάνει περίπου 2,200 μίλια χερσαίων και υδάτινων οδών και καλύπτει τμήματα εννέα κρατών.

Effigy Mounds Εθνικό Μνημείο, Αϊόβα

Βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Αϊόβα, το εθνικό αυτό μνημείο ιδρύθηκε στις 25 Οκτωβρίου 1949. Διατηρεί 200 προϊστορικούς αμερικανικούς καταυλισμούς τοποθετημένους κατά μήκος του ποταμού Μισσισσιπής από το 450 π.Χ. έως το 1300 μ.Χ., συμπεριλαμβανομένων 26 μορφών ανάγλυφων μορφών πουλιών και αρκούδων. Τα ανάχωμα επιδεικνύουν μια σημαντική φάση της κουλτούρας της οικοδόμησης του ανάχωμα που είναι πραγματικά εκπληκτικό να δούμε.

Λιγότερο από το 10 τοις εκατό των εκτιμώμενων 10.000 αναχώματα που βρέθηκαν αρχικά στη βορειοανατολική Αϊόβα εξακολουθούν να υπάρχουν.

Σήμερα, μέσα στο μνημείο σώζονται 191 ανάχωμα, από τα οποία τα 29 είναι ανάγλυφα. Το Effigy Mounds National Monument δίνει στους επισκέπτες την ευκαιρία να μάθουν για μια ενδιαφέρουσα προϊστορική κουλτούρα που έζησε σε αρμονία με τον φυσικό κόσμο.

Εθνικό Πάρκο Mesa Verde, Κολοράντο

Αυτό το εθνικό πάρκο ιδρύθηκε το 1906 για να διατηρήσει τα εκπληκτικά αρχαιολογικά υπολείμματα του χιλιετούς πολιτισμού του λαού της Προγονικής Pueblo. Περίπου 1400 χρόνια πριν, οι άνθρωποι που ζουν στην περιοχή των τεσσάρων γωνιών επέλεξαν το Mesa Verde - το οποίο είναι ισπανικό για "πράσινο τραπέζι" - για το σπίτι τους. Για περισσότερα από 700 χρόνια, ζούσαν εδώ οι απόγονοι, οικοδομώντας περίτεχνα πέτρινα χωριά στις εσοχές των τοίχων του φαραγγιού.

Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν σε τρεις κατοικίες, να δουν πετρογλυφικά, να περάσουν σε όμορφα μονοπάτια και να απολαύσουν ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους. Το κέντρο επισκεπτών παρουσιάζει επίσης σύγχρονες τέχνες και βιοτεχνίες της Native American.

Εθνικό Ιστορικό Πάρκο Sitka, Αλάσκα

Ιδρύθηκε το 1910, το παλαιότερο ομοσπονδιακό πάρκο της Αλάσκας τιμά τη μνήμη του 1804 της Μάχης του Sitka - την τελευταία μεγάλη Tinkit ινδική αντίσταση στον ρωσικό αποικισμό. Αυτό που παραμένει τώρα είναι η τοποθεσία του φρούριου Tlingit και του πεδίου μάχης, που βρίσκεται σε αυτό το πάρκο των 113 στρεμμάτων.

Ένας συνδυασμός πόλων τοτέμ Βορειοδυτικής ακτής και εύκρατου δάσους βροχής συνδυάζονται στο γραφικό παραλιακό μονοπάτι μέσα στο πάρκο. Το 1905, ο Επαρχιακός Κυβερνήτης της Αλάσκας John G. Brady έφερε μια συλλογή από πόλους τουτέμ στην Sitka. Ιστορίες χαραγμένες σε κέδρο δωρίζονταν από ιθαγενείς ηγέτες από χωριά της νοτιοανατολικής Αλάσκας.

Εκτός από τα εκπληκτικά υπαίθρια περιβάλλοντα, οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν για τον παραδοσιακό πολιτισμό και την τέχνη, να απολαύσουν φιλικές προς το παιδί δραστηριότητες, να ακούσουν ερμηνευτικές συνομιλίες και να πάρουν ξεναγήσεις.

Εθνικό μνημείο Ocmulgee, Γεωργία

Η σχέση μεταξύ ανθρώπων και φυσικών πόρων τονίζεται σε αυτό το εθνικό μνημείο. Στην πραγματικότητα, είναι μια διατήρηση της ιστορίας της ανθρώπινης ζωής στη Νοτιοανατολική για περισσότερα από 12.000 χρόνια.

Μεταξύ 900-1150, μια ελίτ κοινωνία των αγροτών ζούσε σε αυτή την περιοχή κοντά στον ποταμό Ocmulgee. Κατασκεύασαν μια πόλη από ορθογώνια ξύλινα κτίρια και ανάχωμα. Δημιουργήθηκαν επίσης κυκλικές γειτονιές που χρησίμευαν ως τόποι διεξαγωγής συναντήσεων και τελετών. Αυτά τα ανάχωμα εξακολουθούν να είναι ορατά σήμερα.

Άλλες δραστηριότητες για τους επισκέπτες περιλαμβάνουν εκδρομές πεζοπορίας με ποδήλατο, βόλτες με ποδήλατο, περιπάτους για τη φύση και ψώνια στο Museum Shop του Εθνικού Μνημείου του Ocmulgee. Ηχητική διασκέδαση; Προγραμματίστε το ταξίδι σας τώρα!