Πώς να φτάσετε από το αεροδρόμιο Μπιλμπάο στο Μπιλμπάο και το Σαν Σεμπαστιάν

Ταξιδέψτε από το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας των Βάσκων

Το αεροδρόμιο του Μπιλμπάο είναι ο κεντρικός κόμβος των αεροπορικών εταιρειών που πετούν προς τη Χώρα των Βάσκων (αν και τώρα υπάρχουν μερικές πτήσεις προς το αεροδρόμιο του Σαν Σεμπαστιάν). Το αεροδρόμιο βρίσκεται κοντά στο κέντρο του Μπιλμπάο, διευκολύνοντας τις συνδέσεις, ενώ υπάρχουν επίσης τακτικά λεωφορεία για να πάτε κατευθείαν στο Σαν Σεμπαστιάν

Ποιος προορισμός είναι καλύτερος; Οι περισσότεροι επισκέπτες στη Χώρα των Βάσκων ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στο Σαν Σεμπαστιάν, λόγω της κουλτούρας της παραλίας και της πίντσου (τάπας).

Το Μπιλμπάο έχει επίσης pintxos, αλλά στα περισσότερα μπαρ είναι μόνο κρύα. Ωστόσο, το Μπιλμπάο είναι καλύτερο για τον πολιτισμό, καθώς το μουσείο Guggenheim είναι εδώ.

Δείτε επίσης:

Αεροδρόμιο Μπιλμπάο προς το κέντρο του Μπιλμπάο Μεταφορά με λεωφορείο

Υπάρχει μια καλά οργανωμένη υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο από το αεροδρόμιο του Μπιλμπάο προς το κέντρο της πόλης, η οποία διαρκεί όλη την ημέρα και είναι πολύ φθηνή (περίπου 1,50 €). Η υπηρεσία εκτελείται από τον Bizkaibus και ξεκινά νωρίς το πρωί, εγκαίρως για το πρώτο αεροπλάνο της ημέρας. Πολλοί ιστότοποι λένε ότι η υπηρεσία αρχίζει στις 6 π.μ., αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν λεωφορεία νωρίτερα (ξεκινώντας γύρω στις 05:20) για να συμπέσουν με τις πρώτες πτήσεις Vueling.

Πιάσε το λεωφορείο από τις ακόλουθες στάσεις:

Αλλά αν προτιμάτε να πάτε κατευθείαν από το αεροδρόμιο του Μπιλμπάο στο ξενοδοχείο σας (ή αντίστροφα), θα πρέπει να εξετάσετε μια ιδιωτική μεταφορά αεροδρομίου:

Μεταφορά αεροδρομίου στο Μπιλμπάο: Αεροδρόμιο προς ξενοδοχείο
Μεταφορά αεροδρομίου στο Μπιλμπάο: Ξενοδοχείο προς αεροδρόμιο

Άμεσο λεωφορείο από το αεροδρόμιο του Μπιλμπάο στο Σαν Σεμπαστιάν

Υπάρχουν τρεις τρόποι να φτάσετε από το αεροδρόμιο του Μπιλμπάο στο Σαν Σεμπαστιάν - βολικό, φθηνό και γραφικό. Οι τελευταίοι δύο έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το μουσείο Guggenheim ως μέρος του ταξιδιού σας.

Ελέγξτε τις επιλογές σας και αποφασίστε ποιος σας ταιριάζει καλύτερα.

Το λεωφορείο από το αεροδρόμιο προς το Σαν Σεμπαστιάν αναχωρεί καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας και σας μεταφέρει στο σταθμό λεωφορείων του Σαν Σεμπαστιάν μέσα σε μια ώρα και μισή. Σημειώστε ότι το λεωφορείο λέει «Donostia» μπροστά, το βασκικό όνομα για τον Σαν Σεμπαστιάν.

Από το αεροδρόμιο Μπιλμπάο προς Σαν Σεμπαστιάν μέσω του σταθμού λεωφορείων του Μπιλμπάο

Ο φθηνότερος τρόπος από το αεροδρόμιο του Μπιλμπάο στο Σαν Σεμπαστιάν είναι να αλλάξετε τον σταθμό λεωφορείων του Μπιλμπάο (Termibus). Η υπηρεσία προς το σταθμό λεωφορείων κοστίζει περίπου 1,50 € και διαρκεί όλη την ημέρα (κάθε 20 λεπτά περίπου). Στη συνέχεια θα χρειαστεί να πάρετε ένα λεωφορείο από το Μπιλμπάο στο Σαν Σεμπαστιάν, το οποίο κοστίζει κάτω από 7 €. Ελέγξτε το χρονοδιάγραμμα στο movelia.es .

Η γραφική διαδρομή

Αν έχετε πολύ χρόνο στα χέρια σας, μπορείτε να πάρετε τη γραφική υπηρεσία Euskotren. Θα κοστίσει περίπου το ίδιο με τη φθηνότερη διαδρομή του λεωφορείου παραπάνω, αλλά θα σας οδηγήσει σε κάποια από την όμορφη βασκική ύπαιθρο.

  1. Πάρτε το Bizkaibus από το αεροδρόμιο του Μπιλμπάο στο σταθμό λεωφορείων του Μπιλμπάο.
  2. Πάρτε το τραμ προς το κέντρο της πόλης (κατεύθυνση 'Atxuri'). Θα περάσετε το Guggenheim, το οποίο για πολλούς είναι πιο εντυπωσιακό από το εξωτερικό. Κατεβείτε εδώ ή συνεχίστε μέχρι το τέλος της γραμμής.
  3. Στο Atxuri, πάρτε την υπηρεσία Euskotren στο Σαν Σεμπαστιάν.