Μπιλμπάο προς Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα με τρένο, λεωφορείο, αυτοκίνητο και πτήσεις

Ταξιδεύοντας κατά μήκος της βόρειας ακτής είναι αργή και αμήχανη

Το Μπιλμπάο και το Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα είναι δύο από τις πιο δημοφιλείς πόλεις στη βόρεια Ισπανία, αλλά με 700 χιλιόμετρα που τους χωρίζει και κανένα πραγματικό δίκτυο τρένων στο βόρειο τμήμα της χώρας, θα πρέπει να σκεφτείτε πώς θα κάνετε το ταξίδι. Διαβάστε για λεπτομέρειες σχετικά με το πώς θα φτάσετε από το Μπιλμπάο στο Santiago de Compostela με διάφορες μορφές μεταφοράς.

Διαβάστε περισσότερα για το Μπιλμπάο και το Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα .

Δείτε επίσης:

Πτήσεις από Μπιλμπάο προς Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα

Υπάρχουν κανονικές πτήσεις από Μπιλμπάο προς Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα. Αυτή είναι η πρακτικότερη επιλογή.
Συγκρίνετε τιμές για πτήσεις στην Ισπανία

Κάνοντας το ταξίδι πάνω από το έδαφος με τρένο και λεωφορείο

Υπάρχουν περίπου τέσσερα λεωφορεία την ημέρα από το Santiago de Compostela. Η διάρκεια του ταξιδιού ποικίλλει (μεταξύ εννέα και έντεκα ωρών), οπότε ελέγξτε την τοποθεσία πριν από την κράτηση. Τα εισιτήρια κοστίζουν μεταξύ 50 και 65 ευρώ.

Κάντε κράτηση εισιτήρια λεωφορείων στην Ισπανία

Δεν υπάρχει απευθείας τρένο από το Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα στο Μπιλμπάο. Μάθετε ποιες διαδρομές είναι διαθέσιμες εντός της Ισπανίας σε αυτό.

Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν πολύ λίγα τρένα που ταξιδεύουν κατά μήκος ανατολικά προς δυτικά στο βόρειο τμήμα της Ισπανίας. Ο πραγματικός τρελός τρεξίματος μπορεί να θέλει να πάρει το σιδηροδρομικό στενό FEVE, αλλά αυτό θα διαρκέσει πολύ καιρό. Η γραμμή FEVE προορίζεται ως τοπικός σιδηρόδρομος: για να φτάσετε από το Μπιλμπάο στο Σαντιάγο θα χρειαστεί να αλλάξετε το Σανταντέρ και το Οβιέδο, φτάνοντας στο Ferrol, όπου μπορείτε να πάρετε ένα κανονικό τρένο για το Σαντιάγο (αλλά το δρομολόγιο Ferrol προς Σαντιάγο τρέχει μόνο δύο φορές την ημέρα.

Πραγματικά, δεν αξίζει τον κόπο.

Διαβάστε περισσότερα για τα τρένα FEVE στην Ισπανία .

Προτεινόμενη διαδρομή

Ο καλύτερος σταθμός στο δρόμο είναι το Οβιέδο στην Αστούρια, γνωστό για τις προ-Ρωμανικές εκκλησίες, την μηλίτη και την αστούρια κουζίνα, μία από τις πιο μοναδικές στη χώρα. Το Oviedo είναι πιο εύκολα προσβάσιμο με λεωφορείο, αλλά έχετε επίσης τη δυνατότητα να πάρετε τη σιδηροδρομική γραμμή FEVE παραπάνω.

Μια εναλλακτική λύση θα ήταν να κατευθυνθείτε νότια από το Μπιλμπάο προς το Logroño, διάσημο για το κρασί Rioja και εξαιρετική σκηνή τάπας, και στη συνέχεια το κεφάλι κατά μήκος της διαδρομής του προσκυνήματος Camino de Santiago στο Μπούργκος (με τον όμορφο καθεδρικό ναό) πολιτισμό), πριν τελειώσει στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα.

Διαβάστε περισσότερα για τις καλύτερες πόλεις Tapas στην Ισπανία .

Μπιλμπάο προς Σαντιάγο ντε Κομποστέλα με αυτοκίνητο

Τα 700χλμ. Από το Μπιλμπάο έως το Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα μπορούν να καλυφθούν σε περίπου έξι ώρες, οδηγώντας κυρίως στο AP-1, A-231 και A-6. Σκεφτείτε να σταματήσετε στο Burgos, Leon και Astorga στο δρόμο σας.

Εναλλακτικά, οδηγήστε κατά μήκος της ακτής, μέσω του Santander και του Gijon ή του Oviedo. Σκεφτείτε μια ελαφριά παράκαμψη στο Α Κορούνια όταν φτάσετε στη Γαλικία.
Συγκρίνετε τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων στην Ισπανία