Μπιλμπάο προς Σαν Σεμπαστιάν με τρένο, λεωφορείο, αυτοκίνητο και πτήσεις

Το Μπιλμπάο και το Σαν Σεμπαστιάν (ή το Ντονότισα όπως ονομάζεται από τους ντόπιους) είναι δύο τοπικές τοποθεσίες στην περιοχή των Βάσκων της Ισπανίας που είναι δημοφιλείς στους τουρίστες. Είναι περίπου 100 χιλιόμετρα μακριά, και πολλοί ταξιδιώτες θέλουν να ζήσουν τόσο τις όμορφες παραλίες του Σαν Σεμπαστιάν και τα πολιτιστικά αξιοθέατα του Μπιλμπάο (που περιλαμβάνει το Μουσείο Guggenheim).

Αν πετάτε στο αεροδρόμιο του Μπιλμπάο, είναι εύκολο να πάρετε ένα λεωφορείο για το Σαν Σεμπαστιάν (θα πει "Donostia" στο μέτωπο).

Αφήνεται τακτικά καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Χρειάζεστε ιδέες για το τι πρέπει να κάνετε όταν φτάσετε εκεί;

Ο προϋπολογισμός σας και ο χρόνος που πρέπει να δαπανήσετε στην περιοχή των Βάσκων θα καθορίσει ποια επιλογή μεταφοράς είναι η καλύτερη για εσάς. Ελέγξτε τους ιστότοπους ή καλέστε άμεσα για τρέχουσες τιμές και χρονοδιαγράμματα.

Μπιλμπάο προς Σαν Σεμπαστιάν με λεωφορείο

Υπάρχουν τακτικά λεωφορεία όλη την ημέρα από Μπιλμπάο προς Σαν Σεμπαστιάν. Αυτά που εκτελούνται από την ALSA είναι σχετικά φθηνά και το ταξίδι διαρκεί μόλις πάνω από μία ώρα (εκτός αν παίρνετε τη αργή έκδοση που κάνει περισσότερες στάσεις).

Αυτά που διαχειρίζεται το Pesa.net δεν περιλαμβάνουν τις τιμές τους, αλλά είναι απίθανο να είναι διαφορετικά από αυτά που διαχειρίζεται η ALSA. Το Pesa.net δεν έχει πάντα απευθείας λεωφορεία μεταξύ Σαν Σεμπαστιάν και Μπιλμπάο, οπότε φροντίστε να ελέγξετε τις ημερομηνίες που σκοπεύετε να ταξιδέψετε. Και πρέπει να ενημερωθείτε ότι η ιστοσελίδα του Pesa.net μπορεί να είναι δύσκολη για να πλοηγηθείτε.

Ο ευκολότερος τρόπος για να κάνετε κράτηση εισιτηρίων λεωφορείων στην Ισπανία είναι μέσω της Movelia. Υποστηρίζεται τόσο από την ισπανική κυβέρνηση όσο και από 23 μεγάλους διαμετακομιστές. Όλα τα ταξίδια μπορείτε να κάνετε κράτηση στην ιστοσελίδα της Movelia.

Μπιλμπάο προς Σαν Σεμπαστιάν με το τρένο

Η χώρα των Βάσκων έχει το δικό της τοπικό δίκτυο τρένων, το οποίο ονομάζεται Euskotren. Είναι πολύ φτηνό και υπάρχουν αναχωρήσεις κάθε ώρα (συχνότερα, αν δεν σας πειράζει η αλλαγή των συρμών) αλλά είναι πολύ αργή και επικλινής.

Χρειάζονται περίπου 2 ώρες και 30 λεπτά (μερικές φορές περίπου 3 ώρες) για να φτάσετε από το Μπιλμπάο στο Σαν Σεμπαστιάν στο Euskotren, αλλά εάν έχετε τον χρόνο να περάσετε αξίζει το ταξίδι. Θα ταξιδέψετε μερικά από τα πιο γραφικά μέρη της περιοχής των Βάσκων

Δείτε έναν χάρτη του Euskotren .

Το κύριο σιδηροδρομικό δίκτυο, το RENFE, δεν εκτελεί απευθείας τρένα από το Μπιλμπάο στο Σαν Σεμπαστιάν.

Δείτε επίσης: Όλα όσα θέλατε να μάθετε για το λεωφορείο και το ταξίδι με τρένο στην Ισπανία

Μπιλμπάο προς Σαν Σεμπαστιάν με το αυτοκίνητο

Το ταξίδι από το Μπιλμπάο στο Σαν Σεμπαστιάν πρέπει να διαρκέσει λίγο περισσότερο από μία ώρα, οδηγώντας κυρίως στον δρόμο Autovia A-8. Γνωστή τοπικά ως το Autovia del Cantabrico, ο δρόμος αυτός διασχίζει όλες τις παράκτιες πόλεις της βόρειας Ισπανίας, συμπεριλαμβανομένου του Begonte, της Γαλικίας και τελικά του Μπιλμπάο, όπου αλλάζει στο AP-8 και τελειώνει στα σύνορα με τη Γαλλία. Συγκρίνετε τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων στην Ισπανία

Πτήσεις από Μπιλμπάο προς Σαν Σεμπαστιάν

Δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις από Μπιλμπάο προς Σαν Σεμπαστιάν Πολλές αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Iberia και British Airways, προσφέρουν έμμεσες πτήσεις μεταξύ των δύο πόλεων, αλλά δεν αξίζει τον κόπο για τον περιστασιακό τουρίστα αφού μπορούν να διαρκέσουν πάνω από 8 ώρες. Συγκρίνετε τιμές για πτήσεις στην Ισπανία