Το γλυπτό Okeanos "Turd" στο Σαν Ντιέγκο, Καλιφόρνια στο Scripps Green

Η δημόσια τέχνη υπόκειται πάντοτε σε συζήτηση, και στο Σαν Ντιέγκο , η προτίμηση τείνει να τρέχει στην λιγότερο ανεπτυγμένη πλευρά. Τα αγάλματα των δελφινιών και των ψαράδων θα προκαλέσουν μόλις μια κυμάτωση, αλλά οτιδήποτε απομακρυσμένη αφηρημένη θα προκαλέσει κραυγές οργής. Υπάρχει ένα γλυπτό ειδικότερα που προκάλεσε παραμελισμό, περισσότερο από έξαρση, μαζί με ένα υψηλό επίπεδο αμηχανίας chuckles. Αντιπροσωπεύοντας μια μεγάλη κίνηση του εντέρου, το νοσοκομειακό προσωπικό και οι ασθενείς του Scripps Green Hospital αναφέρθηκαν στο κομμάτι γλυπτικής ως το "Scripps Turd" το οποίο παραμένει η φήμη του μέχρι σήμερα.

Το Αφηρημένο Γλυπτό, ο Ωκεανός , γνωστός και ως "The Scripps Turd"

Το Scripps Turd είναι ένα αφηρημένο χάλκινο γλυπτό που ονομάζεται Okeanos από τον καλλιτέχνη William Tucker. Ο Tucker είναι ένας σύγχρονος βρετανός καλλιτέχνης γλυπτικής και τέχνης που γεννήθηκε στο Κάιρο της Αιγύπτου . Ο Tucker παρακολούθησε το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης το 1955 μέχρι το 1958 και συνέχισε να μελετάει τη γλυπτική στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αγίου Μαρτίνου στο Λονδίνο με δάσκαλο και μέντορα τον Anthony Caro. Από τότε έχει λάβει πολλά βραβεία και τιμητικές διακρίσεις για το έργο του, όπως:

Μεταξύ 1988 και 2001, οι άνθρωποι που οδηγούν κατά μήκος του North Torrey Pines Road στο La Jolla έχουν αναμφισβήτητα παρατηρήσει το μεγάλο, τεράστιο 13-πόδι τέχνης τέχνης μπροστά από το Scripps Πράσινο Νοσοκομείο. Παρά την απογοήτευση του κοινού για το κομμάτι της τέχνης, το γλυπτό των 3.500 λιβρών ανατέθηκε για $ 200.000 το 1987.

Τα χρήματα προέρχονταν από δωρητές προς τιμήν του Frank J. Dixon, διευθυντή του Ινστιτούτου για 25 χρόνια.

Ο Τάκερ ονόμασε το έργο τέχνης μετά τον ελληνικό θεό ποταμών και ωκεανών, τον Ωκεανό ή τον Ὠκεανό (Ōkeanós), επίσης γνωστό ως Ωκεανός. Ο Οκέανος ήταν ένας Τιτάνας που αντιπροσώπευε τον ωκεανό και ήταν ο μεγαλύτερος γιος του Ουρανού και της Γαίας.

Ο Tucker είπε ότι η μορφή του, πρότεινε ένα κύμα των ωκεανών και χαιρέτησε πολλοί κριτικοί όταν αποκαλύφθηκε.

Κριτική και ανασκόπηση του γλυπτού Από το 1988-2001

Ο Michael Brenson, ο πρώην κριτικός τέχνης των The New York Times, έγραψε για τον Okeanos το 1988:

"Το γλυπτό είναι μια κυρτή καμπύλη που φαίνεται να εκτοξεύεται από τη γη και να καμπυλώνεται σαν κύμα. Προτείνει όχι μόνο νερό, αλλά και σύννεφα και βλάστηση και ανθρώπινα άκρα".

Δυστυχώς, το κοινό δεν αισθάνθηκε τον ίδιο τρόπο. Ούτε ο φιλάνθρωπος Edythe H. Scripps, και έτσι το "The Turd" μετακομίστηκε το 2001. "Προσπαθώ να απαλλαγώ από αυτό το πράγμα για χρόνια", δήλωσε ο Scripps στο Union-Tribune το 2001. " χαίρομαι που το βλέπω να πάει ». Έτσι, το γλυπτό μεταφέρθηκε σε μια λιγότερο εμφανή θέση στην ανατολική πλευρά του ερευνητικού ινστιτούτου Scripps, στη γωνία του John Jay Hopkins Drive και του General Atomics Court. κατ 'αποκοπή ποσό των 40.000 δολαρίων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για μια θέα, και το κομμάτι Okeanos μπορεί ακόμα να βρεθεί στην προαναφερθείσα τοποθεσία για εκείνους που θεωρούν ότι είναι ένα κινούμενο κομμάτι της τέχνης.