Διασκεδαστικά γεγονότα και στατιστικά στοιχεία για την αφρικανική ήπειρο

Η αφρικανική ήπειρος είναι μια χώρα υπεράνθρωπων. Εδώ, θα βρείτε το ψηλότερο ελεύθερο βουνό στον κόσμο, τον μακρύτερο ποταμό στον κόσμο και το μεγαλύτερο χερσαίο ζώο στη Γη. Είναι επίσης τόπος απίστευτης ποικιλομορφίας, όχι μόνο από την άποψη των πολλών διαφορετικών ενδιαιτημάτων - αλλά και από άποψη ανθρώπων. Η ανθρώπινη ιστορία πιστεύεται ότι ξεκίνησε στην Αφρική, με τοποθεσίες όπως το φαράγγι του Olduvai στην Τανζανία, που συμβάλλουν στην κατανόηση των πιο πρώιμων προγόνων μας.

Σήμερα, η ήπειρος φιλοξενεί αγροτικές φυλές των οποίων τα έθιμα έχουν παραμείνει αμετάβλητα εδώ και χιλιάδες χρόνια. καθώς και μερικές από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις στον πλανήτη. Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε μερικά γεγονότα και στατιστικά στοιχεία που δείχνουν πόσο απίστευτη είναι πραγματικά η Αφρική.

Γεγονότα για την Αφρικανική Γεωγραφία

Αριθμός χωρών:

Υπάρχουν 54 επίσημα αναγνωρισμένες χώρες στην Αφρική, εκτός από τα αμφισβητούμενα εδάφη της Σομαλιλάνδης και της Δυτικής Σαχάρας. Η μεγαλύτερη αφρικανική χώρα όσον αφορά την περιοχή είναι η Αλγερία, ενώ το μικρότερο είναι το νησιωτικό έθνος των Σεϋχελλών.

Το ψηλότερο βουνό:

Το ψηλότερο βουνό στην Αφρική είναι το Κιλιμάντζαρο στην Τανζανία. Με συνολικό ύψος 19.341 πόδια / 5.895 μέτρα, είναι επίσης το ψηλότερο ελεύθερο βουνό στον κόσμο.

Χαμηλότερη κατάθλιψη:

Το χαμηλότερο σημείο στην αφρικανική ήπειρο είναι η λίμνη Assal, η οποία βρίσκεται στο Τρίγωνο Afar στο Τζιμπουτί . Βρίσκεται 509 πόδια / 155 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και είναι το τρίτο χαμηλότερο σημείο στη Γη (πίσω από τη Νεκρά Θάλασσα και τη Θάλασσα της Γαλιλαίας).

Μεγαλύτερη έρημο:

Η έρημος της Σαχάρας είναι η μεγαλύτερη έρημο στην Αφρική και η μεγαλύτερη καυτή έρημος στον πλανήτη. Επεκτείνεται σε μια τεράστια έκταση περίπου 3,6 εκατομμυρίων τετραγωνικών μιλίων / 9,2 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων, γεγονός που το καθιστά συγκρίσιμο σε μέγεθος με την Κίνα.

Longest River:

Ο Νείλος είναι ο μακρύτερος ποταμός της Αφρικής και ο μακρύτερος ποταμός στον κόσμο.

Λειτουργεί για 4,258 μίλια / 6,853 χιλιόμετρα μέσω 11 χωρών, μεταξύ των οποίων η Αίγυπτος, η Αιθιοπία, η Ουγκάντα ​​και η Ρουάντα.

Μεγαλύτερη λίμνη:

Η μεγαλύτερη λίμνη της Αφρικής είναι η λίμνη Βικτόρια, η οποία συνορεύει με την Ουγκάντα, την Τανζανία και την Κένυα. Έχει έκταση 26.600 τετραγωνικά μίλια / 68.800 τετραγωνικά χιλιόμετρα και είναι επίσης η μεγαλύτερη τροπική λίμνη στον κόσμο.

Μεγαλύτερος Καταρράκτης:

Επίσης γνωστό ως The Smoke That Thunders, ο μεγαλύτερος καταρράκτης της Αφρικής είναι το Victoria Falls . Βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ Ζάμπια και Ζιμπάμπουε, ο καταρράκτης μετρά 5,604 πόδια / 1,708 μέτρα πλάτος και 354 πόδια / 108 μέτρα ύψος. Είναι το μεγαλύτερο φύλλο πτώσης νερού στον κόσμο.

Γεγονότα για τον λαό της Αφρικής

Αριθμός Εθνικών Ομάδων:

Πιστεύεται ότι υπάρχουν περισσότερες από 3.000 ομάδες στην Αφρική. Τα πιο πυκνοκατοικημένα περιλαμβάνουν τη Λούμπα και το Μόνγκο στην Κεντρική Αφρική. οι Βερβερείς στη Βόρεια Αφρική . το Shona και το Zulu στη Νότια Αφρική. και το Yoruba και το Igbo στη Δυτική Αφρική .

Παλαιότερη Αφρικανική φυλή:

Οι Άγιοι είναι η παλαιότερη φυλή στην Αφρική και οι άμεσοι απόγονοι των πρώτων Homo sapiens . Έχουν ζήσει σε χώρες της Νότιας Αφρικής όπως η Μποτσουάνα, η Ναμίμπια, η Νότια Αφρική και η Αγκόλα για πάνω από 20.000 χρόνια.

Αριθμός Γλωσσών:

Ο συνολικός αριθμός των γηγενών γλωσσών που ομιλούνται στην Αφρική εκτιμάται ότι κυμαίνεται μεταξύ 1.500 και 2.000.

Μόνο η Νιγηρία έχει πάνω από 520 διαφορετικές γλώσσες. αν και η χώρα με τις πιο επίσημες γλώσσες είναι η Ζιμπάμπουε, με 16.

Πιο δημοφιλή χώρα:

Η Νιγηρία είναι η πολυπληθέστερη αφρικανική χώρα, προσφέροντας ένα σπίτι περίπου 181,5 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Πληθυσμιακή χώρα:

Οι Σεϋχέλλες έχουν τον χαμηλότερο πληθυσμό οποιασδήποτε χώρας στην Αφρική με περίπου 97.000 ανθρώπους. Ωστόσο, η Ναμίμπια είναι η λιγότερο πυκνοκατοικημένη αφρικανική χώρα.

Πιο δημοφιλή θρησκεία:

Ο Χριστιανισμός είναι η πιο δημοφιλής θρησκεία στην Αφρική, με το Ισλάμ να τρέχει κοντά. Εκτιμάται ότι μέχρι το 2025 θα υπάρχουν περίπου 633 εκατομμύρια χριστιανοί που ζουν στην Αφρική.

Γεγονότα για τα αφρικανικά ζώα

Μεγαλύτερο θηλαστικό:

Το μεγαλύτερο θηλαστικό στην Αφρική είναι ο ελέφαντας αφρικανικός θάμνος . Το μεγαλύτερο δείγμα που καταγράφει τις κλίμακες σε 11,5 τόνους και μέτρησε 13 πόδια / 4 μέτρα ύψος.

Αυτό το υποείδος είναι επίσης το μεγαλύτερο και βαρύτερο χερσαίο ζώο στη Γη, χτυπημένο μόνο από τη γαλάζια φάλαινα.

Μικρότερο θηλαστικό:

Η εβραϊκή πυγμαχία είναι το μικρότερο θηλαστικό στην Αφρική, το οποίο έχει μήκος 1,6 ίντσες / 4 εκατοστά και ζυγίζει μόλις 0,06 oz / 1,8 γραμμάρια. Είναι επίσης το μικρότερο θηλαστικό στον κόσμο από μάζα.

Το μεγαλύτερο πουλί:

Η κοινή στρουθοκάμηλος είναι το μεγαλύτερο πουλί στον πλανήτη. Μπορεί να φτάσει σε ένα μέγιστο ύψος 8,5 πόδια / 2,6 μέτρα και μπορεί να ζυγίζει έως και 297 λίβρες / 135 κιλά.

Ταχύτερα ζώα:

Το ταχύτερο χερσαίο ζώο στη Γη, ο τσίτα μπορεί να επιτύχει σύντομες εκρήξεις απίστευτης ταχύτητας. φέρεται να είναι τόσο γρήγορα όσο 112 kmph / 70 mph.

Το ψηλότερο ζώο:

Ένας άλλος παγκόσμιος κάτοχος, η καμηλοπάρδαλη είναι το ψηλότερο ζώο τόσο στην Αφρική όσο και παγκοσμίως. Τα αρσενικά είναι ψηλότερα από τα θηλυκά, με την υψηλότερη καμηλοπάρδαλη να φτάνει στα 19,3 πόδια / 5,88 μέτρα.

Deadliest Animal:

Ο ιπποπόταμος είναι το πιο θανατηφόρο μεγάλο ζώο στην Αφρική, αν και παραμονεύει σε σύγκριση με τον ίδιο τον άνθρωπο. Ωστόσο, ο μοναδικός μεγαλύτερος δολοφόνος είναι το κουνούπι, με μόνο την ελονοσία να διεκδικεί 438.000 ζωές παγκοσμίως το 2015, το 90% στην Αφρική.