Βοτανικός Κήπος VanDusen

Παρά το γεγονός ότι καλύπτει 22 στρέμματα (55 στρέμματα), ο βοτανικός κήπος VanDusen έχει μια πολύ πιο οικεία αίσθηση από τους εκτατικούς κήπους αδελφών του στην Queen Elizabeth Park . Στο VanDusen, αισθάνεστε απομονωμένοι από την πολυσύχναστη πόλη. είναι ένα παραμυθένιο χωριό με λεπτές, καταρρακτώδεις διαδρομές, ελαφρώς κυλιόμενους λόφους και γλυκές ξύλινες γέφυρες που εκτείνονται σε λίμνες γεμάτες μαξιλάρια κρίνος.

(Αν η Disney έκανε ταινίες στο Βανκούβερ, θα βρεθούν στο VanDusen.)

Υπάρχει μια καταπληκτική σειρά φυτών και λουλουδιών στο VanDusen: πάνω από 255.000 φυτά που αντιπροσωπεύουν περισσότερα από 7.300 taxa από όλο τον κόσμο. Υπάρχουν συλλογές φυτών από τη Νότια Αφρική, τα Ιμαλάια, την Αρκτική της Καναδά και τον Βορειοδυτικό Ειρηνικό, τα οποία είναι χωρισμένα σε γραφικά τοπία.

Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του κήπου είναι το απατηλά περίπλοκο λαβύρινθο αντιστάθμισης. Σχεδιασμένο με το στυλ των ευρωπαϊκών λαβών αντιστάθμισης, ο λαβύρινθος του VanDusen φαίνεται μικρός - και επομένως εύκολος να πλοηγηθείτε - αλλά η εύρεση του κέντρου είναι πιο δύσκολη (και πιο διασκεδαστική) από ό, τι νομίζετε!

Φωτογραφίες: Βοτανικός Κήπος VanDusen το καλοκαίρι

Πως θα φτάσετε στο Βοτανικό Κήπο του VanDusen

Ο Βοτανικός Κήπος VanDusen βρίσκεται στην 5251 Oak Street, στη γωνία της Oak και της W 37th Avenue. Για τους οδηγούς, υπάρχει ένα δωρεάν πάρκινγκ μπροστά. Ελέγξτε το Translink για δρομολόγια λεωφορείων.

Χάρτης στο Βοτανικό Κήπο VanDusen

Ιστορία του Βοτανικού Κήπου του VanDusen

Μόλις ανήκει στον Καναδικό Ειρηνικό Σιδηρόδρομο, ο χώρος που θα γίνει ο βοτανικός κήπος VanDusen ήταν πρώτα ο Shaughnessy Heights Golf Club από το 1911 μέχρι το 1960.

Όταν το Golf Club μετακόμισε σε μια νέα θέση, ο χώρος αγοράστηκε και μετατράπηκε σε σύγχρονο κήπο από μια κοινοπραξία του Vancouver Park Board, του Βανκούβερ, της κυβέρνησης της Βρετανικής Κολούμπια και του Ίδρυμα Βανκούβερ, με δωρεά από τον ξυλουργό και φιλανθρωπικό WJ VanDusen, για την τιμή του οποίου ο κήπος πήρε το όνομά του.

Ο βοτανικός κήπος VanDusen άνοιξε επίσημα στο κοινό στις 30 Αυγούστου 1975.

Χαρακτηριστικά Botanical Garden του VanDusen

Αξιοποιήστε στο έπακρο την επίσκεψή σας

Πόσο καιρό περνάτε στο Βοτανικό Κήπο VanDusen θα εξαρτηθεί κυρίως από τις καιρικές συνθήκες. Στις ηλιόλουστες μέρες, μπορείτε εύκολα να περάσετε ένα ολόκληρο απόγευμα περπατώντας στους κήπους, να χαλαρώσετε στις λίμνες ή να φωτογραφίσετε την απίστευτη ποικιλία της πολύχρωμης χλωρίδας.

Το χειμώνα, σχεδιάστε την επίσκεψή σας για αργά το απόγευμα ή το βράδυ και δείτε το ετήσιο φεστιβάλ φώτων Χριστουγέννων και διακοπών του VanDusen . Μετά το σκοτάδι, το Φεστιβάλ μετατρέπει τον κήπο σε χειμερινή χώρα των θαυμάτων: εκατομμύρια λαμπιρίζοντας φώτα στρώνονται πάνω σε λουλούδια, δέντρα και θάμνους, δημιουργώντας ένα φοβερό θέαμα που τα παιδιά θα αγαπήσουν.

Λόγω της εξαιρετικής του θέσης - στο κέντρο της πόλης - είναι εύκολο να συνδυάσετε ένα ταξίδι στο VanDusen με άλλες τοποθεσίες του Βανκούβερ. Από το VanDusen, είναι μόνο μερικά λεπτά με το αυτοκίνητο μέχρι το Granville Island και το South Granville Shopping, 15 λεπτά με το αυτοκίνητο από το κέντρο του Βανκούβερ ή 15 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Kitsilano .

Ή κάντε μια βοτανική μέρα και συνδυάστε το ταξίδι σας με μια επίσκεψη στους άλλους υπέροχους δημόσιους κήπους του Βανκούβερ, την Queen Elizabeth Park .

Μπορείτε να δείτε τροπικά φυτά όλο το χρόνο στην κορυφή της Queen Elizabeth Park στο Tropical Conservatory του Bloedel.

Επίσημη ιστοσελίδα του Βοτανικού Κήπου VanDusen: Βοτανικός Κήπος VanDusen