Μπορείτε να μισείτε (ή να αγαπάτε) το Goliath Coaster του Magic Mountain

Οι ακραίες G δυνάμεις μπορεί να προκαλέσουν το Grayout

Ο Γολιάθ είναι ένα από εκείνα που εσείς-ή-αγαπάτε-ή-εσείς-το μίσος-αυτό κυλόττες. Μερικοί οπαδοί μηχανών συγκλονιστικής το βάζουν κοντά στην κορυφή της λίστας αγαπημένων τους. Μερικοί, ωστόσο, τοποθετούν το Six Flags Magic Mountain στην κατηγορία του μίσους - για πολλούς λόγους. Επικεφαλής μεταξύ τους: Μπορούν να βιώσουν μια "γκρίζα" και σχεδόν να περάσουν από τις ακραίες θετικές δυνάμεις του Γολιάθ.

Προηγούμενες πληροφορίες

Το γύρο έχει σίγουρα εντυπωσιακά στατιστικά στοιχεία.

Στην πραγματικότητα, είναι μεταξύ των ψηλότερων κυλίνδρων σε όλο τον κόσμο . Αλλά τα στατιστικά στοιχεία μπορεί να εξαπατήσουν.

Το Γολιάθ είναι ένα επιβλητικό θέαμα. Το πορτοκαλί του κομμάτι ξεχωρίζει ανάμεσα στους οπαδούς του Super Flag Magic Mountain. Ωστόσο, όπως και τα περισσότερα από τα σουβέρ του πάρκου, ο Γολιάθ βρίσκεται πολύ πίσω από τη μέση, και είναι δύσκολο να αποκτήσετε μια αίσθηση της διάταξης της διαδρομής. Για να εισέλθουν στην ουρά, οι επισκέπτες περπατούν ανάμεσα σε τεράστιες "πέτρες-σκαλισμένες" επιστολές που εξηγούν το όνομα macho της βόλτας. Μια μακριά γραμμή οδηγεί στο σταθμό φόρτωσης.

Ένα γιγαντιαίο τέρας μιας βόλτας

Ο λόφος ανελκυστήρα των 235 ποδιών είναι κατάλληλα εκφοβιστικός. Καθώς το τρενάκι κλικ-κροτίδα-κτυπήσει επάνω στο λόφο-και συνεχίζει κλικ και clacking-το αίσθημα ανησυχίας αυξάνεται. Η πρώτη πτώση σε ένα υπόγειο τούνελ είναι συναρπαστική.

Και η κορυφή του δεύτερου λόφου προσφέρει ένα αξιοπρεπή χρόνο εκπομπής . Αυτό είναι που supercasters υποτίθεται ότι είναι όλα.

Αλλά, ένα φρένο τακτικής μεσαίας πορείας απορροφά απότομα πολύ ενέργεια από την αμαξοστοιχία. Ποια είναι η αίσθηση της κατασκευής ενός υπερβολικού βεληνεκούς ύψους 235 ποδών μόνο για να χτυπήσει τα φρένα και να καταπραΰνει όλη τη διασκέδαση;

Το φρένο πρέπει να είναι μια προσπάθεια να αμβλυνθεί η επίδραση του στοιχείου που μαστίζει το μυαλό που την ακολουθεί. Μετά από μια τρίτη πτώση, η αμαξοστοιχία εισέρχεται σε ένα πολύ τραπεζοειδές έλικα όπου η τροχιά στρέφεται σφιχτά και μετατρέπεται σε τον εαυτό της. Αυτό είναι το σημείο όπου μπορεί να εμφανιστούν γκρίζα χρώματα.

Σχεδόν όλες οι σουβέρ δίνουν αρνητικές (λιγότερες από 1 G) και θετικές (μεγαλύτερες από 1 G) δυνάμεις. Όταν γίνει σωστά, μπορούν να είναι νιρβάνα περιπέτειας. είναι ό, τι θέλουν οι πολεμιστές του ποταμού. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι δυνάμεις του G είναι στιγμιαίες εκρήξεις. Ακόμα και σχετικά υψηλά επίπεδα, σε μικρές δόσεις, μπορεί να είναι εκπληκτική. Παρόλα αυτά, οι συνεχείς πλευρικές δυνάμεις του Γολιάθ μπορούν να αισθάνονται πονηρές.

Goliath, G-Forces και Grayouts όλα αρχίζουν με "G"

Λάβετε υπόψη ότι οι εμπειρίες του αναβάτη είναι μοναδικές. Όλοι δεν ανταποκρίνονται στις δυνάμεις του G κατά τον ίδιο τρόπο. Η ώρα της ημέρας, η σειρά ή το κάθισμα της αμαξοστοιχίας ή οποιοσδήποτε άλλος ή συνδυασμός άλλων μεταβλητών μπορεί να επηρεάσει την πορεία και τις δυνάμεις της. Από το ντεμπούτο του το 2000, οι λεγεώνες των αναβατών έχουν αψηφήσει τον Γολιάθ, προφανώς χωρίς να υποκύπτουν στο γκρίζο.

Ωστόσο, αρκετοί επιβάτες (με τον εαυτό μου) ανέφεραν ότι έχουν αισθανθεί τα άσχημα αποτελέσματα της βόλτας. (Ορισμένοι πολεμοφόροι πολεμιστές αναγνωρίζουν την εμπειρία της γκρίζας, αλλά ισχυρίζονται ότι δεν τους ενοχλεί.) Οι ακραίες θετικές δυνάμεις και οι απαντήσεις των αναβατών μπορεί να υποδηλώνουν ότι κάτι είναι εγγενές λάθος στο σχεδιασμό της βόλτας.

Κάποιοι αναβάτες μπορούν να αρχίσουν να ομαλοποιούνται μόλις η αμαξοστοιχία ξεκινήσει τη σπείρα του έλικα. Αντί να εγκαταλείψουν, οι δυνάμεις του G εντείνονται. Το όραμά τους μπορεί να αρχίσει να θολώνει και τότε όλα μπορεί να φαίνονται να έχουν ένα λαμπερό κόκκινο cast. Καθώς η έλικα συνεχίζει την ελικοειδή σπείρα, τα χρώματα μπορεί να ξεθωριάζουν από το όραμά τους εντελώς, και μπορεί να αισθάνονται σαν να αγωνίζονται να μείνουν συνειδητά. Τέλος, ειλικρινά, όταν η αμαξοστοιχία βγαίνει από την έλικα, η ομίχλη γενικά ανυψώνεται.

Ακόμα κι αν δεν ήταν θέμα γκρίζου, ο Γολιάθ θα εξακολουθούσε να μην αξιολογεί καλά. Οι καλύτεροι υπερπαραγωγοί, όπως το Superman The Ride της Six Flags της Νέας Αγγλίας, χρησιμοποιούν το ακραίο ύψος και ταχύτητα τους για να παράγουν μια συμφωνία με συναρπαστικό χρόνο ομιλίας και ελιγμούς με ελάχιστο έλεγχο. Αντ 'αυτού, ο Γολιάθ σπαταλά την ανυψωμένη δύναμή του και πέφτει θλιβερά επίπεδη στο δεύτερο κίνημά του.

Η εμπειρία σας μπορεί να διαφέρει, αλλά μπορεί να θέλετε να σκεφτείτε δύο φορές πριν δοκιμάσετε τα όριά σας. Τα νεαρότερα παιδιά θα μπορούσαν να βρουν ιδιαίτερα την εμπειρία ενόχληση. Σκεφτείτε να τοποθετήσετε την τσέπη σας στην τσέπη σας, τον Δαβίδ, και να ξεχάσετε τον Γολιάθ. Αν θέλετε μια πραγματικά καλή μηχανή κραυγής, ελέγξτε την απίστευτη υβριδική περιπέτεια του Magic Mountain, Twisted Colossus .