Έγκλημα και ασφάλεια στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο

Πώς να μείνετε ασφαλείς και ασφαλείς σε διακοπές στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών κατατάσσει το έγκλημα στο Τρινιντάντ και το Τομπάγκο ψηλά, συμπεριλαμβανομένου ενός από τα υψηλότερα ποσοστά δολοφονιών στον κόσμο. Ορισμένες περιοχές της χώρας, περιλαμβανομένων τμημάτων της πρωτεύουσας Port of Spain, είναι επικίνδυνα μέρη όπου οι επισκέπτες μπορούν να κινδυνεύουν ιδιαίτερα από εγκλήματα.

Εγκλημα

Το πιο βίαιο έγκλημα στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο σχετίζεται με το εμπόριο ναρκωτικών. Οι ταξιδιώτες συνήθως δεν στοχεύουν ως θύματα βίαιων εγκλημάτων, αν και τέτοια εγκλήματα έχουν συμβεί σε περιοχές που συχνάζουν οι τουρίστες.

Οι ταξιδιώτες έχουν πέσει θύματα εγκλημάτων ευκαιρίας, όπως πολεμοφόδια, επίθεση, κλοπή / ληστεία, απάτη και δολοφονία. Τα περισσότερα αναφερόμενα εγκλήματα λαμβάνουν χώρα στο λιμάνι της Ισπανίας και στην πόλη San Fernando.

Όσο για το αδελφό νησί του Τομπάγκο, δολοφονία, εισβολή στο σπίτι, ασήμαντη κλοπή και θύελλα έχουν πλήξει τους τουρίστες, συμπεριλαμβανομένης της κλοπής μετρητών και διαβατηρίων που λαμβάνονται από δωμάτια ξενοδοχείων. Αρκετές βίαιες εισβολές στο σπίτι έχουν στοχεύσει σε καλοδεχούμενα σπίτια και βίλες μερικές φορές νοικιάζονται στους τουρίστες.

Η κυβέρνηση του Τρινιδάδ και Τομπάγκο δήλωσε μια απαγόρευση κυκλοφορίας το 2011 για να καταπολεμήσει την αύξηση του εγκλήματος και οι αστυνομικοί πόροι έχουν ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια. Οι επισκέπτες στα νησιά μπορούν να περιμένουν να λάβουν το ίδιο επίπεδο υπηρεσίας από την αστυνομία ως τοπικούς κατοίκους ... αλλά αυτή η απάντηση είναι συχνά ανεπαρκής.

Προκειμένου να αποφευχθεί το έγκλημα, οι ταξιδιώτες καλούνται να συμμορφωθούν με τους ακόλουθους πόρους πρόληψης του εγκλήματος :

Οδική ασφάλεια

Οι κύριοι δρόμοι στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο είναι γενικά ασφαλείς. Είναι πάντα πιο ασφαλές να ταξιδεύετε κατά τη διάρκεια της ημέρας από τη νύχτα και να είστε σίγουροι ότι θα κολλήσετε σε περιοχές με έντονη πυκνότητα και θα αποφύγετε τους πλαγιές. Όταν παίρνετε ταξί, φροντίστε να μην εισάγετε αυτοκίνητα χωρίς σήμανση χωρίς να είστε σίγουροι ότι εργάζονται για μια νόμιμη εταιρεία ταξί. Εάν οδηγείτε ένα αυτοκίνητο ενοικίασης, βεβαιωθείτε ότι έχετε κλειδώσει το αυτοκίνητο όταν φύγετε και παίρνετε οποιαδήποτε τιμαλφή μαζί σας. Για απόλυτη ασφάλεια, κρατήστε τα τιμαλφή κλειδωμένα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας πριν βγείτε έξω.

Άλλοι κίνδυνοι

Οι τυφώνες σπάνια έπληξαν το Τρινιντάντ και το Τομπάγκο. Μπορούν επίσης να συμβούν σεισμοί και οι πλημμύρες είναι μερικές φορές επικίνδυνες. Διαβάστε περισσότερα για την εποχή τυφώνα στην Καραϊβική εδώ .

Νοσοκομεία

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ζητήστε βοήθεια στο Γενικό Νοσοκομείο του Λιμένα της Ισπανίας, στο Γενικό Νοσοκομείο του Σαν Φερνάντο, στο Κέντρο Αντβεντιστών της Έβδομης Ημέρας, στο St.

Clair Medical Center ή το Περιφερειακό Νοσοκομείο του Τομπάγκο.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, ανατρέξτε στην έκθεση για την εγκληματικότητα και ασφάλεια του Τρινιδάδ και Τομπάγκο που δημοσιεύεται ετησίως από το Γραφείο Διπλωματικής Ασφαλείας του Υπουργείου Εξωτερικών.

Δείτε επίσης τη σελίδα μας σχετικά με τις Προειδοποιήσεις για εγκλήματα κατά των ταξιδιών στα νησιά, καθώς και την ιστορία της Στατιστικής Εγκλημάτων της Καραϊβικής για περισσότερες πληροφορίες.

Δείτε τιμές και κριτικές για το Τρινιντάντ και Τομπάγκο