Ποιες γλώσσες μιλάνε στην Ισπανία;

Ισπανικά, Καταλανικά και Βασκικά είναι τα διάσημα, αλλά υπάρχουν περισσότερα!

Μιλάς ισπανικά? Εάν το κάνετε, καλό, αυτό θα σας φτάσει μακριά, αλλά μπορείτε να βρείτε τον εαυτό σας σε μια απώλεια όταν διαβάζετε κάποια σημάδια και μενού καθώς υπάρχουν πολλές άλλες δημοφιλείς γλώσσες στην Ισπανία. Ο ιστός είναι γεμάτος παραπληροφόρηση στις γλώσσες που ομιλούνται στην Ισπανία, διαβάστε για την οριστική απάντηση.

Δείτε επίσης:

Την επίσημη γλώσσα της Ισπανίας

Το ισπανικό , επίσης γνωστό ως ισπανικό Castilian ή απλώς Καστιλιανό, είναι η επίσημη εθνική γλώσσα στην Ισπανία.

Οι Ισπανοί που μιλήθηκαν στην Ισπανία είναι σε μεγάλο βαθμό οι ίδιοι με αυτούς που ομιλούνται στη Λατινική Αμερική. Η κύρια διαφορά είναι η έμφαση, αν και υπάρχουν κάποιες διαφορές στη χρήση λεξιλογίου και γραμματικής. Η Ισπανία είναι ένα σπουδαίο μέρος για να μάθουν τα ισπανικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με οποιονδήποτε ισπανόφωνο σε όλο τον κόσμο. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την εκμάθηση ισπανικών στην Ισπανία .

Δείτε επίσης:

Άλλες σημαντικές γλώσσες ομιλούνται στην Ισπανία

Το αυτόνομο κοινοτικό σύστημα επιτρέπει σε καθεμιά από τις περιφέρειες της Ισπανίας να επιλέξουν μια συνομιλία. Έξι περιφέρειες υιοθέτησαν αυτήν την επιλογή.

Η Καταλονία και οι Βαλεαρίδες Νήσοι έχουν καταλανικά. Αυτή είναι η πιο ευρέως διαδεδομένη γλώσσα όλων των μειονοτήτων στην Ισπανία. Η Καταλωνία είναι όπου θα βλέπετε πιο συχνά ένα μενού γραμμένο σε γλώσσα διαφορετική από την ισπανική. Στη Βαλένθια κάποιοι μιλούν τη Βαλένθια (που θεωρούνται από πολλούς ως μια διαλεκτική της Καταλανικής), αν και είναι πολύ λιγότερο αγωνιστικές γι 'αυτό από τους Καταλανούς.

Περίπου επτά εκατομμύρια άνθρωποι μιλούν Καταλανικά / Βαλένθια. Καταλανικά είναι κατανοητό όταν γράφετε κάτω αν μιλάτε ισπανικά (ή / και γαλλικά) αλλά η προφορά είναι αρκετά διαφορετική.

Η Χώρα των Βάσκων και η Ναβάρα έχουν βασκική γλώσσα, μια σύνθετη γλώσσα που συχνά ονομάζεται το πιο μοναδικό στην Ευρώπη. Παρά τη φημολογούμενη τρομοκρατική ομάδα ΕΤΑ που εδρεύει στη Χώρα των Βάσκων, οι Βάσκοι είναι γενικά πιο ευτυχείς όταν μιλούν ισπανικά απ 'ότι είναι οι Καταλανοί.

Στη Γαλικία πολλοί άνθρωποι μιλούν Γαλικία, με μια παραλλαγή που ονομάζεται Eonavian που ομιλείται στην Αστούριας. Περίπου τρία εκατομμύρια άνθρωποι μιλούν τη γλώσσα. Είναι το πλησιέστερο στα ισπανικά από τις τρεις περιφερειακές γλώσσες στην Ισπανία - αν μιλάτε και λίγο πορτογαλικά, δεν θα πρέπει να έχετε πρόβλημα να κατανοήσετε τη γλώσσα. Πορτογαλικά πραγματικά μεγάλωσε από τη Γαλικία.

Δείτε ορισμένες κοινές φράσεις σε αυτές τις γλώσσες στο κάτω μέρος της σελίδας.

Στάσεις προς Ισπανικά (Καστιλιανή) στις περιφέρειες Καταλανών, Βάσκων και Γαλικίας

Η αυθεντική εχθρότητα έναντι των ισπανών ομιλητών είναι σπάνια και ακόμη πιο σπάνια όταν είναι ένας τουρίστας που προσπαθεί πραγματικά να μιλήσει τη γλώσσα, αλλά η ήπια εχθρότητα δεν είναι ανήκουστη. Συχνά λέγεται ότι μια βασκική ή καταλανική μάλλον θα μιλούσα αγγλικά σε αυτούς παρά στην ισπανική. Αν συναντήσετε ένα τέτοιο εχθρικό πρόσωπο, πρέπει να αναρωτηθείτε αν πραγματικά θέλετε να μιλήσετε σε αυτούς καθόλου!

Παρά τη φήμη των βασκικών αυτονομιστών και τα βίαια μέσα που παίρνουν για να κάνουν λόγο, βρήκα πάντα τους Καταλάς να είναι ο πιο έντονος εθνικιστής των ισπανικών περιφερειών . Τα ονόματα των οδών είναι γραμμένα σε ισπανικά και βασκικά στη χώρα των Βάσκων, ενώ στην Καταλονία είναι μόνο καταλανικά. Συχνά, οι Ισπανοί ομιλητές στην Καταλονία συχνά καλούν τα ονόματα των καταλανικών οδών από το ισπανικό τους ισοδύναμο, πράγμα που μπορεί να είναι αρκετά απογοητευτικό όταν το ψάχνετε σε ένα χάρτη!

Είναι σχεδόν ανήκουστο για τους Γαλικιανούς να αντιτίθενται στη χρήση της Ισπανικής Καστίλλης στη Γαλικία.

Τα ισπανικά (ή τα Καστιλιάνικα, όπως το ονομάζουν οι καθαροί) μιλιούνται σε όλα εκτός από τα πιο απομακρυσμένα χωριά στις περιοχές αυτές. Δεν χρειάζεται να μάθετε καμία από αυτές τις γλώσσες, αλλά η εκμάθηση των φράσεων στην επόμενη σελίδα σίγουρα θα εκτιμηθεί.

Μικρότερες γλώσσες στην Ισπανία

Το Aranese (μια διάλεκτο του Gascon, η ίδια η παραλλαγή του Occitan) είναι μια επίσημη γλώσσα στη μικροσκοπική Val d'Aran, στη βορειοδυτική Καταλονία, αν και δεν αναγνωρίζεται στην υπόλοιπη Καταλονία.

Η Βαλένθια αναγνωρίζεται ως διάλεκτος της Καταλανικής από τις περισσότερες αρχές, αν και στη Βαλένθια θεωρείται ως ξεχωριστή γλώσσα. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν τέσσερις, πέντε ή έξι επίσημες γλώσσες στην Ισπανία, ανάλογα με τη στάση σας στη Βαλένθια και αν θέλετε να συμπεριλάβετε τον Aranese.

Εκτός από αυτές τις επίσημες γλώσσες, στην Ισπανία υπάρχουν και πολλές ανεπίσημες γλώσσες. Οι αστούριοι και η παραλλαγή τους Leonese κατανοούνται σε ένα βαθμό στις περιφέρειες Asturias και Leon αντίστοιχα, αλλά γενικά θεωρούνται νεκρές γλώσσες. Aragonese ομιλείται γύρω από τον ποταμό Aragon και την επαρχία Huesca στην Αραγονία.

Είπε ότι αυτές οι γλώσσες αποτελούν συνέχεια - Πορτογαλικά, Γαλικιακά, Αστουριανά / Λεονέζικα, Ισπανικά, Αραγονικά, Καταλανικά, Αραζικά / Γκασκόν / Οκινάτα στα Ιταλικά. Είναι δύσκολο να πει κανείς πού τελειώνει και ξεκινά η επόμενη.

Στην Extremadura, μια περιοχή στα νοτιοδυτικά της Μαδρίτης, θα βρείτε επίσης το Extremaduran (θεωρείται από κάποιον ως διάλεκτο της ισπανικής) και το Fala , μια παραλλαγή της πορτογαλικής.

Τέλος, υπάρχουν μεγάλες κοινότητες μεταναστών αγγλικών και αραβικών ομιλητών στην Ισπανία. Ορισμένες εκτιμήσεις υποστηρίζουν ότι υπάρχουν ένα εκατομμύριο εγγενείς ομιλητές αγγλικών που ζουν στην Ισπανία - καθιστώντας τα αγγλικά όπως ομιλούνται ευρέως στην Ισπανία, όπως είναι η βασκική γλώσσα. Σε ορισμένα μέρη της Ανδαλουσίας, τα οδικά σήματα εμφανίζονται στα αγγλικά και ορισμένα (γύρω από την Αλμερία) είναι στα αραβικά.

Χάρη στον Tim Barton του www.timtranslates.com για βοήθεια με αυτή τη σελίδα.

Κοινές φράσεις στις δημοφιλείς ισπανικές γλώσσες

Αγγλικά

Ισπανικά (Καστίλια)

Βασκική

Γαλικίας

Καταλανικά

1

Χαίρετε

Hola

Kaixo

Όλα

Hola

2

Αντίο*

Hasta luego / adios

Aio

Adeus

Φτερά αρα!

3

Ναι / όχι, παρακαλώ / ευχαριστώ

Σι / όχι, por favor / gracias

Bai / ez, mesedez / eskerrik asko

Sí / no, por favor / grazas

Sí / no, us us plau / gràcies

4

Που είναι...?

¿Donde esta ...;

Μη dago ...;

Onde está ...;

Σχετικά με την ...;

5

Δεν καταλαβαίνω

Δεν υπάρχει entiendo

Ez dut ulertzen

Μη entendo

Δεν υπάρχει εγγραφή

6

Δύο μπύρες παρακαλώ

Dos cervezas, υπέρ υπέρ

Bi garagardo, mesedez

Dúas cervexas, υπέρ υπέρ

Δαχτυλίδια τραχύ, και εμείς plau

7

Το λογαριασμό παρακαλώ

La cuenta por favor

Kontua, mesedez

Ένα πλεονέκτημα

Εσύ συμπαθούμε, μας ελάτε.

8

Μιλάς αγγλικά?

¿Hablas inglés;

Ingelesez hitz egiten al duzu?

Falas inglés;

Parles anglès?

9

Πόσο κοστίζει αυτό?

¿Cuanto cuesta esto;

Zenbat balio du;

Canto custa

Quant costa això;

10

Με συγχωρείτε

Discuple

Aizu

Desculpe

Dispensi