Ισπανία Χάρτης σιδηροδρόμων και οδηγός μεταφορών

Αυτός ο χάρτης προορίζεται να χρησιμοποιηθεί για προγραμματισμό ταξιδιών και για να πάρει μια ιδέα για την έκταση του ισπανικού σιδηροδρομικού δικτύου. Δείχνει τις μεγάλες ισπανικές πόλεις και σιδηροδρομικές γραμμές. Οι γραμμές με μπλε δείχνουν διαδρομές τρένων υψηλής ταχύτητας. Οι κόκκινες γραμμές είναι κατάλληλες μόνο για βραδύτερα τρένα.

Η Ισπανία εξυπηρετείται επίσης καλά με το λεωφορείο. Το λεωφορείο είναι συχνά φθηνό και αργό, το τρένο κομψό και γρήγορο (er). Ελέγξτε τη γνώμη του εμπειρογνώμονα: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις δημόσιες συγκοινωνίες στην Ισπανία .

Δείτε επίσης:

Τύποι τρένων

Στην Ισπανία τα τρένα υψηλής ταχύτητας ονομάζονται AVE - Alta Velocidad Española . Η γραμμή που εκτείνεται από τη Μαδρίτη στην Σεβίλλη διαρκεί 2,5 ώρες για να ολοκληρωθεί, μεγάλο μέρος της απόστασης που διανύθηκε στα 186 μίλια ανά ώρα.

Το Euromed είναι τρένο υψηλής ταχύτητας που λειτουργεί μεταξύ Βαρκελώνης, Βαλένθια και Αλικάντε.

Η κράτηση είναι απαραίτητη για να ταξιδέψετε σε οποιαδήποτε αμαξοστοιχία διαφορετική από την Περιφερειακή Exprés ή την Cercanías (προαστιακό τρένο).

Μπορείτε επίσης να δείτε τα ειδικά τουριστικά τρένα.

Ισπανία Passes και Εκπτώσεις

Παρέχεται μια ποικιλία από διαφορετικές ισπανικές σιδηροδρομικές διαβάσεις, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η διπλή πτήση Γαλλίας-Ισπανίας και η σιδηροδρομική διέλευση Ισπανίας-Πορτογαλίας.

Εάν έχετε φτάσει τουλάχιστον 60 ετών, μπορείτε να αγοράσετε μια κάρτα Tarjeta Dorada για € 6 σε σταθμούς Renfe, γραφεία εισιτηρίων και ταξιδιωτικά γραφεία. Προσφέρει σημαντική έκπτωση σε όλα τα τρένα, που κυμαίνονται από 25% έως 40%.

Μπορείτε να κλείσετε πολλά εισιτήρια online, συμπεριλαμβανομένων των αμαξοστοιχιών AVE: Κέντρο Κρατήσεων AVE.

Δεν καταλαβαίνετε ποια από τις πολλές σιδηροδρομικές διαβάσεις μπορεί να είναι για σας; Δείτε τα Pass Pass - Ποιο Eurail Pass είναι κατάλληλο για εσάς;

Πού πρέπει να πάτε

Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με το ευρωπαϊκό ταξίδι με το τρένο, μπορεί να εκπλαγείτε από τα μέρη που μπορείτε να φτάσετε με το τρένο. Ο Damian Corrigan, εμπειρογνώμονας της εταιρείας στην Ισπανία, προσφέρει την επιλογή του για τις καλύτερες σιδηροδρομικές μετακινήσεις: τα καλύτερα δρομολόγια τρένων στην Ισπανία .