Ταξιδιωτικός Οδηγός για το Μόντρεαλ τον Οκτώβριο

Ο Οκτώβριος μπορεί να είναι ένας από τους ωραιότερους μήνες για να επισκεφθείτε το Μόντρεαλ. Τα πλήθη του καλοκαιριού έχουν πάει πολύ καιρό, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες φασαρίες στους δρόμους του Παλαιού Μόντρεαλ πριν από τις σοβαρές χειμερινές κρύες χτυπήματα.

Για μια πόλη που είναι διάσημη για τα φεστιβάλ της, το Μόντρεαλ έχει λίγο χρόνο εκτός λειτουργίας τον Οκτώβριο. Η δεύτερη Δευτέρα του Οκτωβρίου είναι Ευχαριστιών στον Καναδά , έτσι οι τράπεζες και τα περισσότερα καταστήματα θα κλείσουν, αλλά μπορείτε να περιμένετε πλήθος ντόπιων και τουριστών εκείνο το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο.

Αυτός ο βραδύτερος ρυθμός τον Οκτώβριο μπορεί να είναι καλό για τους τουρίστες που δεν τους πειράζει η ηρεμία και μπορούν να πετύχουν κάποιες ωραίες προσφορές σε πτήσεις και ξενοδοχεία κατά τη διάρκεια της εποχής των ώμων . Επιπλέον, το Μόντρεαλ είναι μια ακμάζουσα πόλη, ανεξάρτητα από το αν υπάρχει φεστιβάλ ή όχι.

Άνετες θερμοκρασίες

Καθ 'όλη τη διάρκεια της πτώσης στο Μόντρεαλ, ο καιρός είναι υπέροχος - δεν είναι πλέον ζεστός και υγρός, αλλά όχι πολύ κρύος. Οι θερμοκρασίες σπάνια πέφτουν κάτω από το μηδέν, αλλά θα θελήσετε να φέρετε ένα ζεστό σακάκι, καθώς πολλές φορές η θερμοκρασία δεν θα φτάσει σε διπλά ψηφία. Η μέση θερμοκρασία τον Οκτώβριο είναι 48 μοίρες. Ο μέσος όρος υψηλού τον Οκτώβριο είναι 57 μοίρες και ο μέσος όρος χαμηλής είναι 39 μοίρες. Οι επισκέπτες μπορούν να περιμένουν βροχή περίπου 10 από τις 31 ημέρες τον Οκτώβριο. Εν τω μεταξύ, ο καιρός του Μόντρεαλ τον Σεπτέμβριο είναι αισθητά θερμότερος (και η πόλη είναι πιο πολυσύχναστη), ενώ ο Νοέμβριος είναι πιο ψυχρός με περισσότερες χιονοπτώσεις.

Συσκευασία για το Μόντρεαλ τον Οκτώβριο

Οι ταξιδιώτες που σκοπεύουν να επισκεφθούν το Μόντρεαλ τον Οκτώβριο πρέπει να προετοιμαστούν για ποικίλες θερμοκρασίες.

Πακέτα ρούχων που μπορούν να τοποθετηθούν σε στρώματα, όπως πουκάμισα με μακριά μανίκια, πουλόβερ, μπλούζες, σακάκια και μακρύ παντελόνι. Τα βράδια μπορούν να πάρουν πολύ ψυχρό, ώστε να είστε βέβαιος να φορέσει ένα βαρύ fleece ή φως κάτω σακάκι πάνω από το ντύσιμό σας. Πρέπει επίσης να φέρετε παπούτσια, αθλητικά παπούτσια, παπούτσια για περπάτημα και μπότες για γυναίκες.

Αν η πρόβλεψη προβλέπει τη βροχή ή το χιόνι, σκεφτείτε να συσκευάσετε μια ομπρέλα, αδιάβροχο παλτό, ζεστό καπέλο και γάντια.

Perks επισκέπτονται το Μόντρεαλ τον Οκτώβριο

Το φύλλωμα του φθινοπώρου είναι ένα από τα πιο όμορφα φυσικά αξιοθέατα του Καναδά. Μερικά από τα καλύτερα μέρη της πόλης για να δείτε τα πολύχρωμα φύλλα περιλαμβάνουν: το Mount Royal Park, τον Βοτανικό Κήπο του Μόντρεαλ, το Arboretum Morgan, το πάρκο Bois-de-Liesse των 400 στρεμμάτων, το πάρκο Jean-Drapeau, το Bois de l'Île Bizard , και Parc Angrignon.

Μόντρεαλ εκδηλώσεις τον Οκτώβριο

Υπάρχουν αμέτρητα πράγματα να κάνετε στο Μόντρεαλ όλο το χρόνο. Η πόλη φιλοξενεί πολλά φεστιβάλ τον Οκτώβριο, καθώς και συναυλίες και μουσειακά εκθέματα. Εξοικονομήστε χρόνο για να δείτε το Διεθνές Φεστιβάλ Μαύρου Κινηματογράφου του Μόντρεαλ, το οποίο φέρνει στο κοινό τις πιο όμορφες νέες μαύρες ταινίες, δημιουργώντας χώρο για τη συζήτηση σημαντικών πολιτιστικών, κοινωνικών και κοινωνικοοικονομικών ζητημάτων. Η Μαγεία των Φανών τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο τονίζει εκατοντάδες χειροποίητα φανάρια από μετάξι από την Κίνα. Το Black & Blue είναι μια γκέι γιορτή, αλλά δεν εισάγει διακρίσεις και περιλαμβάνει άντρες και γυναίκες, ευθεία και γκέι. Τέλος, η εθνική ομάδα εθνικής ομάδας χόκεϊ, το Montreal Canadiens, ξεκινούν τη σεζόν τους στα τέλη Σεπτεμβρίου και τα παιχνίδια τους είναι ανοιχτά στο κοινό.