Οδήγηση στην Ισπανία

Μείνετε ασφαλείς στους ισπανικούς δρόμους

Οι Ισπανοί δεν είναι οι πλέον προσεκτικοί από τους χρήστες των οδών. Όταν συγχωνεύεστε με έναν αυτοκινητόδρομο, μην περιμένετε να επιβραδύνουν οι οδηγοί για να σας επιτρέψουν να περάσετε - ίσως χρειαστεί να σταματήσετε στο τέλος του δρόμου. Πολλοί οδηγοί δείχνουν πλήρη αδιαφορία για τα όρια ταχύτητας και μπορεί να βρείτε κάποιους δύσκολους χρήστες του δρόμου που σκορπίζουν σκόπιμα δύο λωρίδες για να αποτρέψουν τέτοιους φρικιασμούς ταχύτητας από το πέρασμα.

Περαιτέρω ανάγνωση:

Όρια ταχύτητας στους ισπανικούς δρόμους

Τύποι οδών στην Ισπανία

Τα ισπανικά ονόματα οδών που ξεκινούν με ένα «AP» είναι δρόμοι με διόδια και ως εκ τούτου είναι συνήθως σχετικά ελεύθεροι της κυκλοφορίας. Θα έχουν πάντοτε έναν δρόμο χωρίς χρεώσεις που θα τρέχει περισσότερο ή λιγότερο παράλληλα, ο οποίος θα είναι πιο απασχολημένος και ίσως πιο γραφικός.

Οι πλήρεις οδοί ταχείας κυκλοφορίας είναι στην πραγματικότητα λίγοι και πολύ κοντά - το μεγαλύτερο μέρος της χώρας εξυπηρετείται από δρόμους «N», οι οποίοι μπορούν να διαφέρουν αρκετά στο σχεδιασμό. Μερικοί μοιάζουν με αυτοκινητόδρομους σε όλα εκτός από το όνομα, άλλοι έχουν φανάρι και τα μονοπάτια των ανθρώπων που οδηγούν κατευθείαν στο δρόμο!

Τι πρέπει να μεταφέρετε μαζί σας όταν οδηγείτε στην Ισπανία

Κατά την οδήγηση στην Ισπανία πρέπει να εκτελείτε πάντα τα ακόλουθα αντικείμενα.

Σημαντικοί κανόνες που πρέπει να τηρούνται κατά την οδήγηση στην Ισπανία

Μετάφραση των τύπων αερίου στην Ισπανία

Το Guardia Civil στην Ισπανία

Το Guardia Civil είναι πασίγνωστο που ήταν η πρώην προσωπική φρουρά του Φράνκο. Η υπηρεσία είναι γεμάτη με νεποτισμό και παρόλο που η φήμη του Guardia Civil βελτιώνεται, αρχίζει από μια αρκετά χαμηλή εκτίμηση στην πρώτη θέση.

Όταν έγραψα για πρώτη φορά αυτό το άρθρο, είπα ότι "Το The Guardia Civil είναι το χαμηλότερο από τα τρία είδη αστυνομικών (τα άλλα είναι η Δημοτική Αστυνομία και η Policia Nacional) και είναι γνωστό ότι έχουν κατά καιρούς σύνθετα κατωτερότητας".

Από τότε έλαβα ένα επιθετικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (μετά το άρθρο αυτό συνδέθηκε με το Foro Policia ) από μέλος της Guardia Civil, λέγοντας ότι είμαι «ηλίθιος» για τις απόψεις μου («tonto» στα ισπανικά). Με διόρθωσε, λέγοντας ότι το Guardia Civil ξεπερνά την Δημοτική Πολιτεία και αποδεικνύει ότι είναι σωστό ότι «είναι γνωστό ότι έχουν ένα σύνθετο κατωτερότητας».

Όταν είπα «χαμηλό», δεν εννοούσα αναγκαστικά όσον αφορά την τάξη, εννοούσα από την άποψη της συμπεριφοράς. Όπως η αποστολή μηνυμάτων στους δημοσιογράφους και η έκκλησή τους για το ανόητο για τις απόψεις τους. Για περαιτέρω στοιχεία σχετικά με τη φήμη της Guardia Civil, google "τι κάνει η πολιτοφυλακή;" . Στη σελίδα αποτελεσμάτων Google μόνο, θα δείτε:

Είναι εύκολο να βρούμε πολύ περισσότερα ανεκδοτικά στοιχεία για την αρνητική συμπεριφορά του Guardia Civil. Εχω ένα. Ένας φίλος μου ήταν χρεωμένος από έναν οδηγό ταξί. Ισχυρίστηκε. Όταν μέλος του Guardia Civil τον πλησίασε, ο φίλος μου εξήγησε την κατάσταση. Ο αστυνομικός Guardia κλώτσησε το πόδι του πίσω από τον, τον έδιωξε ενάντια στο αυτοκίνητο και είπε ότι θα έπρεπε να πληρώσει το ποσό που ήθελε ο ταξιτζής.

Εάν η Guardia Civil αντιμετωπίζει πρόβλημα με το να τους αποκαλώ «το χαμηλότερο» είδος αστυνομικής δύναμης στην Ισπανία, μόνο οι ίδιοι έχουν την ευθύνη.

Τι να κάνετε όταν σταματήσετε από την Guardia Civil στην Ισπανία

Το Guardia Civil θέλει να προλάβει τους αυτοκινητιστές επειδή δεν φορούν το φθορίζον μπουφάν τους όταν βγαίνουν από το αυτοκίνητο, το οποίο ο ισπανικός νόμος λέει ότι πρέπει να φοράτε όποτε σταματάτε δίπλα σε μια εθνική οδό. Έτσι, αν σας σταματήσουν, πάρτε το χρόνο σας για να το βάλετε πριν φύγετε από το αυτοκίνητο.

Το Guardia Civil δικαιούται να σας ζητήσει να καταβάλετε αμέσως το πρόστιμο σας ως τουρίστας, εκτός αν μπορείτε να αποδείξετε ότι έχετε μια ισπανική διεύθυνση που θα καλύπτει για εσάς αν δεν πληρώσετε. Εάν δεν είστε σε θέση να πληρώσετε αμέσως, μπορούν να κατακρατήσουν το αυτοκίνητο. Συνεπώς, είναι συνετό να πληρώσετε αμέσως, ειδικά επειδή υπάρχει μια μείωση κατά 20% εάν το κάνετε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει μια απόδειξη, ειδικά αν νομίζετε ότι ο αστυνομικός ήταν άδικο.