Πώς να πάρετε το πλοίο προς τα νησιά του Τορόντο

Μάθετε πώς να φτάσετε από το κέντρο του Τορόντο στα νησιά του Τορόντο

Η ήσυχη, χαλαρωτική ομορφιά των νήσων του Τορόντο είναι απλά μια σύντομη διαδρομή με φέρι από τον κεντρικό πυρήνα της πόλης. Μάθετε πώς να πάρετε το πορθμείο του Τορόντο για να επισκεφθείτε αυτό το πάρκο στο νερό, να χαλαρώσετε σε μια από τις παραλίες ή να συμμετάσχετε στη διασκέδαση στο εποχικό πάρκο ψυχαγωγίας Centerville.

Τρία πλοία, ένας μεγάλος προορισμός

Υπάρχει μια κεντρική αποβάθρα στην ηπειρωτική χώρα του Τορόντου από την οποία τρία πορθμεία κατευθύνονται προς τη λίμνη Οντάριο.

Το ένα πηγαίνει στο σημείο του Hanlan, το ένα πηγαίνει στο κέντρο του νησιού και το άλλο πηγαίνει στο νησί του Ward. Αν και τα τρία νησιά έχουν ξεχωριστά ονόματα (και αποβάθρες) μπορείτε εύκολα να περπατήσετε από το ένα στο άλλο. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να πάρετε ποτέ το "λάθος" πορθμείο, αλλά πιθανότατα θα θέλετε να περιμένετε ένα συγκεκριμένο πλοίο ανάλογα με το πώς και πού σκοπεύετε να περάσετε την ημέρα σας.
• Μάθετε περισσότερα για να προγραμματίσετε την επίσκεψή σας στα Νησιά του Τορόντο.

Να φτάσετε στις αποβάθρες των πορθμείων της ηπειρωτικής χώρας

Μπορείτε να φτάσετε σε οποιοδήποτε νησί του Τορόντο από το ηπειρωτικό λιμάνι κοντά στη βάση της Bay Street, νότια του Queens Quay. Η είσοδος των πεζών είναι κρυμμένη πίσω από το δρόμο στη δυτική πλευρά του Westin Harbor Castle Hotel. Περπατήστε νότια στο πάρκο Harbor Square στο Bay και το Queens Quay και η είσοδος των πορθμείων θα έρθει στα αριστερά σας.
• Από το σταθμό TTC κατευθυνθείτε προς το Union Station και κατεβείτε σε ένα νότιο τραμ, είτε το 509 ή το 510. Η στάση Queens Quay-Ferry Docks είναι πολύ κοντά.

Ή μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο Bay # 6 προς τα νότια από τη γωνία του Front και Bay προς το κόλπο και Queens Quay στάση.
• Υπάρχουν πληρωμένες θέσεις στάθμευσης σε περίπου ένα τετράγωνο του Queens Quay και του Bay Street προς κάθε κατεύθυνση.

Φορτηγά από το Τορόντο

Από τον Μάιο του 2017 ένα ταξίδι μετ 'επιστροφής σε ένα πορθμείο του Τορόντου κοστίζει:

Υπάρχουν επίσης μηνιαία περάσματα διαθέσιμα για $ 97.88 για τους ενήλικες, $ 72.88 για τους μαθητές και τους ηλικιωμένους και $ 48.94 για juniors.

(Οι ναύλοι και τα μηνιαία ποσοστά εξοικονόμησης που υπόκεινται σε αλλαγές)

Οι ναύλοι περιλαμβάνουν την επιστροφή

Μόλις φτάσετε στο νησί, η υπόθεση είναι ότι πρέπει να έχετε πληρώσει για να φτάσετε εκεί, οπότε δεν θα χρειαστεί να δείτε εισιτήριο για να φτάσετε στο πλοίο. Με αυτό κατά νου, προφανώς δεν έχει σημασία ποιο πορθμείο θα πάρετε σε κάθε κατεύθυνση. Για παράδειγμα, μπορείτε εύκολα να πάρετε το πλοίο Centre Island στο ταξίδι σας, στη συνέχεια να περπατήσετε και να πάρετε το πλοίο του νησιού του Ward για την επιστροφή σας.

Το πρόγραμμα

Τα δρομολόγια πορθμείων του Τορόντου είναι εποχιακά, αλλάζουν για την άνοιξη, το καλοκαίρι, την πτώση και το χειμώνα. Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των δρομολογίων είναι ότι το νησί Centre Island δεν εκτελείται το χειμώνα όταν κλείνει το πάρκο ψυχαγωγίας Centerville. Σε γενικές γραμμές, η υπηρεσία πορθμείων του Τορόντο είναι αρκετά συχνή, συχνά με ταξίδι από και προς κάθε αποβάθρα κάθε μισή ώρα. Για μια απλή επίσκεψη στο νησί στη μέση της μέρας, είναι εύκολο να κατευθυνθείτε απλά σε μια αποβάθρα και να περιμένετε. Εάν θα επισκεφτείτε το βράδυ, φροντίστε να σημειώσετε τις ώρες των τελευταίων πλοίων πίσω στην ηπειρωτική χώρα.

Ο χρόνος ταξιδιού από και προς τα νησιά είναι περίπου 15 λεπτά κάθε φορά.
• Ελέγξτε το τρέχον πρόγραμμα πορθμείων

Τα κατοικίδια και τα ποδήλατα είναι ευπρόσδεκτα

Δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση για να φέρει το ποδήλατό σας στο πορθμείο - στην πραγματικότητα, η ποδηλασία είναι ένας πολύ δημοφιλής τρόπος για να εξερευνήσετε τα νησιά του Τορόντο. Μπορείτε επίσης να φέρετε μαζί πατινάζ ή πατίνια, αλλά σημειώστε ότι δεν μπορείτε να τα φορέσετε στο ίδιο το πλοίο. Δεν επιτρέπονται αυτοκίνητα και άλλα μηχανοκίνητα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των μοτοσυκλετών και των σκούτερ, στα νησιά του Τορόντο χωρίς ειδική άδεια εκ των προτέρων, η οποία τους κρίνει αναγκαία.

Τα κατοικίδια είναι επίσης ευπρόσδεκτα στο πλοίο χωρίς επιπλέον χρέωση, αλλά πρέπει να βρίσκονται σε ένα λουρί ανά πάσα στιγμή.

Δεν είναι ο δρόμος προς το αεροδρόμιο

Αν χρειαστεί να φτάσετε στο αεροδρόμιο Toronto City Center (πιο συχνά αναφέρεται ως το αεροδρόμιο Billy Bishop Toronto City), τα πλοία που αναφέρονται εδώ δεν είναι αυτό που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Η Porter Airlines, η αεροπορική εταιρεία που λειτουργεί από το TCCA, διαθέτει τη δική της υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο και πορθμείο. Οι αποβάθρες τους βρίσκονται στη βάση της οδού Bathurst, δυτικά των αποβάθρων του νησιού του Τορόντο. Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Porter Airlines για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μετάβαση από και προς την πτήση σας.

Έχετε ακόμα ερωτήσεις σχετικά με τα δρομολόγια πλοίων προς το νησί του Τορόντο; Επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.toronto.ca/parks/island ή καλέστε την Γραμμή Πληροφοριών για τα νησιά του Τορόντο στο 416-392-8193.

Ενημερώθηκε από την Jessica Padykula