Πότε πρέπει να ταξιδέψετε με μια ομάδα εκδρομών;

Ορισμένοι ταξιδιώτες επιλέγουν πάντοτε περιηγήσεις με ξεναγήσεις, ενώ άλλοι προτιμούν να κάνουν ξεχωριστά τα ταξίδια. Υπάρχουν φορές, ωστόσο, όταν ταξιδεύετε με μια ομάδα περιοδεία μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε ορισμένες από αυτές τις καταστάσεις.

Άγνωστες Γλώσσα και Τελωνεία

Ίσως πάντα ήθελε να επισκεφθείτε την Κίνα ή τη Ρωσία, αλλά ανησυχείτε ότι δεν θα είστε σε θέση να καταλάβετε τον εαυτό σας ή να βρείτε το δρόμο σας γύρω σας.

Μια ομάδα περιοδεία, με επικεφαλής έναν οδηγό που μιλάει τη μητρική σας γλώσσα άπταιστα, μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος για να δείτε τον προορισμό των ονείρων σας. Ο ξεναγός σας γνωρίζει την περιοχή και μπορεί να σας δώσει συμβουλές για εξερεύνηση κατά τη διάρκεια του ελεύθερου χρόνου σας. Θα είστε σε θέση να κάνετε ερωτήσεις και να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εμπειρία των διακοπών σας.

Η οδήγηση δεν αποτελεί επιλογή

Υπάρχουν φορές που η οδήγηση σε ένα άγνωστο μέρος δεν είναι καλή ιδέα. Μπορεί να έχετε να αντιμετωπίσετε νεοδιαγνωσμένη μειωμένη όραση, ή ίσως απλά θέλετε να αποφύγετε την οδήγηση στην άλλη πλευρά του δρόμου. Σε ορισμένες χώρες (π.χ. στην Ιρλανδία), οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων θέτουν όρια ηλικίας, τα οποία μπορεί επίσης να σας εμποδίσουν να οδηγήσετε μόνοι σας. Μπορεί να θέλετε να εξερευνήσετε μια περιοχή όπου οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων δεν θα σας αφήσουν να οδηγήσετε. Σε περιπτώσεις όπως αυτές, μια ομάδα περιοδεία θα μπορούσε να είναι η πιο προσιτή επιλογή σας.

Πρόσβαση σε αξιοθέατα, εκδηλώσεις και ευκαιρίες

Εάν πάντα θέλατε να ταξιδέψετε στην Κούβα και είστε Αμερικανός πολίτης ή θέλετε να δείτε πιγκουίνους, μια ομάδα περιοδείας μπορεί να είναι η μόνη σας επιλογή.

Ορισμένες ταξιδιωτικές ευκαιρίες είναι διαθέσιμες μόνο σε ομάδες περιοδείας. Για παράδειγμα, οι πολίτες των ΗΠΑ μπορούν να ταξιδεύουν μόνο στην Κούβα με έναν εγκεκριμένο ταξιδιωτικό πράκτορα και οι περισσότεροι επισκέπτες στην Ανταρκτική φτάνουν εκεί μέσω κρουαζιερόπλοιων ή περιοδεία.

Χρειάζεστε εξειδικευμένο εξοπλισμό ή οχήματα

Μερικές φορές μια περιήγηση είναι ο ευκολότερος τρόπος να αποκτήσετε πρόσβαση σε εξειδικευμένα εργαλεία, όπως ποδήλατο ή όχημα, όπως ένα όχημα tundra, που θα χρειαστείτε στον προορισμό σας.

Είναι δύσκολο να δείτε με ασφάλεια τις πολικές αρκούδες χωρίς ένα όχημα tundra και δεν μπορείτε να νοικιάσετε ένα στο αεροδρόμιο. Ομοίως, εάν κάνετε μια περιοδεία ποδηλάτων σε μια άλλη ήπειρο, η μετάβαση με μια ομάδα περιοδεία θα κάνει τα logistics της ενοικίασης ποδηλάτων πολύ ευκολότερη.

Η συνάντηση των νέων ανθρώπων αποτελεί προτεραιότητα

Για κάποιους ταξιδιώτες, η δημιουργία νέων φίλων είναι πολύ σημαντική. Είναι πολύ πιο εύκολο να συναντήσετε ανθρώπους σε μια ομάδα περιοδεία, όπου οι άνθρωποι πρέπει να ταξιδεύουν μαζί, από ό, τι αν είστε διακοπές μόνοι σας. Σε μια ομάδα περιοδεία, θα είστε σε θέση να γνωρίσετε τους άλλους ταξιδιώτες σας κατά τη διάρκεια των βόλτων λεωφορείων και κατά τη διάρκεια των γευμάτων καθώς και κατά τη διάρκεια των εκδρομών σας στα αξιοθέατα. Οι συνάδελφοί σας ταξιδιώτες θα θέλουν να κάνουν και φίλους, έτσι δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα στην εύρεση ταξιδιωτικών φίλων στην περιήγησή σας.

Δεν έχετε χρόνο να σχεδιάσετε το ταξίδι σας

Η έρευνα των προορισμών, των μεταφορικών επιλογών, των καταλυμάτων και των ευκαιριών αξιοθέασης διαρκεί πολύ χρόνο. Εάν είστε πολύ απασχολημένοι με την έρευνα και το σχεδιασμό των διακοπών σας, η περιήγηση μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για εσάς. Η ταξιδιωτική σας εταιρεία θα κάνει τις ταξιδιωτικές σας ρυθμίσεις και θα μπορείτε να επισκεφθείτε τον προορισμό σας χωρίς να χρειάζεται να σκεφτείτε πτήσεις, μεταφορές εδάφους ή κρατήσεις ξενοδοχείων. Πολλές εταιρείες περιοδείας προσφέρουν προσαρμόσιμες περιηγήσεις, επίσης.

Αυτό μπορεί να είναι μια καλή επιλογή αν δεν μπορείτε να βρείτε μια διαδρομή που να περιλαμβάνει όλα τα μέρη που θέλετε να επισκεφθείτε.

Προσωπική ασφάλεια / Solo Travel

Εάν ταξιδεύετε μόνοι σας ή ανησυχείτε για την προσωπική σας ασφάλεια, μπορείτε να αισθανθείτε πιο άνετα να ταξιδεύετε με μια ομάδα περιοδεία. Θα μπορείτε να δείτε τα αξιοθέατα χωρίς να ανησυχείτε για τα περισσότερα θέματα ασφάλειας. Να είστε προετοιμασμένοι για να προστατεύετε από τις πορτοφολάδες . ασπάζονται σε ομάδες περιοχών καθώς και σε άτομα.

Συμβουλή: Οι μεμονωμένοι ταξιδιώτες μπορεί να σας ζητήσουν να πληρώσετε ένα μόνο συμπλήρωμα , το οποίο θα μπορούσε να αυξήσει σημαντικά το κόστος του ταξιδιού σας. Εξετάστε το ενδεχόμενο να βρείτε έναν σύντροφο ταξιδιού ή να συμμετέχετε στην υπηρεσία εύρεσης δωματίου, εάν προσφέρεται, για να αποφύγετε το συγκεκριμένο συμπλήρωμα.