Η επαρχία Connacht

Το Connacht, σε ορισμένους παλιούς χάρτες που ονομάζονται επίσης "Connaught", είναι η δυτική επαρχία της Ιρλανδίας - και με μόνο πέντε κομητείες το μικρότερο από όλα. Περιλαμβάνοντας πέντε κομητείες, ήταν η γενική κατεύθυνση που ο Oliver Cromwell επισήμανε στους απείθαρχους ιρλανδούς. Όπως και στην "Στην κόλαση ή στο Connacht!" Αυτό δεν πρέπει να θεωρείται ως αρνητικό όνειρο για τον επισκέπτη ... καθώς η Connacht έχει πολλά να προσφέρει.

Η Γεωγραφία της Connacht

Η Connacht, ή στην ιρλανδική Cúige Chonnacht, περιλαμβάνει τη Δυτική Ιρλανδία.

Οι κομητείες του Galway, Leitrim, Mayo, Roscommon και Sligo αποτελούν αυτή την αρχαία επαρχία. Σημαντικές πόλεις είναι το Galway City και το Sligo. Τα ποτάμια Moy, Shannon και Suck ρέουν μέσω Connacht και το υψηλότερο σημείο μέσα στα 661 τετραγωνικά μίλια της περιοχής είναι η Mweelra (2.685 πόδια). Ο πληθυσμός αυξάνεται συνεχώς - το 2011 υπολογίστηκε σε 542.547. Σχεδόν οι μισοί από αυτούς ζουν στην κομητεία Galway.

Η Ιστορία του Κόνναχτ

Το όνομα "Connacht" προέρχεται από το μυθολογικό Conn των εκατό μάχες. Ο τοπικός βασιλιάς Ruairi O'Connor ήταν ο υψηλός βασιλιάς της Ιρλανδίας κατά τη στιγμή της κατάκτησης του Stongbow, αλλά ο αγγλο-νορμανικός οικισμός τον 13ο αιώνα άρχισε τη σταθερή παρακμή της ιρλανδικής εξουσίας. Το Galway ανέπτυξε σημαντικούς εμπορικούς δεσμούς με την Ισπανία, καθιστώντας τον ισχυρότερο τον 16ο αιώνα. Αυτό ήταν επίσης η ακμή της τοπικής "Pirate Queen" Grace O'Malley. Ο Καθολικός οικισμός κάτω από το Cromwell, η Μάχη του Aughrim (1691), η εισβολή του Γάλλου στρατηγού Humbert του 1798 και ο μεγάλος λιμός (1845) ήταν τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα.

Connacht Σήμερα:

Σήμερα η Connacht βασίζεται κυρίως στον τουρισμό και τη γεωργία - η Galway City αποτελεί αξιοσημείωτη εξαίρεση με πολλές βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας και πανεπιστήμιο. Η δαπάνη πλήρων διακοπών στη Connacht θα ήταν πιο ανταμείβοντας για τους λάτρεις της φύσης και έναν αργό, ντεμοντέ ρυθμό ζωής.

Αυτές είναι οι κομητείες που απαρτίζουν την επαρχία Connacht:

County Galway

Το Galway (στην ιρλανδική Gaillimh ) είναι ίσως η πιο γνωστή κομητεία της επαρχίας Connacht, ειδικά η Galway City και η περιοχή Connemara. Ο νομός εκτείνεται σε 5.939 τετραγωνικά χιλιόμετρα και έχει (σύμφωνα με την απογραφή του 2011) 250.653 κατοίκους. Σε σύγκριση με το 1991, αυτό σηματοδοτεί αύξηση κατά 40%, μία από τις μεγαλύτερες αυξήσεις στην Ιρλανδία. County County είναι το Galway City, το απλό γράμμα G αναγνωρίζει την κομητεία στις ιρλανδικές πινακίδες.

Υπάρχουν πολλά σημεία ομορφιάς στο Galway - όπως το Lough Corrib και το Lough Derg, το Maumturk και το Slieve Aughty Mountains, η σειρά κορυφών γνωστή ως οι 12 Pins, τα ποτάμια Shannon και Suck, η περιοχή Connemara και τα νησιά Aran είναι όλα τουριστικό μονοπάτι. Το Galway City είχε φήμη ως μια μικρή, ζωντανή πόλη, με φοιτητές, έναν χαλαρό τρόπο ζωής και buskers αριστερά, δεξιά και (κέντρο). Ωστόσο, ο αναγνώστης του παραγωγικού εγκλήματος Ken Bruen μπορεί να έχει μια ελαφρώς διαφορετική εικόνα της πόλης.

Στους κύκλους GAA οι παίκτες από το Galway είναι γνωστοί κάτω από δύο ονόματα - είτε ως "Οι Χόρνκ Χόκερς" (καταστροφή με βάση τον κλάδο της αλιείας) είτε ως "Tribesmen" (μια άμεση προσαρμογή του nickname Galway City "City of the Tribes" , οι εν λόγω φυλές είναι πλούσιες εμπορικές οικογένειες).

Περισσότερες πληροφορίες για County Galway:
Εισαγωγή στην κομητεία Galway
Δραστηριότητες στην περιοχή Galway
Δραστηριότητες σε Γκάλγουεϊ Σίτι

County Leitrim

Το Leitrim (στην Ιρλανδία είτε το Liatroim ή το Liatroma , τα πινακίδες με αριθμητικές πινακίδες διαβάζουν το LM) είναι ίσως το λιγότερο γνωστό νομό στην επαρχία Connacht. Μόλις 1.525 τετραγωνικά χιλιόμετρα χερσαίου παιχνιδιού φιλοξενούν μόλις 31.798 άτομα (όπως συνέβη το 2011). Από το 1991 ο πληθυσμός έχει αυξηθεί κατά περίπου 25%. Το Leitrim είναι μία από τις πιο ήσυχες κομητείες της Ιρλανδίας και έχει έναν από τους υψηλότερους αριθμούς κατοικιών που δεν κατοικούσαν ... αποτέλεσμα μιας επιθετικής, αλλά τελικά βαθιά λανθασμένης πολιτικής φορολογικών κινήτρων για εξοχικές κατοικίες.

Το όνομα Leitrim αντιπροσωπεύει μια "γκρίζα κορυφογραμμή", μερικά τμήματα υψηλότερου εδάφους βεβαίως βεβαιώνουν ότι αυτό είναι κατάλληλο. Οργανισμοί τουρισμού μοιάζουν να μιλούν για "Lovely Leitrim" αντ 'αυτού.

Κοινά ψευδώνυμα είναι επίσης το County Ridge, το County O'Rourke (μετά από μία από τις κύριες οικογένειες της περιοχής) ή, σε λογοτεχνικό θέμα, το "Wild Rose County" (το ειδύλλιο "The Wild Rose of Lough Gill" είναι που βρίσκεται στο Leitrim).

Δραστηριότητες στην κομητεία Leitrim

County Mayo

Ο Mayo δεν είναι ο νομός όπου προέρχεται η μαγιονέζα - αν και αυτή είναι μια από τις καλύτερες στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς στο σπορ ιρλανδικό περιοδικό "McCarthy's Bar" του Pete McCarthy. Ο νομός Connacht στα ιρλανδικά ονομάζεται Maigh Eo ή Mhaigh Eo , που σημαίνει απλώς "η πεδιάδα των yews". Αυτή η πεδιάδα (η οποία μπορεί να είναι αρκετά λοφώδης σε μέρη) εκτείνεται πάνω από 5.398 τετραγωνικά χιλιόμετρα και φιλοξενεί (σύμφωνα με την απογραφή του 2011) 130.638 άτομα. Ο πληθυσμός αυξήθηκε μόλις κατά 18% τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Η κομητεία του Mayo είναι γραφική στο Westport, που στέφθηκε ως "το καλύτερο μέρος για να ξεκουραστεί στην Ιρλανδία" στις αρχές του καλοκαιριού 2012 από την Irish Times. Τα γράμματα που δηλώνουν τον Mayo στις ιρλανδικές πινακίδες είναι ΜΟ. Υπάρχουν πολλά ψευδώνυμα για τον Mayo, που κυμαίνονται από το "Maritime County" (βασισμένο κυρίως στην μακρά και ανθεκτική ακτογραμμή και στην παράδοση που έρχεται να φτάσει στη θάλασσα, στην οποία περιλαμβανόταν η πειρατική βασίλισσα Grace O'Malley), "η κομητεία Yew" την κομητεία Heather ".

Περισσότερες πληροφορίες για County Mayo:
Εισαγωγή στην κομητεία Mayo
Δραστηριότητες σε County Mayo

County Roscommon

Το Roscommon (στο ιρλανδικό Ros Comáin ) είναι το μόνο συνολικά χωριό της ενδοχώρας της επαρχίας Connacht και σπάνια επισκέπτεται από τουρίστες. Σε γενικές γραμμές, είναι ήσυχο εδώ - σε 2.463 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης μόνο 64.065 άνθρωποι ζουν (έτσι λέει η απογραφή του 2011), αυτό εξακολουθεί να είναι 23% περισσότερο από ό, τι το 1991.

Η κομητεία είναι η ελαφρώς ντεμοντέ πόλη Roscommon, οι αριθμητικές πινακίδες χρησιμοποιούν τα γράμματα RN. Ενώ το ιρλανδικό όνομα προέρχεται απλώς από το "ξύλο του Saint Coman", στους κύκλους GAA οι παίκτες είναι περισσότερο γνωστοί ως "οι Rossies" ... αν κάποιος είναι φιλανθρωπικός. Το άλλο, πιο σαθρό ψευδώνυμο είναι "οι Sheepstealers". Το σφύριγμα των προβάτων φαίνεται να ήταν ο κύριος λόγος για τον οποίο ο λαός του Roscommon απελάθηκε στην Αυστραλία.

Περισσότερες πληροφορίες για County Roscommon:
Εισαγωγή στην πόλη Roscommon

County Sligo

Το Sligo (στην ιρλανδική Sligeach ή Shligigh ) είναι ο νομός Connacht το όνομά του από τα πολλά οστρακοειδή, μύδια και κοκτέιλ που βρέθηκαν στα τοπικά νερά. Η μάζα της γης περιλαμβάνει 1.795 τετραγωνικά χιλιόμετρα, με (σύμφωνα με την απογραφή του 2011) έως και 65.393 κατοίκους - περίπου 19% περισσότερο από μόλις είκοσι χρόνια πριν. Η κομητεία είναι η πόλη Sligo, οι νομαρχίες νομού διαβάζουν SO.

Τα ψευδώνυμα της κομητείας είναι πολλαπλάσια ... οι κάτοικοι είναι γνωστοί ως "Pickers Ρέγγας" (με ένα νεύμα στα πλούσια αλιευτικά εδάφη ακριβώς ανοικτά των ακτών), οι ομάδες μέσα στο GAA είναι επίσης γνωστές ως "zebras" ή "magpies" (που χρησιμοποιούν ένα μαύρο και άσπρο teamkit). Περισσότερο προσανατολισμένοι στον τουρισμό είναι τα ψευδώνυμα "Yeats County" (υπονοώντας όλη την οικογένεια των Yeats, αλλά κυρίως τον ποιητή William Butler Yeats ) ή "το έδαφος της επιθυμίας της καρδιάς" (μετά από ένα ποίημα Yeats).

Περισσότερες πληροφορίες για County Sligo:
Εισαγωγή στο County Sligo
Δραστηριότητες στην κομητεία Sligo

Τα κορυφαία αξιοθέατα της Connacht; Αυτό μπορεί να ακούγεται περίεργο. Μετά από όλα, "στην κόλαση ή στο Connacht" ήταν η εναλλακτική λύση του Cromwell για τους Καθολικούς ... η επαρχία θεωρήθηκε από καιρό ως η οπισθοδρομική ύδρευση όλων των ορεινών όγκων. Σήμερα αυτό μεταφράζεται ως "παρθένο από τον μαζικό τουρισμό". Η φύση, τα αρχαία μνημεία και τα αξιοθέατα μικρής κλίμακας είναι ο κανόνας, με λίγες μόνο τουριστικές πόλεις και πάρκα τροχόσπιτων που ρίχνονται μέσα. Αυτό είναι το μέρος της Ιρλανδίας να πάρει τα πάντα εύκολα.

Σλίγκο και περιοχή

Η ίδια η πόλη Sligo μπορεί να είναι αρκετά υποτονική, αλλά η γύρω περιοχή κάνει περισσότερο από πάνω. Το Knocknarea έχει τον (φημισμένο) τάφο της Βασίλισσας Maeve στην κορυφή και τα θεαματικά αξιοθέατα για να απολαύσετε μετά από μια απότομη ανάβαση. Το Carrowmore είναι το μεγαλύτερο νεκροταφείο ηλικίας πέτρας στην Ιρλανδία. Το Drumcliff σπορ στρογγυλό πύργο , ένας μεσαιωνικός υψηλός σταυρός και ο τάφος των WBYeats δίπλα στο καταπληκτικό βουνό του Ben Bulben.

Kylemore Abbey

Ένα υπέροχο νεο-γοτθικό σωρό στη μέση του πουθενά, κάποτε σχεδιαζόταν ως οικογενειακό σπίτι, και στη συνέχεια αναλήφθηκε από βελγικές μοναχές που ξέφυγαν από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι μοναχές άνοιξαν ένα αποκλειστικό σχολείο για τα κορίτσια (τώρα κλειστά) και ένα μικρό μέρος του Kylemore Abbey (και των λόγων) για τους επισκέπτες. Οι επισκέπτες θα βρουν μία από τις πιο φημισμένες απόψεις της Ιρλανδίας (το μοναστήρι που βλέπει στη λίμνη), ένα καλά εξοπλισμένο σουβενίρ και βιοτεχνικό κατάστημα και ένα καλό (αν και μερικές φορές πολύ πλήρες) εστιατόριο.

Κρόατ Πάτρικ

Κάθε επισκέπτης της Connacht θα πρέπει τουλάχιστον να δει τον Croagh Patrick , ιερό βουνό της Ιρλανδίας. Και αν είστε σε θέση και επιθυμείτε, ίσως θέλετε να το αναρριχηθείτε επίσης. Ο άγιος παρέμεινε στην κορυφή για 40 ημέρες και 40 νύχτες, νηστεία, αλλά κανονικά μια μέρα θα αρκούσε για τον απλό τουρίστα ή τον προσκυνητή. Η θέα είναι μαγευτική με καλό καιρό. Επίσης, επισκεφθείτε την κοντινή πόλη του Λούισμπουργκ. Επικεφαλής του Κέντρου Επισκεπτών Granuaile, ειδικά αν έχετε παιδιά - η ιστορία της "Pirate Queen" Grace O'Malley (περ. 1530 έως 1603) ανακατεύει!

Νησί Achill

Τεχνικά ακόμα ένα νησί, ο Achill συνδέεται τώρα με την ηπειρωτική χώρα από μια σύντομη, ανθεκτική γέφυρα. Είναι επίσης ένα αγαπημένο στέκι διακοπών για όσους αναζητούν παρθένα ύπαιθρο, γαλήνη και γαλήνη. Το οποίο με τη σειρά του το κάνει πολύ απασχολημένο το καλοκαίρι. Τα τοπικά αξιοθέατα περιλαμβάνουν τα μίλια των παραλιών, το πρώην εξοχικό σπίτι του Γερμανικού συγγραφέα Heinrich Böll, ένα εγκαταλελειμμένο χωριό, ένα εγκαταλειμμένο ορυχείο χαλαζία και εντυπωσιακά βράχια και βουνά. Οι τοπικοί δρόμοι μπορούν ωστόσο να είναι τρομακτικοί ... καλύτερα να μην κοιτάξετε κάτω από την πλευρά εάν οδηγείτε κοντά στους βράχους!

Ο Εθνικός Δρυμός Connemara

Ακριβώς κάτω από το "Twelve Pins", μια επιβλητική οροσειρά, θα βρείτε το Εθνικό Πάρκο Connemara . Φτάνουν ατελείωτες βόλτες σε ένα καταπράσινο τοπίο περιμένουν τον επισκέπτη. Συνιστάται έντονα για όποιον θέλει να ξεφύγει από την καθημερινή ζωή χωρίς πάρα πολλή προσπάθεια. Προσέξτε για τα άγρια ​​πονήματα Connemara, που φημολογούνται ως οι τελευταίοι επιζώντες της ισπανικής Armada.

Cong - το χωριό "Ο ήσυχος άνθρωπος"

Η πρώτη ματιά σε αυτό το χωριό μπορεί να σας πείσει ότι τίποτα δεν συνέβη εδώ πριν (ή μετά) ο John Huston εισέβαλε και ο John Wayne ήταν " ο ήσυχος άνθρωπος ". Λανθασμένος. Τα εκτεταμένα ερείπια του Cong Abbey (το μεταβατικό του "Cross of Cong" είναι τώρα στο Εθνικό Μουσείο της Ιρλανδίας ) και το πολυτελές ξενοδοχείο στο Κάστρο Ashford (οι εκτεταμένοι χώροι είναι ανοιχτοί στους επισκέπτες) είναι μάρτυρες της μεσαιωνικής ιστορίας. Και ένας ξηρός δίαυλος είναι ένα συναρπαστικό μνημείο για τον μεγάλο λιμό.

Τα νησιά Aran

Η ζωή σε αυτή την ομάδα νησιών είναι πολύ μακριά από την απεικόνιση στη σκηνοθετική ταινία " Ο άνθρωπος του Aran ". Και η τουριστική βιομηχανία ανθίζει. Οι εκδρομές είναι δυνατές με πλοίο ή αεροπλάνο ... εάν ο καιρός δεν είναι πολύ κακός. Οι ημερήσιες εκδρομές είναι καλές για μια πρώτη εντύπωση και εκείνες που πιέζονται για το χρόνο, αλλά μια μεγαλύτερη παραμονή θα είναι πιο ανταμείβοντας. Inishmore, το ιρλανδικό όνομα σημαίνει "μεγάλο νησί", είναι το μεγαλύτερο και έχει το φρούριο Doun Aengus.

Εργαστήριο Bodhran του Malachy

Όταν περιηγηθείτε στο Connemara, επισκεφθείτε την μικρή πόλη του Roundstone, φτιάξτε το δρόμο σας στο χωριό της βιοτεχνίας και αφήστε το στο εργαστήριο της Malachy. Ο πιο διάσημος κατασκευαστής σημείων της Ιρλανδίας (που έφερε ακόμη και μια ταχυδρομική σφραγίδα) παράγει αυτά τα δυνητικά εκκωφαντικά όργανα με τον παραδοσιακό τρόπο. Και μπορεί να παρέχει οποιοδήποτε σχέδιο για την προσωπική σας προτίμηση. Ενώ σχεδιάζετε μια πιθανή αγορά, γιατί να μην χτυπάτε τα γεύση σας με τα σπιτικά φαγητά που προσφέρονται; Το πουτίγκα ψωμιού πρόκειται να πεθάνει για ...

Omey Island

Στην πραγματική Zen-όπως μόδα ο τρόπος είναι ο στόχος εδώ ... Omey Island είναι ωραίο, έχει κάποια ερείπια, αλλά αλλιώς ανενημέρωτο. Αλλά, ο δρόμος εκεί! Ή μάλλον τα οδικά σήματα που δείχνουν τον ασφαλέστερο τρόπο πέρα ​​από το θαλάσσιο βυθό κατά την άμπωτη. Να είστε εγκαίρως για να οδηγήσετε τον Ατλαντικό. Και απολαύστε μακριές περιπάτους. Αλλά φροντίστε να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας στην ηπειρωτική χώρα ή στο νησί και να παρατηρήσετε τα τραπέζια παλίρροιας. Διαφορετικά, ίσως όχι μόνο να κολλήσετε στο Omey, το αυτοκίνητό σας μπορεί επίσης να σκουπιστεί προς την Αμερική.

Clifden και Cleggan

Το Clifden είναι η τουριστική πρωτεύουσα του Connemara και ένα κεντρικό μέρος για να μείνετε. Υπάρχουν διαθέσιμα φορτία διαμονής, όπως και παμπ και εστιατόρια. Σε μια τιμή - το Clifden μπορεί να είναι ακριβό το καλοκαίρι. Θα βρείτε δύο κοντινά «υπερατλαντικά αξιοθέατα». Ο Μάρκονι είχε τον πρώτο δυνατό πομπό του σε ένα βουνό κοντά και η Alcock και ο Μπράουν επέλεξαν την γειτνιάζουσα με το (crash-) γη μετά την πρώτη επιτυχημένη διατλαντική πτήση. Το μικροσκοπικό λιμάνι του Cleggan είναι γνωστό για το ψαροντούφεκο και το πλοίο για το Inishbofin, έναν τέλειο προορισμό για ένα ημερήσιο ταξίδι.