Οδηγός επισκεπτών στην Chinatown του Σαν Φρανσίσκο

Η Chinatown του Σαν Φρανσίσκο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στις Ηνωμένες Πολιτείες

Το Chinatown του Σαν Φρανσίσκο είναι η μεγαλύτερη κινεζική κοινότητα στη δυτική ακτή, και η δεύτερη μεγαλύτερη στις Ηνωμένες Πολιτείες, ξεπέρασε μόνο τη Νέα Υόρκη.

Η Chinatown είναι η καλύτερη μέση μέρα όταν όλα τα καταστήματα είναι ανοιχτά και οι δρόμοι είναι απασχολημένοι. Ακούγεται πολύ σύντομα μετά το σκοτάδι.

Σκηνές από την Chinatown

Απολαύστε τις καλύτερες στιγμές μας σε μια εκδρομή Photo Chinatown

Επισκεφθείτε την Chinatown του Σαν Φρανσίσκο

Το Chinatown του Σαν Φρανσίσκο έχει μήκος περίπου 8 τετραγώνων και έχει δύο μεγάλους κύριους δρόμους, Grant Avenue και Stockton Street.

Πολλοί επισκέπτες απλώς γκρεμίζουν Grant, αγοράζουν ένα σουβενίρ ή δύο και συνεχίζουν, αλλά ξέρετε καλύτερα. Εάν δώσετε προσοχή και χρησιμοποιήσετε αυτόν τον οδηγό, θα βρείτε μερικά συναρπαστικά πράγματα ακριβώς έξω από το χτυπημένο μονοπάτι.

Το Chinatown είναι ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα του Σαν Φρανσίσκο. Μάθετε τι είναι το υπόλοιπο .

Ταξίδια Chinatown

Οι ξεναγήσεις είναι πολύ χρήσιμες για να κατανοήσουμε πώς ξεκίνησε το San Francisco Chinatown και γιατί είναι έτσι. Μπορείτε επίσης να πάρετε την ξενάγηση της Chinatown με αυτο-καθοδήγηση ή να δείτε τις επιλογές για ξεναγήσεις στην Chinatown .

Φεστιβάλ

Τρία ετήσια φεστιβάλ τιμούν την κινεζική κληρονομιά της πόλης. Το κινεζικό νέο έτος και το φεγγάρι φεγγάρι φεστιβάλ τραβούν το δρόμο-clogging πλήθη στην Chinatown. Το Φεστιβάλ Dragon Boat πραγματοποιείται στο νησί Treasure Island, με δωρεάν υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο.

Βαθμολογία Chinatown

Βαθμολογούμε το Chinatown του Σαν Φρανσίσκο 4 αστέρια από 5. Είναι ένα από τα πιο εξωτικά συναίσθημα μέρη του Σαν Φρανσίσκο και μερικές φορές μπορεί να ακούσετε περισσότερους Κινέζους που ομιλούνται στην οδό Stockton παρά στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ. Είναι επίσης ένα ενδιαφέρον μείγμα τουριστικής έλξης και εθνοτικού θύλακα και αρκετά μικρό για να δει σε λίγες μόνο ώρες.

Διερευνούσαμε τους αναγνώστες μας για την Chinatown και περίπου 1.500 απάντησαν. Το 66% δήλωσε ότι είναι υπέροχο ή φοβερό και το 22% του έδωσε τη χαμηλότερη δυνατή βαθμολογία.

Να πάρει εκεί

Το τμήμα της Chinatown του Σαν Φρανσίσκο, που οι τουρίστες συνήθως βρίσκουν ενδιαφέρον, περιορίζεται από τους Stockton, Grant, Bush και Columbus.

Με τα πόδια από την πλατεία Union, πάρτε το Geary, Maiden Lane ή Post ανατολικά ένα τετράγωνο στη Grant Avenue και πηγαίνετε βόρεια στην πύλη της Chinatown. Αν έρχεστε από τη Βόρεια Παραλία, απλά διασχίστε τον Κολόμβο στη Grant και είστε εκεί.

Μπορείτε επίσης να φτάσετε στην Chinatown στο τελεφερίκ. Η γραμμή της Καλιφόρνιας σταματά στην Καλιφόρνια και τη Grant, ή μπορείτε να κατεβείτε από τη γραμμή Powell στην Καλιφόρνια και να περπατήσετε τρία τετράγωνα στο Grant.

Ο χώρος στάθμευσης δεν είναι μόνο σπάνιος στην Chinatown, είναι σχεδόν ανύπαρκτος. Το Γκαράζ της πλατείας Portsmouth στο Kearny είναι δύσκολο να φτάσετε (πρέπει να οδηγήσετε όλος ο τρόπος γύρω από το μπλοκ, που συχνά περιμένουν σε μια αργή κίνηση γραμμή), έτσι το St.

Το τετράγωνο γκαράζ της Mary στην Καλιφόρνια μπορεί να είναι ένα καλύτερο στοίχημα. Ή καλύτερα, να πάρετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή να περπατήσετε.

Μια άλλη επιλογή στάθμευσης είναι το πάρκο Chinatown και το Ride, το οποίο λειτουργεί μόνο τα Σαββατοκύριακα και χρεώνει ένα πολύ λογικό τέλος (όσο ξοδεύετε λίγο σε μια επιχείρηση της Chinatown).

Εάν επισκέπτεστε την Union Square ή την North Beach την ίδια μέρα, μπορείτε επίσης να σταθμεύσετε σε αυτές τις περιοχές και να περπατήσετε.

Περισσότερα κινεζική κληρονομιά στο Σαν Φρανσίσκο

Κινεζικές κηδείες: Η Chinatown μπορεί να είναι μια επίθεση στις αισθήσεις, αλλά μην πάρετε τόσο υπερφορτωμένο που ξεχνάτε να ακούσετε. Αν ακούτε το τύμπανο από αρκουδάκια ή μια ορεινή μπάντα που παίζει, ειδικά σε ένα Σαββατοκύριακο, είναι πιθανότατα μια κινεζική κηδεία κηδεία, μια από τις μοναδικές παραδόσεις του Σαν Φρανσίσκο ανατολικά-συναντά-δυτικά. Προσπαθήστε να βρείτε την πηγή και σταματήστε να την παρακολουθήσετε. Ξεκινούν από το Mortuary της Green Street, κοντά στο Stockton και τον Columbus στη βόρεια παραλία.

Πιο σημαντικές κηδείες περνούν από την Chinatown. άλλοι πάνε κατευθείαν κάτω από τον Κολόμβο.

Μουσείο Βόρειας Παραλίας: Στην Ανατολική Δυτική Όχθη στο 1435 Stockton, εστιάζει στην ιταλική κληρονομιά της περιοχής, αλλά έχει επίσης κινεζικά αντικείμενα και φωτογραφίες, συμπεριλαμβανομένου ενός ζευγαριού παπουτσιών που φοριέται από μια γυναίκα με δεμένα πόδια. Είναι επάνω στο πατάρι της τράπεζας.

Φεστιβάλ Dragon Boat: Πρόκειται για μια παράδοση δύο χιλιετιών που ήταν μόνο ένα οργανωμένο άθλημα για μερικές δεκαετίες. Ομάδες αγώνων ανταγωνίζονται σε πολύχρωμα διακοσμημένα, γεμάτα δράκο σκάφη σε αγώνες που πραγματοποιήθηκαν για να τιμήσουν τον Qu Yuan, έναν μελετητή και σύμβουλο του αυτοκράτορα της βασιλείας του Τσου, που πήδηξε σε ένα ποτάμι για να διαμαρτυρηθεί για διαφθορά της κυβέρνησης. Περισσότεροι από 100 ομάδες σκαφών δράκων ανταγωνίζονται. Οι αγώνες κρατούνται από το νησί Treasure, στο μέσο του δρόμου μεταξύ Σαν Φρανσίσκο και Όκλαντ.

Περισσότερα: Περιηγηθείτε στην Chinatown | Εστιατόρια στην πρωτεύουσα της Κίνας Ιστορία της χιντανικής Κινέζικη πρωτοχρονιά