Ιρλανδικός καφές στο Σαν Φρανσίσκο

Σύμφωνα με την Cocktail Times , το όνομα Irish Coffee προήλθε από το Port of Foyne, έναν πολυσύχναστο ιρλανδικό αεροσταθμό στις δεκαετίες του '30 και του '40. Όταν μια πτήση αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω στην Ιρλανδία κατά τη διάρκεια κακών καιρικών συνθηκών, ο σεφ Joe Sheridan προσέφερε στους επιβάτες ένα ρόφημα καφέ με ουίσκι. Όταν ρωτήθηκε αν ήταν βραζιλιάνικος καφές, είπε: "αυτός είναι ο ιρλανδικός καφές."

Ο αρθρογράφος του Σαν Φρανσίσκο Chronicle Travel Stanton Delaplane και ο τοπικός barkeeper Jack Koeppler της Buena Vista Cafe συνεργάστηκαν για να φέρουν το ποτό στην Καλιφόρνια στη δεκαετία του 1950.

Η όλη ιστορία είναι κάτω και αξίζει να διαβάσετε για να μάθετε πόσο σκληρότερο ήταν αυτό από αυτό που ακούγεται.

Πού να πάρετε ιρλανδικό καφέ στο Σαν Φρανσίσκο

Το Cafe Buena Vista έχει εξυπηρετήσει πάνω από 30 εκατομμύρια ιρλανδικούς καφέδες και συνεχίζουν να τους φτάνουν σε ένα τέταρτο εκατομμύριο ετησίως, με τους μπάρμαν τους να τους μετατρέπουν σε διαδοχικά αποτελέσματα. Οι πιο δημοφιλείς προσφορές τους είναι ο Ιρλανδικός καφές (που παρασκευάζεται με το πραγματικό ιρλανδικό ουίσκι), ο Irish Cream Coffee του Bailey και ο καφές σοκολάτας Godiva και ο καφές του Choiva είναι ένας από τους κορυφαίους τρόπους να περάσουμε μια βροχερή μέρα στο Σαν Φρανσίσκο.

Με όλη αυτή την ιστορία και όλους τους καθημερινούς δημοσιογράφους που γράφουν γι 'αυτό, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Buena Vista είναι πάντα απασχολημένο. Μπορείτε να βρείτε μια θέση στο μπαρ για να παρακολουθήσετε τους μπάρμαν που κάνουν τα ποτά από τις δεκάδες, ή να περπατήσετε μέχρι οποιοδήποτε τραπέζι με μερικές κενές καρέκλες και να παρουσιάσετε τον εαυτό σας. Εξυπηρετούν επίσης τα τρόφιμα, αλλά αυτό δεν είναι η ειδικότητά τους και ίσως προτιμάτε να βρείτε το γεύμα σας κάπου αλλού.

Από όλα τα τρυπήματα, ίσως να νομίζετε ότι το Buena Vista είναι μόνο μία θέση στο Σαν Φρανσίσκο για να πάρετε έναν ιρλανδικό καφέ, αλλά υπάρχουν και άλλα. Ο ιστότοπος 7x7 αναφέρει την Tosca, την ιρλανδική τράπεζα και το 15 Romolo μεταξύ των αγαπημένων τους θέσεων για να πάρει τον Irish Coffee στο Σαν Φρανσίσκο

Πώς ο ιρλανδικός καφές έφτασε στην Αμερική

Μια από τις αγαπημένες ιρλανδικές εισαγωγές της Αμερικής πήγε από την Ιρλανδία, όχι σε βάρκα, αλλά αεροπορικώς, προσγειώνοντας πρώτα στο Σαν Φρανσίσκο.

Το 1952, ο κατακτητής Pulitzer-βραβευμένος αρθρογράφος της περιοδείας του Σαν Φρανσίσκο Chronicle , Stanton Delaplane, βρισκόταν σε μπαρ του αεροδρομίου στην Ιρλανδία. Σερβίρεται ένα ποτό που ζεστάνει με καφέ, ιρλανδικό ουίσκι και κρέμα γάλακτος.

Μετά την επιστροφή στο Σαν Φρανσίσκο, ο Delaplane είπε στον Jack Koeppler του Buena Vista Cafe του Σαν Φρανσίσκο και ο Koeppler έθεσε ως στόχο την αναπαραγωγή του παρασκευάσματος. Μετά από επανειλημμένες αποτυχίες, ένα ταξίδι στην Ιρλανδία για να αποκαλύψει το μυστικό της πλωτής κρέμας με ζεστό καφέ και μια έκκληση για βοήθεια από τον δήμαρχο (ο οποίος κατείχε επίσης ένα γαλακτοκομείο), ο Koeppler άρχισε να εξυπηρετεί τον πλέον διάσημο ιρλανδικό καφέ του Buena Vista. Για να πω ότι ήταν μια επιτυχία είναι μια υποτίμηση.

Ιστορία της Buena Vista

Το Caena Buena Vista άνοιξε σε ένα πρώην οικοτροφείο το 1916, το όνομά του προέρχεται από τις ισπανικές λέξεις για "καλή θέα". Για περισσότερο από εκατό χρόνια, οι ντόπιοι και οι επισκέπτες έτρωγαν σε αυτή την τρύπα ποτίσματος που βρίσκεται ακριβώς πάνω από το τέλος της γραμμής τελεφερίκ Hyde Street και ένα τετράγωνο μακριά από την πλατεία Ghirardelli. Και μετά από όλα αυτά τα χρόνια, εξακολουθούν να έχουν καλή θέα, πάνω από την ανακαίνιση του τελεφερίκ και το Aquatic Park.

Και αν όλα αυτά δεν ήταν αρκετά trivia για σας, το Buena Vista παρουσιάζεται στην αρχική σκηνή της ταινίας Όταν ένας άνθρωπος αγαπά μια γυναίκα με πρωταγωνιστές τον Andy Garcia και Meg Ryan.

Πώς να φτιάξετε ιρλανδέζικο καφέ

Εάν δεν μπορείτε να περιμένετε μέχρι να φτάσετε στο Σαν Φρανσίσκο για να έχετε ένα, δείτε πώς το κάνει η Buena Vista.

Πηγαίνετε στο καφέ Buena Vista για τον ιρλανδικό καφέ σας

Buena Vista Cafe
2765 Hyde Street
Σαν Φρανσίσκο, CA
Δικτυακός τόπος

Εάν είστε ήδη στο Wharf Fisherman's, είναι ένα μπλοκ να ανεβείτε στην Hyde Street από το Jefferson στο Buena Vista στο Hyde and Beach. Εάν βρίσκεστε στην Union Square, πάρτε το Cable Car της Powell-Hyde. Θα βρείτε το Buena Vista λίγο πριν το τέλος της γραμμής.