Η απόφαση ανεξαρτησίας του Mecklenburg ή το Mecklenburg επιλύει

Η πρώτη διακήρυξη ανεξαρτησίας του έθνους (πιθανώς) καλεί την Charlotte Home

20 Μαΐου 1775. Η ημερομηνία αυτή δεν σημαίνει πολλά για τους περισσότερους ανθρώπους. Αλλά για τους κατοίκους της Σαρλόττα, είναι μια αρκετά μεγάλη υπόθεση. Αυτή είναι η ημερομηνία που υπογράφηκε η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας του Μεκλενμπούργκ (αποκαλούμενη και η "Meck Dec").

Υπάρχει διαμάχη γύρω από το έγγραφο. Ορισμένοι ιστορικοί αρνούνται ότι υπήρχε ακόμη. Αλλά αν η επικρατούσα ιστορία είναι αλήθεια, αυτή θα είναι η πρώτη διακήρυξη ανεξαρτησίας στις Ηνωμένες Πολιτείες - πριν από μια χρονιά πριν από τη δήλωση της χώρας.

Η ιστορία πηγαίνει ότι όταν οι κάτοικοι του Mecklenburg County άκουγαν για τις μάχες του Lexington και του Concord στη Μασαχουσέτη που ξεκίνησαν την Αμερικανική Επανάσταση, αποφάσισαν ότι είχαν αρκετό. Παρά το γεγονός ότι η πόλη πήρε το όνομά της σε μια προσπάθεια να παραμείνει στην καλή αγάπη του βρετανικού βασιλιά George III , γράφτηκε ένα έγγραφο που ουσιαστικά δήλωσε ότι οι Βρετανοί δεν έχουν εξουσία πάνω από αυτό το νομό.

Αυτό το έγγραφο δόθηκε στον καπετάνιο Τζέιμς Τζακ, ο οποίος ταξίδεψε στη Φιλαδέλφεια με άλογο και το παρουσίασε στο Κογκρέσο. Η αντιπροσωπεία της Βόρειας Καρολίνας είπε εκεί στον Jack ότι υποστήριζαν αυτό που έκανε, αλλά ήταν πολύ πρόωρο για τη συμμετοχή του Κογκρέσου.

Οι ιστορικοί θα υποστηρίζουν επίσης ότι η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας του Μεκλενμπούργκ δεν ήταν μια αληθινή δήλωση ανεξαρτησίας καθόλου και δεν υπήρχε καν. Υποδεικνύουν ότι ήταν απλώς μια επανεξέταση της έκδοσης "Mecklenburg Resolves" - ένα έγγραφο που δημοσιεύθηκε το 1775 και το οποίο ισχυριζόταν την πρόθεσή του, αλλά ποτέ δεν πήγε μέχρι του σημείου να δηλώσει την ανεξαρτησία.

Η διακήρυξη του Μεκλεμβούργου υποτίθεται ότι δημοσιεύθηκε σε μια εφημερίδα το 1775, αλλά οποιαδήποτε απόδειξη αυτού και του αρχικού κειμένου χάθηκαν σε μια φωτιά στις αρχές του 1800. Το κείμενο του "Meck Dec" αναδημιουργήθηκε και δημοσιεύθηκε σε εφημερίδα γύρω στα μέσα του 1800. Οι ιστορικοί ισχυρίζονται ότι το πρόσφατα ανακαλυφθέν κείμενο όμως δανείστηκε από τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Κράτους - τώρα περίπου 50 ετών.

Αυτό οδήγησε σε ισχυρισμούς ότι το "Meck Dec" ποτέ δεν εξέφραζε πραγματικά την απόλυτη ελευθερία και ότι οι άνθρωποι απλά θυμούνται και αναπαράγουν (εσφαλμένα) το Mecklenburg Resolve. Η συζήτηση ουσιαστικά έφθασε σε αυτό το ερώτημα: έκανε ο Thomas Jefferson δανεισμό διατύπωσης για τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ από τη Διακήρυξη του Μεκλενμπουργκ ή ήταν το αντίστροφο;

Ενώ οι ιστορικοί συζητούν την ύπαρξη του εγγράφου, οι Σαρλοτένοι γνωρίζουν καλά ότι υπήρχε. Θα βρείτε αυτήν την ημερομηνία στην κρατική σημαία και τη σφραγίδα της Βόρειας Καρολίνας. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι 20 Μαΐου ήταν επίσημες κρατικές διακοπές στη Βόρεια Καρολίνα και γιόρταζαν ακόμη μεγαλύτερες από τις 4 Ιουλίου. Η πόλη θα πραγματοποιούσε παρέλαση και αναπαράσταση την ίδια ημέρα, τα σχολεία έκλεισαν για την ημέρα (μερικές φορές ακόμη και ολόκληρη την εβδομάδα) και οι πρόεδροι επισκέπτονταν συχνά για να μιλήσουν. Με την πάροδο των χρόνων, τέσσερις προεδρεύοντες των ΗΠΑ μίλησαν εδώ για την ημέρα "Meck Dec" - συμπεριλαμβανομένων των Taft, Wilson, Eisenhower και Ford.

Περί το 1820, ο John Adams άκουσε για τα υποτιθέμενα χρόνια προηγούμενη δημοσίευση του "Meck Dec" και άρχισε να διαψεύδει την ύπαρξή του. Δεδομένου ότι χάθηκαν τα μόνα αποδεικτικά στοιχεία και οι περισσότεροι αυτόπτες μάρτυρες ήταν νεκροί, δεν υπήρχε κανένας να εγγυηθεί για την αντίθετη ιστορία. Τα σχόλια του Adams δημοσιεύθηκαν σε μια εφημερίδα της Μασαχουσέτης και ένας γερουσιαστής της Βόρειας Καρολίνας αποφάσισε να συγκεντρώσει αποδεικτικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης μαρτυρίας αυτοπτών μαρτύρων.

Αρκετοί μάρτυρες συμφώνησαν ότι η κομητεία του Mecklenburg είχε πράγματι δηλώσει την ανεξαρτησία τους κατά την υποτιθέμενη ημερομηνία (αλλά αυτοί οι μάρτυρες θα διαφωνούσαν σε μικρότερες λεπτομέρειες).

Αποδεικνύεται ότι πιθανότατα ο πιό καταρτισμένος μάρτυρας - ο καπετάνιος Τζέιμς Τζακ - ήταν ακόμα ζωντανός αυτή τη στιγμή. Ο Τζακ επιβεβαίωσε ότι είχε στείλει σίγουρα ένα έγγραφο στο Ηπειρωτικό Κογκρέσο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, και αυτό το έγγραφο ήταν σίγουρα μια δήλωση της ανεξαρτησίας του Mecklenburg County.