Πώς να είστε ασφαλείς από τις αρκούδες στο Yosemite και Sequoia

Οι αρκούδες μπορεί να είναι ένα πρόβλημα για τους κατασκηνωτές οπουδήποτε Καλιφόρνια Sierras. Οι αρκούδες είναι συνήθως ντροπαλά πλάσματα που μένουν μακριά από τους ανθρώπους. Έχουν επίσης έντονη αίσθηση οσμής, και αφού έχουν δοκιμάσει τα τρόφιμα των ανθρώπων, δεν μπορούν να αντισταθούν. Είναι ισχυρά και μπορούν εύκολα να κόψουν το παράθυρο από μια πόρτα του αυτοκινήτου ή να ανοίξουν ένα κλειδωμένο κορμό.

Μπορεί να βρείτε ερμάρια φέρουν και ειδοποιήσεις για την ασφάλειά του σε πολλές κατασκηνώσεις στην Καλιφόρνια, αλλά το πρόβλημα είναι πιο σοβαρό όταν οι περισσότεροι άνθρωποι πηγαίνουν.

Στο Εθνικό Πάρκο Yosemite και στο Εθνικό Πάρκο Sequoia-Kings Canyon , οι αρκούδες συχνά διασπώνται σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Στην πραγματικότητα, έπληξαν περισσότερα από 1.300 αυτοκίνητα στο Yosemite μόνο το 1998. Τα πράγματα έχουν βελτιωθεί από τότε, αλλά οι προφυλάξεις εξακολουθούν να είναι απαραίτητες. Μπορείτε να βοηθήσετε να κρατήσετε τον εαυτό σας, τα ζώα και όλους τους άλλους ασφαλείς ακολουθώντας αυτές τις προφυλάξεις.

Οι αρκούδες είναι πιο έξυπνοι από εσάς

Οι αρκούδες γνωρίζουν ποιες στήλες πάγου μοιάζουν. Μπορούν να μυρίσουν το φαγητό ακόμη και αν είναι τυλιγμένο σε πλαστικό και κλειδωμένο στον κορμό σας.

Σκεφτείτε αυτό το εκπληκτικό στατιστικό στοιχείο που δημοσιεύτηκε στο κέντρο επισκεπτών του Εθνικού Πάρκου Sequoia: Οι αρκούδες μπορούν να μυρίσουν τα τρόφιμα σε απόσταση τριών μιλίων.

Πώς να κρατήσετε το αυτοκίνητό σας ασφαλές

Ποτέ μην αφήνετε τρόφιμα ή αρωματικά αντικείμενα μέσα σε ένα αυτοκίνητο τη νύχτα. Τα καθίσματα για βρέφη και τα παιδικά καθίσματα σχεδόν πάντα μυρίζουν σαν το φαγητό που έπεσαν οι υπάλληλοί τους με μέγεθος πίντας. Και μην σταματάτε με τα τρόφιμα. Ορισμένα καλλυντικά και αντηλιακά - πράγματα λοσιόν μέντας ή άρωμα μαυρίσματος με άρωμα μπανάνας - μυρίζουν και φαγητό.

Κάνετε επίσης κονσερβοποιημένα ποτά, τσίχλες, μωρομάντηλα και κενά περιτυλίγματα τροφίμων. Όταν καθαρίζετε το αυτοκίνητο, ελέγξτε κάτω από τα καθίσματα, στο ντουλαπάκι και στην κεντρική κονσόλα.

Εάν έχετε ένα minivan, να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Η Υπηρεσία Άγριας Ζωής του Υπουργείου Γεωργίας των Η.Π.Α. αναφέρει ότι τα σπάζει σε αυτά περισσότερο από κάθε άλλο τύπο οχήματος.

Εκτός από όλα αυτά, οι επιθεωρητές πάρκων που βρίσκουν αυτοκίνητα με φαγητό μέσα τους μετά το σκοτάδι μπορεί να κατακρατήσουν το όχημά σας.

Πώς να κρατήσετε τις αρκούδες έξω από το κάμπινγκ σας

Ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές για να βγείτε από το αυτοκίνητό σας. Μια αρκούδα θα εισέλθει σε μια κατασκήνωση, ακόμη και αν οι άνθρωποι είναι παρόντες, γι 'αυτό πάρτε αυτές τις προφυλάξεις ακόμα κι αν δεν πηγαίνετε πουθενά.

Εάν παρέχονται μεταλλικά κουτιά φέρουν, χρησιμοποιήστε τα. Τοποθετήστε όλα τα είδη φαγητού σε αυτά, μαζί με οτιδήποτε άλλο μπορεί να μυρίζει σαν φαγητό. Κλείστε το κουτί εντελώς.

Αν δεν υπάρχουν κουτιά, σφραγίστε τα πάντα στο πλαστικό για να περιέχουν οσμές. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε δοχεία με αντοχή στις αρκούδες στους εμπόρους λιανικής όπως το REI.

Εάν κάνατε κάμπινγκ σε ένα RV, ο ιστότοπος Yosemite προτείνει ότι κρατάτε τα φαγητά εκτός οράματος σε ρυμουλκούμενα και RVs. Κλείστε τα παράθυρα, τις πόρτες και τα ανοίγματα όταν δεν είστε εκεί. Εάν υπάρχει κοντινό ντουλάπι με εγγύηση αντικειμένων, τοποθετήστε τα πιο δύστυχα αντικείμενα σε αυτό - η ταλαιπωρία είναι μικρή, αλλά το κόστος της ζημίας μπορεί να είναι υψηλό.

Στους κατασκηνωτές με μαλακή όψη, χρησιμοποιήστε τις ίδιες προφυλάξεις που αναφέρονται παραπάνω.

Πώς να μείνετε ασφαλείς από αρκούδες, παντού και αλλού

Οι καμπίνες δεν είναι άνοσοι σε διάρρηξη. Κλείστε και κλειδώστε όλες τις πόρτες και τα παράθυρα όταν δεν είστε γύρω σας. Κρατήστε την πόρτα κλειστή όταν είστε μέσα.

Εάν είστε πεζοπορία ή backpacking, μην νομίζετε ότι είστε πιο έξυπνοι από το μέσο αρκούδα.

Μπορούν να νικήσουν κάθε προσπάθεια να κρεμάσουν το φαγητό σας σε ένα δέντρο. Αντ 'αυτού, αποθηκεύστε το σε φορητά δοχεία, τα οποία ζυγίζουν λιγότερο από τρία κιλά και θα κρατήσουν αρκετή τροφή για έως και πέντε ημέρες. Αν δεν έχετε, μπορείτε να τα αγοράσετε ή να νοικιάσετε σε κάποια κέντρα επισκεπτών πάρκων.

Τοποθετήστε όλα τα σκουπίδια σε έναν κάδο απορριμμάτων που φέρει αντοχή στις αρκούδες ή σε κάδο απορριμμάτων. Δεν είναι μόνο μια προφύλαξη από την κοινή λογική να κρατάτε τον εαυτό σας ασφαλές από τις αρκούδες και το πρόβλημα που μπορεί να προκαλέσει και είναι ο νόμος.

Εάν συναντήσετε μια αρκούδα ενώ πεζοπορία ή κάμπινγκ, μην την πλησιάσετε, ανεξάρτητα από το μέγεθός της. Λειτουργήστε αμέσως: κυλά τα χέρια σας, φωνάζετε, χτυπήστε τα χέρια σας, χτυπήστε τα κατσαρόλα μαζί, ρίξτε μικρά ραβδιά και πέτρες για να το τρομάξετε. Εάν είστε με άλλους ανθρώπους, στέκεστε μαζί για να δείτε πιο εκφοβιστικές.

Κρατήστε την απόσταση σας και μην περιβάλλετε την αρκούδα. Δώστε του έναν τρόπο να ξεφύγετε. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με μια μητέρα αρκούδα που έχει μικρά παιδιά.

Αν η αρκούδα πήρε κάποια από τα υπάρχοντά σας ή τα τρόφιμά σας, ΜΗΝ προσπαθήσετε να τα πάρετε πίσω. Αναφέρετε όλες τις συναντήσεις σε έναν πάρκο ranger αμέσως. Αυτό είναι σημαντικό ακόμα και αν κανείς δεν τραυματίστηκε γιατί τους βοηθάει να ξέρουν πού να περνούν περισσότερο χρόνο περιπολίας.

Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Εθνικού Πάρκου Yosemite για περισσότερες συμβουλές σχετικά με τις αρκούδες στο πάρκο.