Γνωρίστε τους πολιτικούς αγωνοδίκες και τους επιστήμονες που σώζουν τη λίμνη Tahoe

Η ένωση για να σώσει τη λίμνη Tahoe αναλαμβάνει δράση με τους ντόπιους και τους τουρίστες.

Όσοι έχουν επισκεφτεί τη λίμνη Tahoe γνωρίζουν ότι είναι ένας εκπληκτικός φυσικός θησαυρός. Με μέγιστο βάθος 1,645 πόδια και πάνω από 75 μίλια ακτογραμμής, η λίμνη Tahoe είναι επίσης μια από τις βαθύτερες και μεγαλύτερες λίμνες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σχεδόν τρία εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται τη λίμνη Tahoe κάθε χρόνο για να γνωρίσουν τα κρυστάλλινα νερά, τις ψηλές κορυφές των βουνών και τις φαινομενικά ατελείωτες ευκαιρίες αναψυχής.

Όλο και περισσότερο, αυτοί οι επισκέπτες ξεπερνούν τις παραδοσιακές τουριστικές δραστηριότητες και λαμβάνουν μέτρα για τη διατήρηση της περιβαλλοντικής υγείας της λίμνης με την εμπλοκή της στη διαχείριση και τις ευκαιρίες της επιστήμης των πολιτών.

Δυστυχώς, ο συμβατικός τουρισμός μπορεί να έχει δυσμενείς περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Μετά από πολυάσχολα καλοκαιρινά σαββατοκύριακα, οι παραλίες του Tahoe είναι συχνά γεμάτες με χιλιάδες λίβρες καπακιών φιαλών, τσιγάρων και πλαστικών σακουλών που έχουν απομείνει από την ακτή. Η οδική κυκλοφορία και η κυκλοφοριακή συμφόρηση προκαλούν ρύπανση του αέρα του Tahoe, ενώ η χειμωνιάτικη λείανση του δρόμου απειλεί τη φημισμένη διαύγεια του νερού της λίμνης (τα σωματίδια αυτά έλκονται από ελαστικά αυτοκινήτων και πλένονται κατευθείαν στη λίμνη).

Ίσως το πιο ανησυχητικό είναι η πρόσφατη εισαγωγή και διάδοση των υδρόβιων χωροκατακτητικών ειδών στη λίμνη Tahoe. Τα είδη όπως το νερόμυλος της Ευρασίας και το κουνουλιφάγο έχουν μεταφερθεί στη λίμνη για την επίσκεψη σε σκάφη και τώρα εξαπλώνονται, καλύπτοντας ρηχά νερά με ένα παχύ πράσινο ματ.

Για να είμαστε δίκαιοι, όλοι οι επισκέπτες της λίμνης Tahoe δεν πετάνε άσκοπα τα σκουπίδια τους στις παραλίες ή οδηγούν τα αυτοκίνητά τους γύρω από τη λίμνη σε κύκλους. Πολλοί επιλέγουν να κρατήσουν το Tahoe Blue με ποδήλατα, πραγματοποιώντας δημόσιες συγκοινωνίες και εξάσκηση της ηθικής αδείας No Trace, ενώ απολαμβάνουν τις παραλίες και τα μονοπάτια του Tahoe.

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιθεώρησης βοηθάει στην αλίευση χωροκατακτητικών ειδών πριν από την εκτόξευση σκαφών στη Λίμνη, ένα κρίσιμο στοιχείο για να εξασφαλιστεί ότι δεν εισάγονται και άλλοι δυνητικοί εισβολείς, όπως μύδια zebra και quagga.

Πρόκειται για πολύ θετικά βήματα προς την κατεύθυνση της ελαχιστοποίησης των επιπτώσεων του τουρισμού. πιστεύω όμως ότι οι επισκέπτες και οι ντόπιοι θα πρέπει να επιδιώξουν να εγκαταλείψουν τη Λίμνη σε καλύτερη κατάσταση από ό, τι το βρήκαν.

Αλλά πώς μπορεί ένας καθημερινός τουρίστας να αντιμετωπίσει ενεργά ζητήματα όπως η ρύπανση από ιζήματα ή τα χωροκατακτητικά είδη; Η ένωση για να σώσει τη λίμνη Tahoe έχει τις ευκαιρίες σας.

Ιδρύθηκε το 1957 σε ανταπόκριση στην ανεξέλεγκτη ρύπανση και ανάπτυξη στη λεκάνη Tahoe, η ένωση για τη διάσωση της λίμνης Tahoe συνεργάζεται με τις επιστημονικές, πολιτικές και κοινοτικές οργανώσεις της Tahoe για να εξασφαλίσει την περιβαλλοντική υγεία και την ομορφιά της λίμνης. Ίσως πιο γνωστός με το σύνθημα, Keep Tahoe Blue, δημιούργησε πρόσφατα μια σειρά ευκαιριών για τους ντόπιους και τους επισκέπτες της Tahoe για να συμμετάσχουν σε σημαντικές δραστηριότητες επιστήμης πολιτών.

Ο πιο εύκολα προσβάσιμος τρόπος για να εμπλακείτε είναι μέσω της εκκαθάρισης της παραλίας. Αυτές οι διασκεδαστικές κοινωνικές συναντήσεις πραγματοποιούνται καθ 'όλη τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, παρέχοντας στους ντόπιους και τους επισκέπτες της Tahoe έναν τρόπο βελτίωσης της υγείας και της εμφάνισης της λίμνης Tahoe, ενώ εξερευνά την όμορφη ακτογραμμή της. Τα απορρίμματα που συλλέγονται από τους εθελοντές καταμετρώνται και αναλύονται από το προσωπικό της Λίγκας για να παρακολουθούν τους διάφορους τύπους ρύπων, ενημερώνοντας τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις πρωτοβουλίες κοινοτικής ενημέρωσης και εκπαίδευσης που σχεδιάζονται για να στοχεύουν συγκεκριμένα θέματα.

Μέσα από το πρόγραμμα Eyes on the Lake, οι τυχοδιώκτες μαθαίνουν να εντοπίζουν μια έκθεση σχετικά με την παρουσία / απουσία διεισδυτικών υδρόβιων φυτών κατά την πεζοπορία, το κολύμπι, το καγιάκ και την SUP κατά μήκος της ακτής του Tahoe. Μια ομάδα εθελοντών παράγει δεδομένα που χρησιμοποιούνται από οργανισμούς γύρω από τη λίμνη και έχουν ήδη εντοπίσει αρκετές νέες παρασιτώσεις, διευκολύνοντας τις προσπάθειες απομάκρυνσης πριν οι πληθυσμοί αυτοί γίνουν μεγάλοι και ακριβοί για τον έλεγχο. Μπορείτε να προστατέψετε κυριολεκτικά ενώ παίζετε.

Για όσους επισκέπτονται τη βροχή ή το χιόνι, το πρόγραμμα Pipe Keepers ταιριάζει στην επίσκεψή σας. Αυτοί οι ανθεκτικοί εθελοντές λαμβάνουν δείγματα νερού στους σωλήνες ύδατος καταιγίδας που απορρίπτονται απευθείας στη λίμνη για να μετρήσουν τη θολερότητα (η φανταχτερή λέξη για τη θολότητα) του νερού. Αυτά τα δεδομένα χρησιμοποιούνται για να παρακολουθήσουν κατά πόσο οι σωλήνες καθίστανται περισσότερο ή λιγότερο βρώμικο με την πάροδο του χρόνου. Αυτό επιτρέπει τον προσδιορισμό των χειρότερων ρυπογόνων "προβληματικών σωλήνων", επιτρέποντας τη διερεύνηση και τη βελτίωση των πρωτογενών παραγόντων που συμβάλλουν στις κακές συνθήκες.

Όποια και αν είναι η ηλικία σας, τα ενδιαφέροντά σας ή ο χρόνος σας στο Tahoe, υπάρχει ένας τρόπος να συμμετάσχετε στην προσπάθεια διαχείρισης. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να αρχίσετε να αισθάνεστε λίγο σαν κάποιος ντόπιος και σίγουρα θα είστε υπερήφανοι που γνωρίζετε ότι έχετε αφήσει το χώρο καθαρότερο από ό, τι το βρήκατε.

Για να συμμετάσχετε, εγγραφείτε για μια επερχόμενη εκδήλωση εδώ.