2015 Σεισμός του Νεπάλ

Χειμερινές φιλανθρωπικές οργανώσεις του Νεπάλ και πώς να βοηθήσετε

Ο σεισμός του Νεπάλ το 2015 που συνέβη στις 25 Απριλίου απολύτως κατέστρεψε το Κατμαντού, δημιούργησε χιονοστιβάδες στο όρος Έβερεστ και άφησε εκατοντάδες χιλιάδες φτωχούς Νεπάλους άστεγους. Με μέγεθος 7,8, ο σεισμός ήταν ο ισχυρότερος έμπειρος στο Νεπάλ από το 1934. Ένας δεύτερος σεισμός στις 12 Μαΐου και πολλά αποχρώματα έπεσαν στα κατεστραμμένα κτίρια και δημιούργησαν ακόμη περισσότερα θύματα.

Το Νεπάλ θεωρείται μία από τις φτωχότερες χώρες της Ασίας και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό που έχει καταπνίξει αυτή τη στιγμή. Έχουν απευθύνει έκκληση στη διεθνή κοινότητα - με περιορισμένη επιτυχία - για βοήθεια. Και ενώ οι αξιωματούχοι αποθαρρύνουν τους τουρίστες να επισκεφθούν την πρωτεύουσα για τώρα, θα μπορούσαν πραγματικά να χρησιμοποιήσουν δωρεές για να βοηθήσουν στην ανάκαμψη.

Πόσο ισχυρός ήταν ο σεισμός του Νεπάλ το 2015;

Το Νεπάλ χτυπήθηκε από δύο ισχυρούς σεισμούς λιγότερο από ένα μήνα. Ο σεισμός που έπληξε το Κατμαντού στις 25 Απριλίου έλαβε μέγεθος 7,8 από την Αμερικανική Γεωλογική Έρευνα. Το κέντρο σεισμικών δικτύων της Κίνας αξιολόγησε τον ίδιο σεισμό σε μέγεθος 8,1. Ο τελευταίος σεισμός της δύναμης να χτυπήσει το Νεπάλ ήταν ένας σεισμός μεγέθους 8,0 το 1934.

Ο σεισμός μεγέθους 7,3 που έπληξε στις 12 Μαΐου ακολουθήθηκε μόλις λίγα λεπτά αργότερα από έναν άλλο σεισμό μεγέθους 6,3 μοιρών στην ίδια περιοχή. Πολλοί ισχυροί μετασεισμοί που βαθμολογήθηκαν από "μέτριο" έως "σοβαρό" ακολούθησαν.

Οι σεισμοί στο Νεπάλ ήταν τόσο ισχυροί που οι τρόμοι έγιναν αισθητές πάνω από 600 μίλια μακριά στο Νέο Δελχί. Ο σεισμός προκάλεσε ζημίες και απώλειες σε αρκετές ινδικές πολιτείες και έγινε αισθητό στο Θιβέτ, το Πακιστάν και το Μπουτάν.

Θύματα και θανάτου

Από τις 21 Μαΐου 2015, ο αριθμός των θανάτων από σεισμό και μετασεισμούς ήταν πάνω από 8.600 άτομα. ο αριθμός αυτός αναμένεται να ανέβει όσο οι εκατοντάδες των ελλείψεων προστίθενται τελικά στον κατάλογο των ατυχημάτων.

Περισσότεροι από 19.000 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των σεισμών. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι είναι σήμερα άστεγοι. οι τυχεροί επιζώντες ζουν σε σκηνές καθ 'όλη τη διάρκεια του Κατμαντού.

Οι σεισμοί του Νεπάλ το 2015 χτύπησαν την άνοιξη κατά τη διάρκεια της αιχμής για τον τουρισμό. Μεταξύ των θυμάτων ήταν τουλάχιστον 88 αλλοδαποί, συμπεριλαμβανομένων έξι Αμερικανών, 10 Γάλλων, επτά Ισπανών, πέντε Γερμανών, τεσσάρων Ιταλών και δύο Καναδών.

Ο σεισμός προκάλεσε μια σειρά από χιονοστιβάδες στο όρος Everest που έπληξε το στρατόπεδο βάσης του Everest, σκοτώνοντας τουλάχιστον 19 άτομα. επιπλέον 120 άτομα καταγράφηκαν ως τραυματίες ή ακόμα λείπουν. 25 Απριλίου 2015, έγινε η πιο θανατηφόρα ημέρα στην ιστορία στο όρος Everest. Μεταξύ των ορειβατών ήταν ο Dan Fredinburg, 33χρονος εκτελεστικός της Google από την Καλιφόρνια. Ο Fredinburg είχε ήδη αναρριχηθεί σε τέσσερις από τις Επτά Συνόδους Κορυφής - τις υψηλότερες κορυφές σε κάθε ήπειρο - και απέφυγε στενά να γίνει θύμα του προηγούμενου έτους κατά τη διάρκεια της χιονοστιβάδας του Mount Everest το 2014 που έκλεισε την αναρριχητική σεζόν.

Ο σεισμός του Νεπάλ το 2015 ήταν τόσο ισχυρός που προκάλεσε ακόμη και απώλειες στις παρακείμενες χώρες. Τουλάχιστον 78 θάνατοι αναφέρθηκαν στην Ινδία, 25 στο Θιβέτ και τέσσερις στο Μπαγκλαντές.

Ένα αμερικανικό στρατιωτικό ελικόπτερο σε μια αποστολή ανακούφισης μετά το σεισμό συνετρίβη για άγνωστους λόγους σκοτώνοντας έξι αμερικανών ναυτικών και δύο στρατιωτών του Νεπάλ.

Πώς να βοηθήσετε τα θύματα των σεισμών του Νεπάλ

Δυστυχώς, το Νεπάλ θεωρείται ως μία από τις φτωχότερες χώρες της Ασίας. Η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά ότι το κατά κεφαλήν εισόδημα στο Νεπάλ θα είναι μικρότερο από 500 δολάρια ΗΠΑ ετησίως. Μαζί με την απώλεια της ζωής, πολλοί κάτοικοι της φτώχειας έχασαν τα σπίτια τους και τα προς το ζην. Πολλά κατεστραμμένα κτίρια εξακολουθούν να θρυμματίζονται και απειλούν να καταρρεύσουν. Με περιορισμένους πόρους στο χέρι, η ανάκτηση θα μπορούσε να διαρκέσει περισσότερο από μια δεκαετία.

Για να διασφαλίσετε ότι τα περισσότερα δολάρια από τη δωρεά σας πηγαίνουν απευθείας για να βοηθήσουν τα θύματα του σεισμού του Νεπάλ το 2015, σκεφτείτε να δώσετε στην κοινωνία του Ερυθρού Σταυρού του Νεπάλ.

Αυτές οι άλλες μεγάλες φιλανθρωπικές οργανώσεις έχουν δημιουργήσει ειδικά κεφάλαια για να βοηθήσουν το Νεπάλ:

Υποστήριξη που προσφέρεται από τη Διεθνή Κοινότητα

Αν και πολλές χώρες έχουν αποστείλει εθελοντές ή / και βοήθεια, η νομισματική αντίδραση στην καταστροφή εξακολουθεί να θεωρείται ασυνεπής και ελλιπής. Πολλές φτωχές χώρες έδωσαν μεγαλύτερες χρηματικές δωρεές από τις «ανεπτυγμένες» χώρες με εκθετικά μεγαλύτερα ΑΕΠ.

Τα ποσά είναι σε δολάρια ΗΠΑ

Η αμερικανική κυβέρνηση έδωσε μόνο 10 εκατομμύρια δολάρια για την ανακούφιση και η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε μόνο 3,3 εκατομμύρια δολάρια. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με ΑΕγχΠ άνω των 377 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έδωσαν μόνο 1,36 εκατομμύρια δολάρια. Σε σύγκριση, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προσέφερε 36 εκατομμύρια δολάρια.

Οι κορυφαίοι συνεισφέροντες στο Νεπάλ περιλαμβάνουν την Αυστραλία (15,8 εκατομμύρια δολάρια), τη Γερμανία (68,3 εκατομμύρια δολάρια δωρεά από το κοινό), το Ηνωμένο Βασίλειο (36 εκατομμύρια δολάρια) και την Ελβετία (21,9 εκατομμύρια δολάρια μέσω της συλλογής κεφαλαίων). Η Νορβηγία έδωσε 17,3 εκατ. Δολάρια σε σχέση με τη δωρεά της Σουηδίας ύψους 1,5 εκατ. Δολαρίων.

Η Σιγκαπούρη, μια από τις πλουσιότερες χώρες της Ασίας, έδωσε μόνο 100.000 δολάρια σε προσπάθειες ανακούφισης. Η Νότια Κορέα, που επίσης θεωρείται πλούσια χώρα, έδωσε μόνο 1 εκατομμύριο δολάρια. Η Αλγερία, το Μπουτάν και η Αϊτή έδωσαν δώρα 1 εκατομμύριο δολάρια, ξεπερνώντας τη δωρεά της Ιταλίας ύψους $ 326.000 και τη δωρεά της Ταϊβάν ύψους $ 300.000.