Πώς να φτάσετε στο Tarapoto από τη Λίμα

Ενώ η πτήση είναι προφανώς ο πιο γρήγορος και ευκολότερος τρόπος για να φτάσετε από την παραθαλάσσια πρωτεύουσα της Λίμας στην πόλη της Tarapoto , οι περιπετειώδεις ταξιδιώτες θα θέλουν να δοκιμάσουν μία από τις δύο χερσαίες διαδρομές που επισημαίνονται παρακάτω.

Πτήσεις από Λίμα προς Ταραπότο

Οι πτήσεις μιας πτήσης μεταξύ Λίμα και Ταραπότο ξεκινούν από περίπου 80 δολάρια και διαρκούν μία ώρα και μία ώρα και 20 λεπτά. Οι ακόλουθες αεροπορικές εταιρείες που εκτελούν πτήσεις μεταξύ Lima και Tarapoto:

Η πτήση είναι απλή. Θα χρειαστεί να κάνετε check in τουλάχιστον μία ώρα εκ των προτέρων (οι αεροπορικές εταιρείες προτείνουν δύο) σε οποιοδήποτε αεροδρόμιο. Το Διεθνές Αεροδρόμιο Jorge Chávez της Λίμα είναι μεγάλο αλλά εύκολο στην πλοήγηση. Το αεροδρόμιο Guillermo del Castillo Paredes του Tarapoto είναι μικροσκοπικό, οπότε δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να μάθετε πού να πάτε.

Όταν βγείτε από το αεροδρόμιο του Tarapoto, μπορείτε να φτάσετε σε ένα mototaxi στο κέντρο της πόλης. Οι τιμές σε διάφορα μέρη της πόλης παρατίθενται σε ένα σκάφος λίγο έξω από το αεροδρόμιο.

Λίμα στο Ταραπότο με λεωφορείο ή αυτοκίνητο: Διαδρομή 1

Η τυποποιημένη διαδρομή με λεωφορείο από τη Λίμα προς το Ταραπότο κατευθύνεται κατά μήκος της βόρειας ακτής του Περού, περνώντας από το Τρουχίλο και στη συνέχεια από το Τσιρίλαο.

Από το Τσακλαγιό, η διαδρομή διασχίζει την ενδοχώρα προς βορειοανατολική κατεύθυνση και στη συνέχεια κατευθύνεται κατευθείαν ανατολικά στις μικρές πόλεις Bagua Grande και Pedro Ruiz πριν φτάσει στο Moyobamba και στη συνέχεια στο Tarapoto. Ως δευτερεύουσα σημείωση, μπορείτε να φτάσετε στον Chachapoyas (για τον καταρράκτη Kuelap και Gocta) εάν απενεργοποιήσετε τον Pedro Ruiz και κατευθυνθείτε κατευθείαν νότια.

Το ταξίδι λεωφορείου μεταξύ Lima και Tarapoto παίρνει μια επιβλητική 28 ώρες κατά μέσο όρο, να δώσει ή να πάρει μερικές ώρες ανάλογα με πράγματα όπως ο καιρός και τις συνθήκες του δρόμου. Τρεις από τις μεγαλύτερες εταιρείες λεωφορείων του Περού προσφέρουν άμεση εξυπηρέτηση κατά μήκος της διαδρομής: TEPSA, Civa και Movil Tours. Οι τιμές κυμαίνονται από περίπου S / .100 έως S / .160 (μπορείτε να συγκρίνετε τις τιμές στην ιστοσελίδα του Busportal). Μια χούφτα μικρότερων εταιρειών λεωφορείων τρέχει επίσης κατά μήκος της διαδρομής, αλλά αξίζει να πληρώσετε λίγο επιπλέον για έναν από τους πιο εδραιωμένους χειριστές (συνιστώ Movil Tours για το Lima στο ταξίδι Tarapoto).

Εάν ταξιδεύετε αργά και θέλετε να σπάσετε το ταξίδι κατά μήκος αυτής της διαδρομής, θα βρείτε μερικά ενδιαφέροντα μέρη για να σταματήσετε για μια ημέρα ή δύο. Στη βόρεια ακτή μπορείτε να σταματήσετε στο Chiclayo, με τους αρχαιολογικούς χώρους και τα εξαιρετικά μουσεία και / ή το Trujillo, το οποίο διαθέτει επίσης αρχαιολογικούς χώρους, εντυπωσιακό κέντρο της αποικιακής πόλης και εξαιρετικό φαγητό. Περαιτέρω στην ενδοχώρα, μπορείτε να πάρετε τη σύντομη παράκαμψη στον Chachapoyas για να δείτε το φρούριο Kuelap και το καταρράκτη Gocta, ή να σταματήσετε στο Moyobamba για ορχιδέες και μια βουτιά στις θερμές πηγές.

Λίμα στο Ταραπότο με λεωφορείο ή αυτοκίνητο: Δύο διαδρομές

Η δεύτερη χερσαία διαδρομή μεταξύ Λίμα και Ταραπότο αποφεύγει εντελώς την ακτή. Αυτή η διαδρομή κατευθύνεται κατευθείαν προς την ενδοχώρα σε βορειοανατολική κατεύθυνση από τη Λίμα έως το Cerro de Pasco και μετά από τον Huánuco και τον Tingo Maria .

Από το Tingo Maria, κατευθυνθείτε βόρεια κατά μήκος του γραφικού Tingo Maria στον δρόμο Tarapoto, περνώντας από την ψηλή ζούγκλα και μέσα από πόλεις όπως ο Tocache και ο Juanjui πριν φτάσετε στο Tarapoto.

Εάν είστε τυχεροί, αυτή η διαδρομή μπορεί να είναι πραγματικά πιο γρήγορη από την πιο τυποποιημένη διαδρομή κατά μήκος της ακτής και στην ενδοχώρα μέσω του Chiclayo, παρόλο που δεν υπάρχουν απευθείας λεωφορεία *. Ένα λεωφορείο από τη Λίμα στο Huánuco διαρκεί περίπου 12 ώρες, ακολουθούμενος από μερικές ώρες με λεωφορείο ή με κοινό ταξί από το Huánuco μέχρι το Tingo Maria. Μικρότερες περιφερειακές εταιρείες λεωφορείων που εκτελούν δρομολόγια μεταξύ Λίμα και Huánuco περιλαμβάνουν Leon de Huánuco και Transmar. Από το Tingo Maria στο Tarapoto διαρκεί περίπου οκτώ ώρες (μερικές φορές λιγότερο). Επομένως, ο συνολικός χρόνος ταξιδιού είναι δυνητικά περίπου 22 έως 24 ώρες - τουλάχιστον τέσσερις ώρες μικρότερος από τη διαδρομή 1 παραπάνω. Φυσικά, πιθανότατα θα πρέπει να αλλάξετε τα οχήματα τουλάχιστον δύο φορές, ίσως τέσσερις φορές, έτσι ώστε να μπορείτε εύκολα να προσθέσετε λίγες ώρες ενώ περιμένετε να ξεκινήσει η επόμενη φάση.

Πρέπει επίσης να γνωρίζετε πιθανά προβλήματα κατά μήκος του δρόμου Tingo Maria έως Tarapoto . Αυτός ο δρόμος βελτιώνεται κάθε χρόνο, καθώς εκτείνονται περισσότερα τμήματα. Οι γέφυρες που χρονολογούνταν από την πτώση του ποταμού Huallaga - μερικές από τις οποίες ήταν κλειστές στην κυκλοφορία και αντικαταστάθηκαν από βασικά πορθμεία ποντονιών - έχουν επίσης ανακατασκευαστεί ή αντικατασταθεί τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς, η ληστεία του πανεπιστημίου εξακολουθεί να συμβαίνει κατά μήκος αυτής της διαδρομής, κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας. το ημερήσιο ταξίδι είναι αρκετά ασφαλές, ωστόσο, ειδικά αν πάτε με μια υπηρεσία αυτοκινήτου όπως η Pizana Express.

Επόμενο Ταξίδι: Το Tarapoto στην Iquitos Via Yurimaguas

Πολλοί άνθρωποι ταξιδεύουν στο Ταραπότο με την πρόθεση να κατευθυνθούν προς Iquitos με βάρκα. Αυτό γίνεται μέσα από το λιμάνι του Yurimaguas, που βρίσκεται περίπου 44 μίλια (όπως το αεροπλάνο πετά) βορειο-βορειοανατολικά του Tarapoto. Τα μικρά λεωφορεία και τα κοινά ταξί αφήνουν τακτικά από το Ταραπότο στον Γιούριγουαγκας, κοστίζοντας S / .10 έως S / .20 ανά άτομο. Χρειάζονται περίπου δύο ώρες, ενώ η πρώτη ώρα θα σας οδηγήσει κατά μήκος μιας διαδρομής που περνάει μέσα από τους λόφους που καλύπτονται από τη ζούγκλα της οροσειράς των Άνδεων. Εάν υποφέρετε από ασθένεια αυτοκινήτων, ίσως θελήσετε να προετοιμάσετε διανοητικά και φυσικά τον εαυτό σας για αυτό το συγκεκριμένο τμήμα.

Μόλις βρίσκεστε στο Yurimaguas, μπορείτε να κατευθυνθείτε προς το λιμάνι για να οργανώσετε το ταξίδι από το Yurimaguas στον Iquitos, το οποίο διαρκεί περίπου τρεις ημέρες.