Εθνικό Πάρκο Kluane και Αποθεματικό του Καναδά

Το Kluane National Park and Reserve βρίσκεται στη νοτιοδυτική γωνία του Yukon και είναι ένα πάρκο φυσικού θαύματος. Οι επισκέπτες θα απολαύσουν το φυσικό τοπίο, γεμάτο βουνά, μεγάλα πεδιάδες και κοιλάδες. Το πάρκο προστατεύει τη μεγαλύτερη ποικιλία φυτών και άγριας ζωής στο βόρειο Καναδά και φιλοξενεί επίσης το ψηλότερο βουνό του Καναδά, Mount Logan. Οι προστατευόμενες περιοχές του Εθνικού Πάρκου & Κρουαγιέ Κλουάν, ενώνουν με την Wrangell-St.

Του Εθνικού Πάρκου Elias και του Glacier Bay στην Αλάσκα και του Επαρχιακού Πάρκου Tatshenshini-Alsek στη Βρετανική Κολομβία για να αποτελέσει τη μεγαλύτερη διεθνή προστατευόμενη περιοχή στον κόσμο.

Ιστορία

Το πάρκο ιδρύθηκε το 1972.

Πότε θα Επισκεφθείτε

Μεγάλο μέρος του εθνικού πάρκου και του αποθέματος Kluane είναι κρύο και ξηρό, αν και ορισμένες περιοχές στα νοτιοανατολικά είναι γνωστές για περισσότερες βροχοπτώσεις. Το καλοκαίρι είναι ένας πολύ καλός χρόνος για να επισκεφθείτε καθώς η θερμοκρασία είναι ζεστή και οι επισκέπτες έχουν περισσότερες ευκαιρίες με μεγαλύτερες ημέρες ηλιοφάνειας. Στην πραγματικότητα, το πάρκο μπορεί να πάρει μέχρι και 19 ώρες συνεχούς ηλιακού φωτός. φανταστείτε τι θα μπορούσατε να κάνετε σε μια μέρα! Αποφύγετε ταξίδια το χειμώνα, καθώς το πάρκο παίρνει μόλις 4 ώρες ηλιακού φωτός.

Λάβετε υπόψη ότι ο καιρός των βουνών είναι εξαιρετικά απρόβλεπτος. Η βροχή ή το χιόνι μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου και οι θερμοκρασίες κατάψυξης είναι δυνατές, ακόμη και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Οι επισκέπτες θα πρέπει να προετοιμαστούν για όλες τις συνθήκες και να έχουν επιπλέον εργαλεία, για κάθε περίπτωση.

Να πάρει εκεί

Το Haines Junction είναι το Εθνικό Πάρκο Kluane και ο κόμβος του Reserve και όπου οι επισκέπτες μπορούν να βρουν το Κέντρο Επισκεπτών. Είναι επίσης το καλύτερο μέρος για να βρείτε εστιατόρια, μοτέλ, ξενοδοχείο, πρατήρια καυσίμων και άλλες ανέσεις για να κάνετε το ταξίδι σας πιο εύκολο. Οι επισκέπτες μπορούν να φτάσουν στο Haines Junction με κατεύθυνση δυτικά του Whitehorse στην εθνική οδό Αλάσκα (Highway 1), ή με κατεύθυνση βόρεια από Haines, Αλάσκα στην οδό Haines (Highway 3).

Αν ταξιδεύετε από Anchorage ή Fairbanks, πάρτε την εθνική οδό Αλάσκα νότια προς Tachäl Dhäl (Sheep Mountain).

Τέλη / Άδειες

Τα ακόλουθα τέλη αφορούν συγκεκριμένα τις δραστηριότητες:

Τέλη κατασκήνωσης: Kathleen Lake Campground: 15,70 δολάρια ανά τοποθεσία, ανά διανυκτέρευση. $ 4.90 για ομαδικές τοποθεσίες, ανά άτομο, ανά διανυκτέρευση

Άδεια Campfire: $ 8.80 ανά τοποθεσία, ανά διανυκτέρευση

Άδεια Backcountry: $ 9.80 διανυκτέρευση, ανά άτομο. $ 68.70 ετησίως, ανά άτομο

Πραγματα να κανεις

Το πάρκο φιλοξενούσε τους ανθρώπους του Southern Tutchone για χιλιάδες χρόνια και δεν αποτελεί έκπληξη γιατί. Με εκπληκτική θέα στα βουνά, τις λίμνες, τα ποτάμια, ένα πάρκο είναι ένα ιδανικό μέρος για γραφική πεζοπορία και περιπέτειες backcountry στα βουνά. Μια ποικιλία δραστηριοτήτων περιμένει επισκέπτες, όπως κάμπινγκ, πεζοπορία, περιπάτους με οδηγό, ποδηλασία βουνού, ιππασία και ορειβασία. Οι θαλάσσιες δραστηριότητες περιλαμβάνουν ψάρεμα (απαιτείται άδεια), βαρκάδα, κανό και ράφτινγκ στον ποταμό Alsek. Οι χειμερινές δραστηριότητες περιλαμβάνουν σκι αντοχής, χιονοπέδιλα, έλκηθρο για σκύλους και snowmobiling.

Διαμονή

Το κάμπινγκ ενθαρρύνεται στο πάρκο. Η καλύτερη τοποθεσία είναι η λίμνη Kathleen - ένας χώρος κατασκήνωσης 39 θέσεων με καυσόξυλα, ερμάρια αποθήκευσης με αντοχή στις αρκούδες και αποθήκες.

Οι ιστότοποι είναι οι πρώτοι έρχονται-πρώτα εξυπηρετούν και είναι διαθέσιμες από τα μέσα Μαΐου μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου. Λάβετε υπόψη ότι οι αρκούδες είναι κοινές στο πάρκο. Βουρτσίστε την ασφάλειά σας πριν επισκεφθείτε.

Τομείς ενδιαφέροντος έξω από το πάρκο

Πληροφορίες επαφής

Με ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ:
PO Box 5495
Haines Junction, Yukon
Καναδάς
Y0B 1L0

Από το τηλέφωνο:
(867) 634-7207

Με φαξ:
(867) 634-7208

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:
kluane.info@pc.gc.ca