Τι είναι η Αυστραλία όπως τον Ιούνιο;

Ο Ιούνιος στην Αυστραλία είναι ο πρώτος μήνας του Αυστραλιανού χειμώνα . Εκτός από τα μεγάλα υψόμετρα όπου μπορείτε να περιμένετε χιόνι, η θερμοκρασία δεν είναι τόσο σκληρή όσο θα φανταζόταν ο χειμώνας θα ήταν.

Εάν σκέφτεστε να βρίσκεστε μακριά Βόρεια Αυστραλία, η θερμοκρασία στις βόρειες πόλεις του Ντάργουιν στη Βόρεια Επικράτεια, που κυμαίνεται από τους 20 ° C έως τους χαμηλούς 30 ° C (86 ° F) και Cairns in Queensland , περίπου 17 ° C (63 ° F) έως τα μέσα 20 ° C (mid-68 ° F), θα παραμείνει αρκετά τροπικός.

Μπορείτε, στην πραγματικότητα, να κάνετε καταδύσεις στο Great Barrier Reef κατά τη διάρκεια του χειμώνα, και να κάνετε πολλές άλλες υπαίθριες δραστηριότητες εκτός από.

Φυσήξτε ζεστό και κρύο

Στην Alice Springs στο κόκκινο κέντρο της Αυστραλίας, θα είναι ζεστή κατά τη διάρκεια της ημέρας, μόλις κάτω από 20 ° C (68 ° F) κατά μέσο όρο, και κρύο το βράδυ, κατά μέσο όρο περίπου 5 ° C (41 ° F).

Αναμείνετε μια μέση περιοχή από 8 ° C (46 ° F) έως 16 ° C (61 ° F) στο Σίδνεϊ και μερικά βαθμούς πιο δροσερό στη Μελβούρνη.

Όλα τα στοιχεία θερμοκρασίας που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο είναι μέσοι όροι και η πραγματική θερμοκρασία την ημέρα μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη.

Μικρή βροχή αναμένεται στο Ντάργουιν και στην Αλίκη Σπρινγκς, ίσως λίγο περισσότερο στη Μελβούρνη, στην Καμπέρα και στο Χόμπαρτ, αλλά δεν αρκεί για να είναι ένα πρόβλημα. Οι μεγαλύτερες βροχοπτώσεις θα ήταν στο Περθ, ακολουθούμενες σημαντικά λιγότερο στο Σίδνεϊ και στο Μπρίσμπεϊν.

Γενέθλια της Βασίλισσας

Οι δημόσιες αργίες του Ιουνίου σε όλες τις πολιτείες και τις περιοχές εκτός από τη Δυτική Αυστραλία είναι οι διακοπές των γενεθλίων της Βασίλισσας τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουνίου.

Η Δυτική Αυστραλία έχει την Ημέρα του Ιδρύματος, ημέρα αργίας στο κράτος, την πρώτη Δευτέρα του Ιουνίου.

Έναρξη της σεζόν του σκι

Το σαββατοκύριακο των γενεθλίων της Βασίλισσας γενικά θεωρείται ως επίσημη έναρξη της σεζόν του σκι.

Τα μεγάλα χιονοδρομικά κέντρα βρίσκονται στα χιονισμένα βουνά της Νέας Νότιας Ουαλίας και στην ψηλή χώρα της Βικτώριας.

Και μην εκπτώσετε την Τασμανία. μπορείτε να κάνετε σκι εκεί, επίσης.

Φεστιβάλ Μπλε Βουνά

Για όσους χάνουν τα Χριστούγεννα στο βόρειο χειμώνα - τα Χριστούγεννα της Αυστραλίας είναι στο νότιο καλοκαίρι - υπάρχει το Yulefest στα Blue Mountains όταν μεταφέρουν τις παγίδες ενός ψυχρού Δεκεμβρίου Χριστουγέννων στους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο.

Θα υπάρξουν θορυβώδεις πυρκαγιές, στεφάνια ιερά, κάλαντα, Άγιος Βασίλης, ζεστά ψητά δείπνα και ίσως ακόμη και χιόνι.