Πεζοπορία στο Kauai

Οι περιπετειώδεις τύποι επισκεπτών επιπλέουν το δρόμο τους προς το νησί Kauai για να ζήσουν πιο σωματικά απαιτητικές και συναρπαστικές δραστηριότητες όπως πεζοπορία.

Γνωστή ήδη από τους επαναλαμβανόμενους επισκέπτες για τις εξαιρετικές του δυνατότητες πεζοπορίας, σήμερα πολλοί πρώτοι επισκέπτες κάνουν το δρόμο τους προς το Kauai με πρωταρχικό στόχο να γνωρίσουν μερικές από τις εξαιρετικές πεζοπορίες του νησιού.

Οδηγός ή χωρίς οδηγό;

Πολλοί πεζοπόροι πιστεύουν ότι δεν χρειάζονται την εμπειρία ενός έμπειρου οδηγού για να «βιώσουν» πλήρως την πεζοπορία.

Πάρα πολλές φορές το χρόνο, οι νησιωτικές αρχές πρέπει να βγουν ψάχνοντας για μερικούς από αυτούς τους πεζοπόρους. Όχι όλοι αυτοί οι πεζοπόροι έχουν ένα ευτυχές τέλος στη μέρα τους.

Η πεζοπορία είναι μια περιπετειώδης πτυχή του οικοτουρισμού του Kauai, και όχι λιγότερο όταν πηγαίνετε με έναν οδηγό. Ένας οδηγός δεν περπατά και δεν σκαρφαλώνει για σας. ένας οδηγός δίνει στο ταξίδι σας ένα πλαίσιο στην ιστορία, τη γεωλογία, τη βοτανική, τη βιολογία και την τοπική γνώση του Kauai και με αυτόν τον τρόπο ενισχύει την κατανόησή σας για το νησί. Ο οδηγός είναι εκεί για να βεβαιωθείτε ότι η ομάδα παίρνει τις σωστές αποφάσεις, συμπεριλαμβανομένου του εάν πρέπει να συνεχίσει ή να γυρίσει πίσω εάν ο κακός καιρός ζει.

Οι καλύτερες τουριστικές περιηγήσεις ενθαρρύνουν τους συμμετέχοντες να συνδυαστούν με το περιβάλλον, ανεξάρτητα από το αν οι περιηγήσεις βρίσκονται στα απομακρυσμένα ορεινά πάρκα ή στην ακτογραμμή, διεξάγονται ένα-σε-ένα ή με μια μικρή ομάδα. Οδηγός ή χωρίς οδηγό; Νομίζω ότι η απάντηση είναι σαφής.

Ενώ δεν υπάρχει τέλος στα μονοπάτια που πρέπει να εξερευνήσετε στο Kauai, υπάρχουν τέσσερις περιοχές ιδιαίτερης σημασίας: η ακτή Na Pali (μετά το τέλος του δρόμου στην παραλία Ke'e στη βόρεια ακτή), το Koke'e State Park (στο παρελθόν Waimea Canyon, στο άλλο άκρο του δρόμου) και το Μονοπάτι της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς Maha'ulepu και το μονοπάτι κληρονομιάς Koloa 10 μιλίων, τόσο στη νότια όχθη του νησιού.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε κάθε ένα από αυτά.

Να Pali Coast Πεζοπορία στην παραλία Hanakapi'ai

Η ακτή Na Pali ξεκινά από το τέλος του δρόμου στη βόρεια ακτή, κοντά στην παραλία Ke'e. Εάν είστε ένας μέτριος και έμπειρος πεζοπόρος, μπορείτε να ακολουθήσετε το πρώτο σκέλος του αρχαίου μονοπατιού Kalalau στη μαγευτική παραλία Hanakapi'ai, δύο μίλια από το μονοπάτι.

Αυτό το μονοπάτι λέγεται ότι χρονολογείται εδώ και πάνω από 1.000 χρόνια. Η αρχική ανάβαση στην παραλία Ke'e είναι απότομη και βραχώδης. Αν βρέχει ή πρόσφατα έβρεξε μπορεί να είναι πολύ ολισθηρό. Οι πεζοπόροι πρέπει να φορούν σωστά παπούτσια, να φέρουν ένα ραβδί για περπάτημα και άφθονο νερό.

Η παραλία Hanakapi'ai είναι πανέμορφη για να βλέπεις, αλλά πονηρά, και η ενδοχώρα είναι ένας καταρράκτης 300 ποδιών. Το μονοπάτι, με τμήματα που μπορεί να στενεύουν κάτω από το πλάτος ενός ποδιού, έχει θέα βλέποντας πάνω από 1.000-πόδι σταγόνες στον ωκεανό. Είναι υπέροχο, αλλά δεν είναι εύκολο και γίνεται σκληρότερο, καθώς συνεχίζει τα υπόλοιπα 11 μίλια στην κοιλάδα Kalalau.

Απαιτούνται άδειες για να περπατήσετε πέρα ​​από την παραλία Hanakapi'ai και μπορείτε να τις προμηθευτείτε από το τμήμα των κρατικών πάρκων στο Lihu'e.

Παραλία της ακτής Napali - Διαδρομή Kalalau

Ενώ η Hanakapi'ai είναι συνήθως διαχειρίσιμη ως αυτοκατευθυνόμενη πεζοπορία, το μεγαλύτερο μονοπάτι Kalalau είναι συνήθως μια ολονύκτια εκστρατεία, μόνο για προχωρημένους πεζοπόρους, και προσπαθεί καλύτερα με έναν τοπικό τεχνίτη.

Καθώς περπατάτε κατά μήκος αυτής της ακτογραμμής, θα έχετε άγρια, τραχιά βράχια από τη μία πλευρά, που εκτείνονται απότομα προς τα πάνω και από την άλλη μια άκρη γης που περιλαμβάνει σπηλιές και έλατα της θάλασσας, έρημους όρμους και πεντακάθαρες παραλίες.

Το χειμώνα και νωρίς την άνοιξη, μπορείτε συχνά να δείτε φάλαινες στα παράκτια ύδατα, και το καλοκαίρι μπορεί να υπάρχουν σκληροπυρηνικοί καγιάκ, κάνοντας το νησί τους προσκύνημα με έναν τοπικό τεχνίτη.

Το πάρκο Koke'e και το φαράγγι Waimea

Το Koke'e State Park , πάνω από 4.000 πόδια σε υψόμετρο, είναι ένας παράδεισος πεζοπόρου - ένα θολό δάσος διασχίζεται από περισσότερα από σαράντα χιλιόμετρα μονοπατιών για όλα τα επίπεδα πεζοπορίας. Ο χερσότοπος των 20 τετραγωνικών μιλίων, γνωστός ως Alaka'i Swamp, φιλοξενεί το μόνο γηγενές χερσαίο θηλαστικό της πολιτείας, το παρθένο νυχτερίδα και διαθέτει πεζοδρόμιο για άνετη πεζοπορία καθώς και για την προστασία των σπάνιων φυτών.

Αν είστε ένας λιγότερο έμπειρος πεζοπόρος, υπάρχει μια βόλτα που μπορείτε να πάρετε στα καταπληκτικά Waipo'o Falls της Waimea Canyon μέσα από κόκκινα δάκτυλα δάχτυλα και κίτρινες ορχιδέες. Τα μονοπάτια του Koke'e και του Waimea Canyon βρίσκονται στην ίδια περιοχή, αλλά διαφέρουν σημαντικά στη φύση, τα πρώιμα είναι πλούσια δάση και τα τελευταία είναι ένα καταπράσινο τοπίο από πορφυρά και κόκκινα φαράγγια.

Το μουσείο Koke'e, που λειτουργεί από το μη κερδοσκοπικό Hui o Laka, είναι ανοιχτό από τις 10:00 π.μ. έως τις 4:00 μ.μ. κάθε μέρα του έτους και με έμπειρο προσωπικό και εθελοντές είναι διαθέσιμο για να βοηθήσει τους επισκέπτες του πάρκου με πληροφορίες σε ίχνη και καιρικές συνθήκες.

Τα μονοπάτια της κληρονομιάς Maha'ulepu και Koloa

Η νότια ακτογραμμή του Kauai περιλαμβάνει τη δημοφιλή παραλία Po'ipu και μια αρχαιολογικά και πολιτιστικά πλούσια έκταση συχνά τραχιωμένης και βραχώδους ακτογραμμής από τον κόλπο Keoneloa (επίσης γνωστός ως Shipwreck's) στον κόλπο Kawailoa, γνωστός ως Trail of Heritage Maha'ulepu.

Κατά μήκος αυτής της διαδρομής πεζοπόροι θα περάσει το Heiau Ho'oulu i'a ("ψαράδικο ναό") και το Makowwahi Sinkhole. Υπάρχουν επίσης εξήντα επτά τεκμηριωμένα πετρογλυφικά - πολλά από τα οποία συχνά καλύπτονται από άμμο. Ωστόσο, στα βόρεια της παραλίας βρίσκεται ένας μεγάλος πεσσόγλυφος πεσσόγλυφος που περιέχει δύο γλυπτά που μοιάζουν με φλυτζάνια στην κορυφή. Οι παλαιο-οικολογικές και αρχαιολογικές ανασκαφές της καταβόθρας έχουν βάλει την ηλικία τους στα 10.000 χρόνια και έχουν αποκαλύψει τα ερείπια περίπου 45 ειδών πουλιών. Υπάρχει πλέον ένα πρόγραμμα αναδάσωσης για την ανασύσταση των ιθαγενών ειδών και για την επαναφορά αυτού του περιβάλλοντος στην προ-ανθρώπινη κατάσταση.

Το μονοπάτι του μονοπατιού Maha'ulepu, μήκους τεσσάρων χιλιομέτρων, είναι ένας από τους 14 δείκτες στο Μονοπάτι Κληρονομιάς Koloa, το οποίο ξεκινά από το χωριό Koloa και τους ιστορικούς πλούσιους χώρους φυτεύσεων: εκκλησίες και βουδιστικούς ναούς, και την προσγείωση Koloa, τη στιγμή του τρίτου μεγαλύτερου λιμανιού φαλαινοθηρίας στη Χαβάη.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πεζοπορία στη Χαβάη

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πεζοπορία στη Χαβάη, δείτε το χαρακτηριστικό μας στα Top 10 Hawaii Hiking Books . Υπάρχουν τρεις σειρές βιβλίων που προσφέρουν εξαιρετικούς οδηγούς για πεζοπορία στη Χαβάη - η σειρά Trailblazer από τον Jerry και την Janine Sprout, τη σειρά Ημερήσιας Ανόδου από τις σειρές Robert Stone και Hawaii Trails που έχει γράψει η Kathy Morey.